reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

witam dziewczynki, Pamietaj eijf że ja też 5 cykl(bedzie dobrze). U mnie 4 dc.
Do eijf :U mnie wreszcie po dwóch cyklach mierzenia 36,5 !!!!!!!!!!!!!!
super wreszcie jakaś normalna temp.:tak:
Bierzesz te witaminki.Ja dzis odnosnie castagnusa bedę dzwonic do gina to dam ci znac.
Tak mysle odnośnie tej mojej temp. I mój ginek mówił że po wyjeciu wkładki (bez hormonów), najpierw musi sie wyleczyc stan zapalny w pochwie po tej wkładce(taka jest zasada wkładki ,ze tworzy w nas stan zapalny) i dopiero bedę mogła zajść w ciążę więc może te moje temp. to był jeszcze stan zapalny:eek:
super!Mysle ze teraz bedzie ci latwiej skok zaobserwowac.co do castangusa to jest po prostu w skladzie i czytajac opinie kobiet tu gdzie mieszkam to zadna negatywnie sie nie wypowiedziala.Pozachodzily jakos w ciaze,nie wszystkie oczywiscie.Tego castangusa jest 40 mg wiec tez mu to podaj (niekotrzy lekarze w ogole nie maja o nim wielkiego pojecia).ja wychodze z zalozenia ze skoro zrobili zestaw dla starajacych sie to wielkich szkod wyrzadzic nie moze.

reklama
W zyciu o tym nie slyszalam!Wiesz ile jest wpadek wlasnie przez to ze ludzie sobie popili!Oczywiscie nadmiar alkoholu nie jest ok (jak wszystko spozywane w nadmiarze) ale nie sadze ze piwo cos zmienia.dla ciekawostki moi znajomi wpadli dawno temu wlasnie po imprezei sylwestrowej a teraz kiedy sie staraja to im nie wychodzi.
co do moich cykli to niczym nie regulowalam.Po prostu odstawilam tabletki.Czasem lekarze przepisuja tabletki anty na kilka mc wlasnie po to by wyregulowac cykl ale u kazdego jest to inaczej.podobno ten castagnus(ktory teraz mam w skladzie) jest na regulowanie cykli.Z tym ze trzeba go 3 mc brac.Ja w kazdym razie mialam to szczescie ze co do regularnosci nie moge narzekac ale jak na razie nie ma to znaczenia w staraniach

no mi też się to wydało nie prawdopodobne, tabletek anty nie chciałabym brać, a przypadkiem luteina nie pomaga w regulowaniu @?

muffy
rety już strasznie długo się staracie, ale skoro robiłaś badania i wszystko jest ok to ja nie wiem czemu się nie udaje. a przepraszam ,że zapytam wiadomo dlaczego fasolki się nie chcialy utrzymać? wiem,że to napewno drażliwy temat, jeśli nie chcesz nie musisz odpowiadać

Cze dziewczynki,

melduje sie dzis z @ :-:)-( wczoraj znow do mnie przyszla... mam juz dosc! Naprawde juz brak mi sil. Moj maz wczoraj spytal mnie czemu nam sie znow nie udalo??? Boze i co ja mam mu powiedziec... Po tych moich poronieniach przeszlam juz wszystkie mozliwe badania, moj m tez jest przebadany i ma wreszcie super wyniki i dalej nic... A staramy sie dla scislosci 30 cykli... teraz bedzie 31
kochana,biedna!juz mialam cie pocieszac ze nie jestes sama, ze u nas to samo a potem przeczytalam ile juz probujecie...Strasznie mi przykro,naprawde lzy w oczach.Cholerna niesprawiedliwosc na tym swiecie!Wiem ze sa ludzie ktorzy staraja sie latami i w koncu sie udaje ale to bardzo marne pocieszenie.ja pewnie bym sie zalamala!szczegolnie ze wyniki nie wskazuja na nic dziwnego(czasem tak jest.wyobraz sobie ze kolezanka opowiadla o znajomych ktorym wyniki wychodzily dobrze a wszystko przez to ze on bral czeste gorace kapiele...przez taka durnote!) a co z krwia?nie macie konfliktu?tak pytam ale pewnie to tez sprawdzilas.najwazniejsze jednak ze dzialasz i umowilas sie w koncu z innym lekarzem!powodzenia

muffy no to trzymam kciuki za wizytę i za fasolinkę:-)
eijf czyli znaczy że witaminki juz bierzesz?
Ja dzis też juz go wzięłam , ale wieczorkiem bede wiedzieć co ginek o tym sądzi

no mi też się to wydało nie prawdopodobne, tabletek anty nie chciałabym brać, a przypadkiem luteina nie pomaga w regulowaniu @?
wiesz,najlepiej jak ktos ma dlugi czas nieregularne cykle to trzeba wybrac sie do lekarza bo on zbada przyczyne i cos na pewno na to poda bo leki istnieja.z tym ze sa leki a casnagus to ziolo

muffy no to trzymam kciuki za wizytę i za fasolinkę:-)
eijf czyli znaczy że witaminki juz bierzesz?
Ja dzis też juz go wzięłam , ale wieczorkiem bede wiedzieć co ginek o tym sądzi
biore od pierwszego dnia cyklu.to jest zestaw witamin a nie sam castangus.Sa tam po prostu witaminy dobrane tak dla starajacych sie,kwas foliowy,zielona herbata i takie tam.

wiesz,najlepiej jak ktos ma dlugi czas nieregularne cykle to trzeba wybrac sie do lekarza bo on zbada przyczyne i cos na pewno na to poda bo leki istnieja.z tym ze sa leki a casnagus to ziolo
chyba się wybiorę ... tylko nie wiem kiedy , bo ciagle nie mam czasu i czekam na ubezpieczenie z męża pracy.. ech zmierzylam tempke z ciekawości, mam 36, 9 wynik w zasadzie nie miarodajny bo juz 11 i nie mierzę codziennie.. nie wiem co o tym myśleć..
zaraz będę uciekać do pracy, więc zajrze do was później

chyba się wybiorę ... tylko nie wiem kiedy , bo ciagle nie mam czasu i czekam na ubezpieczenie z męża pracy.. ech zmierzylam tempke z ciekawości, mam 36, 9 wynik w zasadzie nie miarodajny bo juz 11 i nie mierzę codziennie.. nie wiem co o tym myśleć..
zaraz będę uciekać do pracy, więc zajrze do was później
Na razie na spokojnie bo masz prawdopodobnie tydzien do testowania.to kupa czasu.Temperatura naprawde nie ma znaczenia poza ta przy przebudzeniu (u mnie ewentualnie ta bardzo pozna po 23).Z ciekawosci mierzylam podczas @ popoludniami i zdarza sie ze mam 36,8 a nawet 37.Tymczasem rano i wieczorami niska.Wynika z tego wiec ze temperatura popoludniowa o niczym nie mowi.a jak z ta poranna po przebudzeniu?

reklama
Dzieki dziewczynki, ze jestescie... :-) bo ja dzis mam naprawde mega dola :no:

martilla- to nie jest drazliwy temat, ja juz moge o tym normalnnie mowic, nauczylam sie z czasem. Pierwsze fasolki stracilismy przez cytomegalie, na ktora zachorowalam w okloicach ciazy. Druga ciaza byla biochemiczna i trwala 1 tydzien liczac od @. A trzeci okruszek przestal rosnac w 12 tyg, prawdopodobnie przez kiepskie plemniczki M.

eijf- my mamy konflikt, bo ja mam Rh-, a M ma Rh+ . Po kazdym poronieniu dostawalam zastrzyk, wiec wszystko jest ok. Moze tam na gorze cwicza moja cierpliwosc...

agus- dzieki :-)

Do góry