reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

emilchen i mazia-co do holendrow to rzeczywiscie maja swoje zalety.ogolnie dobrze sie tu czuje,ale nigdzie nie jest idealnie.co niektorych rzeczy niesamowicie mi brakuje.np jesli chodzi o lekarzy to nie biora wielu rzeczy na powaznie.zanim czlowiek dostanie skierowanie to chyba zglowa pod pacha musi przyjsc a przy tym ceny nieziemskie.(nawet za proste zabiegi mojego kota place nienormalne sumy.jak wam powiem ze kiedys mialam kota i samo sprawdzenie czy go wyleczyc mozna np.cos w rodzaju zdjecia czy usg,kosztowalo 700 e to chyba o czyms mowi...taki pip-maly parocentymetrowy koteczek...)W pl poopdba mi sie to ze dzwonie,(wiem ze prywatnie ale przynajmniej jest taka mozliwosc) i jeszcze w tym samym tyg moge sie umowic,wyniki zazwyczaj natychmiast lub w przeciagu kilku dni itd.na szczescie plnie jest az tak daleko.
mazia-fajnie ze nas dopingujesz i jestes z nami dzielac sie trafnymi spostrzezeniami.co do tego gdzie sie lapie to nawet jeszcze nie sprawdzalam...tym bardziej milo ze zrobilas to za mnie.nie wazne kiedy,obym sie gdzies jak najszybciej zalapala.
co do reszty rozczarowanych to przykro mi.przezywam to samo.jest nas wiecej i przynajmniej pociecha jest to ze nie jestesmy same.
wczoraj pisalam o tym ze zrobilam maly "wywiad" wsrod znajomych kiedy kotra ostatnio zaszla w ciaze.jak juz pisalam wyniki byly rozne ale tez przedzial wiekowy bardzo zroznicowany i nie mial nic wspolnego z tym czy komus udawalo sie szybciej czy pozniej bo np.kolezanka 27 lat jedna od razu ,druga po pol roku(nie zazywajac tabletek),inna lat 30 prawie rok( z pierwszym dzieckiem w wieku 27 od razu),inna lat 35 (przez 20 lat na tabl.anty) za drugim,inna 33 lata za drugim,inna 28 za 10.jak widzicie roznie to jest.mama ndzieje ze i nam nie przyjdzie dlugo czekac bo ja juz sie naczekalam.
co do mnie to jeszcze tydzien do wakacji.temperatura normalna 36,4.@ sie konczy ale to i tak jeszcze okres nieplodny.Chyba od 10 dc zaczne testy(a moze nawet wczesniej).musze obliczyc kiedy mam owu bo moje cykle sa 27-28.

reklama
Mazia dziękuję:tak::tak::tak: słowa otuchy bardzo mi pomogły -nie czuję się taka sama z tym wszystkim. No trudno -teraz muszę czekać na @ ale się nie zanosi... poczekam do 33 dc bo takie też się zdarzały (dziś 29) i wtedy zacznę się martwić. Kłucie mam jeszcze w dole brzucha i taki większy napęczniały jest i to mnie zmyliło. Już nie boli jak przez ostatnie 4 dni tylko kłuje. Cóż zobaczymy -podejrxewam że teraz owulkę będę miała na wyjeździe 15go sierpnia jedziemy na ślub i wiem że będzie nieziemska impreza -może los daje mi się jeszcze nacieszyć zabawą.
Jak robiłam test serce waliło mi jak młot ale później serduszko zabolało choć przez problemy z progesteronem się nie nastawiałam na fasolkę ale jak wyniki wyszły dobre to cień nadziei był.
Ach życzę nam wszystkim ujrzenia II i mniej roczarowań
w sumie poki nie ma @ to jeszcze pilka w grze.jesli masz czasem 33dniowe cykle a to twoj 29 to wszystko sie moze zdarzyc.

Eijf, Wesoła -Wy to umiecie w człowieka nowe pokłady nadziei władować:tak::-) dziś powinnam dostać @ bo to mój 29 dc, tak czasem mam 33 ale wątpię że w 29 nie wyszedł a w 33 wyjdzie -w sumie to 4 dni a beta rośnie podwójnie każdego dnia... hmmm zastanowię się jak będzie 33 dzień i @ nie przyjdzie

Katia to faktycznie niespodzianka, w sumie chyba lepiej że tuż przed testem -ja kiedyś robiłam (przy cyklach 39-40dni pred ciążą:szok:) to fra**a przychodziła od razu po zrobieniu testu:baffled: złośliwa

Uciekam do pracy;-)

Eijf, Wesoła -Wy to umiecie w człowieka nowe pokłady nadziei władować:tak::-) dziś powinnam dostać @ bo to mój 29 dc, tak czasem mam 33 ale wątpię że w 29 nie wyszedł a w 33 wyjdzie -w sumie to 4 dni a beta rośnie podwójnie każdego dnia... hmmm zastanowię się jak będzie 33 dzień i @ nie przyjdzie

Katia to faktycznie niespodzianka, w sumie chyba lepiej że tuż przed testem -ja kiedyś robiłam (przy cyklach 39-40dni pred ciążą:szok:) to fra**a przychodziła od razu po zrobieniu testu:baffled: złośliwa

Uciekam do pracy;-)
wiesz,ja nie chce dawac ci niepotrzebnych nadzieji ale choc testy wychodza czesto przed @ to moga wyjsc dopiero w terminie @ albo nawet po.ja zawsze dopiero jak pojawiala sie @ bylam pewna.dlatego mowie ze jeszcze nic straconego.

SELENA moje serdeczne gratulacje!! poprosimy o fluidki ciążowe!!!:-)

jak tam się dziś czujecie?
zauważyłam,że jak wchodzę na forum to co raz jest nowa fasolka, ile nas jeszcze do "odstrzału" zostało??:-D
eijf
jak czytam o Twoim rankingu wśród znajomych to mam nadzieję ,że rok nie będę czekać, bo to stanowczo za długo dla mnie:-) no i moje plany pójdą w cholere...

SELENA moje serdeczne gratulacje!! poprosimy o fluidki ciążowe!!!:-)

jak tam się dziś czujecie?
zauważyłam,że jak wchodzę na forum to co raz jest nowa fasolka, ile nas jeszcze do "odstrzału" zostało??:-D
eijf
jak czytam o Twoim rankingu wśród znajomych to mam nadzieję ,że rok nie będę czekać, bo to stanowczo za długo dla mnie:-) no i moje plany pójdą w cholere...
ja tez mam taka nadzieje!Ja juz wariuje ze 4 mc zmarnowane:( I rowniez mam nadzieje ze nie musze 10 mc czekac jak jedna kolezanka ktorej na dodatek wydawalo sie to normalne:baffled:...tylko ze co mc mam taka nadzieje a potem znow nic.
co do samopoczucia to jest w sumie ok.Bedzie lepsze za tydzien jak mi sie wakacje i dni plodne zaczna!Strasznie niecierpliwa jestem.
matko nic w domu zrobic nie moge...

no wiem jak to jest, ale to chyba przyczyna dlaczego nam się nie udaje, po prostu za bardzo się na tym skupiamy, myślimy , analizujemy... ech no jak tu wrzucić na luz? ja nie wiem , nie umiem

no wiem jak to jest, ale to chyba przyczyna dlaczego nam się nie udaje, po prostu za bardzo się na tym skupiamy, myślimy , analizujemy... ech no jak tu wrzucić na luz? ja nie wiem , nie umiem
Nie mam pojecia.nie ma dnia zebym o tym nie pomyslala i czytanie forum tez nie pomaga w zapomnieniu ha ha.jednak czy to jest przyczyna naszych niepowodzen?nie wiem.przeciez polowie ktora tez sie stara i zajmuje mysli zajsciem w ciaze jakos sie udalo...obysmy juz wkrotce wszystkie z tego watku pisaly o naszych wrazeniach w ciazy i bobasach a nie o staraniach.

no własnie forum nie pomaga w zapomnieniu hehe ale tak to jest że te co chcą nie mają , a te co nie chcą rach ciach i w ciaży ... dupa dupa dupa blada no

reklama
no własnie forum nie pomaga w zapomnieniu hehe ale tak to jest że te co chcą nie mają , a te co nie chcą rach ciach i w ciaży ... dupa dupa dupa blada no
czasem jest tak ze te co bardzo chca tez zachodza od razu.moja fryzjerka mowila mi "odstawilam tabletki i za pare dni w ciazy bylam..."tylko sobie myslalam 'zamknij sie!"(ona nie wie ze ja probuje).No a ty ktory cykl probujesz?i jeszcze wynikow nie masz.moze sie tobie poszczescilo?

Do góry