ja dopiero drugi cykl, to nie dużo ale już mi się cierpliwość kończy.. w pierwszym zakładałam ze może się nie udać od razu i byłabym szczerze zaskoczona jakby się udało ,ale niestety się nie myliłam ,teraz mam przeczucie ze będzie tak samo ...
reklama
eijf
Fanka BB :)
ja zaczelam 5 cykl...ja dopiero drugi cykl, to nie dużo ale już mi się cierpliwość kończy.. w pierwszym zakładałam ze może się nie udać od razu i byłabym szczerze zaskoczona jakby się udało ,ale niestety się nie myliłam ,teraz mam przeczucie ze będzie tak samo ...
podziwiam Cię za cierpliwość, ja bym chyba oszalała...
ale powiem Ci coś na lepszy humor-mam koleżankę która też się stara już chyba z pół roku, ale ma tak nieregularny @ ze teraz np nie ma juz drugi miesiac a w ciązy nie jest, pytam jak często się przytulacie może za mało albo w nieodpowiednich dniach, a ona mi mówi ze raz w tyg! myślałam,że padne!;-) i jak ona chce zajść to ja nie wiem
eijf
mam takie pytanko czy jak mąż mój pije czasem piwo po pracy to ma jakiś wpływ na poczęcie dziecka??
ale powiem Ci coś na lepszy humor-mam koleżankę która też się stara już chyba z pół roku, ale ma tak nieregularny @ ze teraz np nie ma juz drugi miesiac a w ciązy nie jest, pytam jak często się przytulacie może za mało albo w nieodpowiednich dniach, a ona mi mówi ze raz w tyg! myślałam,że padne!;-) i jak ona chce zajść to ja nie wiem
eijf
mam takie pytanko czy jak mąż mój pije czasem piwo po pracy to ma jakiś wpływ na poczęcie dziecka??
Ostatnia edycja:
eijf
no widzisz ja po odstawieniu tabletek na regularnosc cykli narzekac nie moge bo od razu w pierwszym cyklu rowniutko 28 dni mialam(moja kolezanka troche sie naczekala i teraz ma to samo.brak ciazy a cykl sie ciagnie i na dodatek testy owu wychodza jej caly czas pozytywnie.wie ktos dlaczego?juz kiedys poruszalysmy ten temat ale nadal nie wiem).Co miesiac mam albo 27 albo 28 dni czyli jest ok.Poza tym temperatura w I fazie tez "normalna",potem zawsze ladnie i o czasie skacze do conajmniej 36,7-36,9.No a dlaczego nie jestem w ciazy,tego nie wiem.dodam ze czesciej sie staraniami zajmuje niz raz w tyg choc niektorym ten raz w zueplnosci wystarczyl.Naprawde chce bylekarz zagladnal co tam sie u mnie w jajnikach wyrabia itdpodziwiam Cię za cierpliwość, ja bym chyba oszalała...
p.s.piwo nie ma absolutnie znaczenia mysle.Inaczej miliony kobiet bylyby bezdzietne!
a co do picia czegos przez facetow to czytalam i w filmie dokumentalnym nawet widzialam ze kawa poprawie ruchliwosc plemnikow(myslalam ze szkodzi).no ale jak dotad u nas na nic nie dalo to ze cmoj chlopak jest kawoszem
p.s.2 o spojrzalam na moj paseczek i myslalam ze tydzien mam do dni plodnych a tu 6 dni 5 moze nawet bo skoro cykl byl 27...
Ostatnia edycja:
no to masz cykle jak w zegarku, a co brałaś na wyregulowanie?
pytam o te piwo , bo ktoś mi mówił ,że jak się pije i potem facet przytula się z kobietą to podobno z dzieckiem moze byc coś nie tak , nie bardzo chce mi się w to wierzyć ,ale ponoć lekarz tak powiedział koleżance..
pytam o te piwo , bo ktoś mi mówił ,że jak się pije i potem facet przytula się z kobietą to podobno z dzieckiem moze byc coś nie tak , nie bardzo chce mi się w to wierzyć ,ale ponoć lekarz tak powiedział koleżance..
witam dziewczynki, Pamietaj eijf że ja też 5 cykl(bedzie dobrze). U mnie 4 dc.
Do eijf :U mnie wreszcie po dwóch cyklach mierzenia 36,5 !!!!!!!!!!!!!!
super wreszcie jakaś normalna temp.
Bierzesz te witaminki.Ja dzis odnosnie castagnusa bedę dzwonic do gina to dam ci znac.
Tak mysle odnośnie tej mojej temp. I mój ginek mówił że po wyjeciu wkładki (bez hormonów), najpierw musi sie wyleczyc stan zapalny w pochwie po tej wkładce(taka jest zasada wkładki ,ze tworzy w nas stan zapalny) i dopiero bedę mogła zajść w ciążę więc może te moje temp. to był jeszcze stan zapalny
Do eijf :U mnie wreszcie po dwóch cyklach mierzenia 36,5 !!!!!!!!!!!!!!
super wreszcie jakaś normalna temp.
Bierzesz te witaminki.Ja dzis odnosnie castagnusa bedę dzwonic do gina to dam ci znac.
Tak mysle odnośnie tej mojej temp. I mój ginek mówił że po wyjeciu wkładki (bez hormonów), najpierw musi sie wyleczyc stan zapalny w pochwie po tej wkładce(taka jest zasada wkładki ,ze tworzy w nas stan zapalny) i dopiero bedę mogła zajść w ciążę więc może te moje temp. to był jeszcze stan zapalny
Cze dziewczynki,
melduje sie dzis z @ :--( wczoraj znow do mnie przyszla... mam juz dosc! Naprawde juz brak mi sil. Moj maz wczoraj spytal mnie czemu nam sie znow nie udalo??? Boze i co ja mam mu powiedziec... Po tych moich poronieniach przeszlam juz wszystkie mozliwe badania, moj m tez jest przebadany i ma wreszcie super wyniki i dalej nic... A staramy sie dla scislosci 30 cykli... teraz bedzie 31
melduje sie dzis z @ :--( wczoraj znow do mnie przyszla... mam juz dosc! Naprawde juz brak mi sil. Moj maz wczoraj spytal mnie czemu nam sie znow nie udalo??? Boze i co ja mam mu powiedziec... Po tych moich poronieniach przeszlam juz wszystkie mozliwe badania, moj m tez jest przebadany i ma wreszcie super wyniki i dalej nic... A staramy sie dla scislosci 30 cykli... teraz bedzie 31
eijf
W zyciu o tym nie slyszalam!Wiesz ile jest wpadek wlasnie przez to ze ludzie sobie popili!Oczywiscie nadmiar alkoholu nie jest ok (jak wszystko spozywane w nadmiarze) ale nie sadze ze piwo cos zmienia.dla ciekawostki moi znajomi wpadli dawno temu wlasnie po imprezei sylwestrowej a teraz kiedy sie staraja to im nie wychodzi.no to masz cykle jak w zegarku, a co brałaś na wyregulowanie?
co do moich cykli to niczym nie regulowalam.Po prostu odstawilam tabletki.Czasem lekarze przepisuja tabletki anty na kilka mc wlasnie po to by wyregulowac cykl ale u kazdego jest to inaczej.podobno ten castagnus(ktory teraz mam w skladzie) jest na regulowanie cykli.Z tym ze trzeba go 3 mc brac.Ja w kazdym razie mialam to szczescie ze co do regularnosci nie moge narzekac ale jak na razie nie ma to znaczenia w staraniach
reklama
Dzieki Agus za przytulaki
a co do ginka to wreszcie znalazlam dobrego we wroclawiu i dzis do niego zadzwonilam z placzem, ze nam znow nie wyszlo no i on powiedzial, ze nie mam na co czekac tylko trzeba zrobic inseminacje... umowilam sie wstepnie na wrzesien. Bo w tym miesiacu mam najazd rodzinki z polski - mieszkam w londynie.
a co do ginka to wreszcie znalazlam dobrego we wroclawiu i dzis do niego zadzwonilam z placzem, ze nam znow nie wyszlo no i on powiedzial, ze nie mam na co czekac tylko trzeba zrobic inseminacje... umowilam sie wstepnie na wrzesien. Bo w tym miesiacu mam najazd rodzinki z polski - mieszkam w londynie.
Podziel się: