reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

padają same żeńskie imiona , bo pewnie każdej marzy się córeczka:-) heh mi już prawie wszystko jedno ważne żeby bylo zdrowe no i w ogóle żeby w końcu było :-) a z męskich to mi się Gabryś podoba:-)

eijf
ja też poproszę wiadomość z imionkami:-D ach ta kobieca ciekawość:-D

byłam w końcu dzis u lekarza z tą moją ręką, co prawda czekałam 3 godziny , ale już po wszystkim ,że tak powiem. i co się okazało, że mam UWAGA! ZAPALENIE POCHEWEK ŚCIĘGNISTYCH!!! boszzzzz co to kurna jest?? wiem tyle ,że chyba nadwyrężyłam tą rękę chociaż sobie nie przypominam czym ( podejrzenie mam jedno-taszczyłam z windy do mieszkania dwie siaty zakupów ale to tylko dwa kroki mam wiec nie wiem czy to od tego) no i mam smarować jakimiś specyfikami jeśli nie będzie poprawy do poniedziałku to prawdopodobnie w gips na 10 dni... ech mam nadzieje,że nie bo w pracy będę miała cieżko...

reklama
masz racje zielona rodzina jest najważniejsza;))

czyli 24 godz po spadku temp powinna przyjść@??ale tez brac pod uwage tylko ranna temperature??
Boze drogi zaczynam szalec chyba już na @

padają same żeńskie imiona , bo pewnie każdej marzy się córeczka:-) heh mi już prawie wszystko jedno ważne żeby bylo zdrowe no i w ogóle żeby w końcu było :-) a z męskich to mi się Gabryś podoba:-)

eijf

byłam w końcu dzis u lekarza z tą moją ręką, co prawda czekałam 3 godziny , ale już po wszystkim ,że tak powiem. i co się okazało, że mam UWAGA! ZAPALENIE POCHEWEK ŚCIĘGNISTYCH!!! boszzzzz co to kurna jest?? wiem tyle ,że chyba nadwyrężyłam tą rękę chociaż sobie nie przypominam czym ( podejrzenie mam jedno-taszczyłam z windy do mieszkania dwie siaty zakupów ale to tylko dwa kroki mam wiec nie wiem czy to od tego) no i mam smarować jakimiś specyfikami jeśli nie będzie poprawy do poniedziałku to prawdopodobnie w gips na 10 dni... ech mam nadzieje,że nie bo w pracy będę miała cieżko...
hihi masz rację, ja gdybym miała mieć same dziewczynki lub samych chłopców to wybrałabym dziewczynki :-D ale na razie oczywiście chodzi po prostu o zdrowe dziecko, obojętnie jakiej płci. Ja już podawałam imiona, także męskie: u mnie faworytem byłby Dominik, potem ew. Michał. Podoba mi się też Wojciech ale odpada bo nazwisko nie pasuje :-p u dziewczynki imię nie byłoby już takie pewne, ale chyba Hania, może Paulina, Marta, Marlena.

Biedactwo co Ty tam masz za cholerstwo w tych pochewkach?? współczuję... najważniejsze, że już zdiagnozowane imoze leki pomogą i nie będzie trzeba gipsu zakładać...

hihi masz rację, ja gdybym miała mieć same dziewczynki lub samych chłopców to wybrałabym dziewczynki :-D ale na razie oczywiście chodzi po prostu o zdrowe dziecko, obojętnie jakiej płci. Ja już podawałam imiona, także męskie: u mnie faworytem byłby Dominik, potem ew. Michał. Podoba mi się też Wojciech ale odpada bo nazwisko nie pasuje :-p u dziewczynki imię nie byłoby już takie pewne, ale chyba Hania, może Paulina, Marta, Marlena.

Biedactwo co Ty tam masz za cholerstwo w tych pochewkach?? współczuję... najważniejsze, że już zdiagnozowane imoze leki pomogą i nie będzie trzeba gipsu zakładać...
powiem Ci ,że nawet nie wiedziałam ,ze mam jakieś pochewki ścięgniste hehe :-D
a co do imion to Marta bardzo ładne polecam:-D bo sama mam tak na imię hehe
Wojciech też mi się podobało ,ale były tak ma na imię więc odpada, za bardzo by mi się kojarzyło :-)

czesc dziewczynki...widzę, żę dzisiaj pisanie w granicach normy..przepraszam was kochane, że tak żadko zagladam na wątek, ale obiecalam sobie, że w ciągu dnia nie będę dotykala komputera, tylko poswiece czas synkowi..ucze go teraz roznych wierszykow( bo on bardzo duzo mowi), malujemy, spacerkujemy, spedzamy czas na pkacu zabaw..kozystam z pogody i dzieki temu nie mysle tych staraniach..inaczej troszke pdchodze do sprawy, czuje jakby mniejsze "parcie", bo moge poświęcić się już jednemu dziecku..mam nadzieje, że mnie zrozumiecie..
eijf, wyślij mi tez typy imion, bo ciekawa jestem, a podajecie tu na prawde fajne imionka dla dzieci:-)

I bardzo prawidlowo, a wlasnie mialam Ci powiedziec ze masz swietnego synka, maly przystojniaczek :tak:

eijf

Eijf no to jak wszystkie to ja tez poprosze te imionka :-D

Ja tak szczerze mowiac jeszcze nie wiem, nawet za bardzo sie na tym nie zastanawialam, nie chce narazie planowac za bardzo, wole najpierw zajsc w ciaze a pozniej wszystko obmyslac w koncu bede miala na to sporo czasu ;-)

O rany Martilla no to faktycznie jakies paskudztwo Ci sie zrobilo, oby Ci przeszlo po tych lekach, bo gips latem to chyba najgorsze badziewie:dry: nikomu nie zycze bo sama mialam i to na nodze przez dwa tygodnie myslalam ze sie wsciekne, nie dosc ze goraco to jeszcze sie ruszyc za bardzo nie mozna, leeee, okropnosc.

reklama
Eijf no to jak wszystkie to ja tez poprosze te imionka :-D

Ja tak szczerze mowiac jeszcze nie wiem, nawet za bardzo sie na tym nie zastanawialam, nie chce narazie planowac za bardzo, wole najpierw zajsc w ciaze a pozniej wszystko obmyslac w koncu bede miala na to sporo czasu ;-)

O rany Martilla no to faktycznie jakies paskudztwo Ci sie zrobilo, oby Ci przeszlo po tych lekach, bo gips latem to chyba najgorsze badziewie:dry: nikomu nie zycze bo sama mialam i to na nodze przez dwa tygodnie myslalam ze sie wsciekne, nie dosc ze goraco to jeszcze sie ruszyc za bardzo nie mozna, leeee, okropnosc.
wiesz no ja bym miała od nadgarstka do połowy drogi do łokcia ,ze tak powiem więc jakos bym to przeżyla, ale najgorsze ,ze to prawa ręka a jestem nianią 3 latka wiec czarno to widzę:-)

dobra to i ja uciekam, do jutra dziewczyny i trzymam kciuki za fasolki!

Ostatnia edycja:
Do góry