reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
hej SWERSONKA a ty tez po odstawieniu tabletek anty ze niewiesz kiedy bedzie owu???moj ostatni cykl mial 37 dni:baffled: a z tabsami i przed tabsami zawsze mialam 28 dni a duzo czytalam ze pierwsze 3 cykle po odstawieniu ponoc so ccorazdluzsze wiec niemam zielonego pojecia kiedy teraz bedzie owu :baffled: wiec w tym miesiacu przytulanki beda co 2 dzien tak dla pewnosci hihihii

a kobietki mam takie pytanie jaki skladnik czy niewiem jak to nazwac w organizmie kobiety moze pomoc w zaplodnieniu i udanym zagniezdzeniu jajeczka bo u facetow na chlopakow to wiadomo cynk i witamina A po po cyknu plemniczki sa bardziej ruchliwe i wogole a u kobiety co jest takim wspomagaczem????:confused:
nie u mnie rozregulowane bo ciagle wyjezdzam i spirala tez inaczej dziala wlasnie sciaglam 2 tyg temu i staranka rozpoczelismy kupilam testy kiedy ma byc jajeczkowanie i od 10 dnia zaczescia miesiaczki mam poczekac 10 dni i robic testy do kutku i duzo sie przytulac hehe

hej kobietki ale napisalyscie duzo a ja tak z innej beczki pytanko mam co myslicie o puszystych kobietkach czy maja mniejsze szanse na zajscie i czy powinny miec robione jakies badania przed zajsciem ktore mogly by sprawdzic czy zajscie jest mozliwe???:-)

nie u mnie rozregulowane bo ciagle wyjezdzam i spirala tez inaczej dziala wlasnie sciaglam 2 tyg temu i staranka rozpoczelismy kupilam testy kiedy ma byc jajeczkowanie i od 10 dnia zaczescia miesiaczki mam poczekac 10 dni i robic testy do kutku i duzo sie przytulac hehe
no ja juz testow owu nierobie tylko tempke mierze i sluz sprawdzam ale jakos na luzie to juz badam sie juz tak nienakrecam bo ostatnio bylam 100% pewna ze zaszlam i dupaq po 37 dnich przyszla@ a duzo staranek lekarz kazal??a duzo to jakczesto??jesli mozna wiedziec bo ja sobie zalozylam ze beszie co 2 dni u nas moze wtedy sie wkoncu uda

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej kobietki ale napisalyscie duzo a ja tak z innej beczki pytanko mam co myslicie o puszystych kobietkach czy maja mniejsze szanse na zajscie i czy powinny miec robione jakies badania przed zajsciem ktore mogly by sprawdzic czy zajscie jest mozliwe???:-)

:dry:ja myślę że nie ma znaczenia czy puszysta czy szkieletor :no: no chyba że np w ostatnich 6 miesiącach ostro by się przytyło to bym szukała przyczyny:confused:...ale tak to chyba standardowe badania jak zawsze ;-)

chociaż znawcą i lekarzem nie jestem

no ja juz testow owu nierobie tylko tempke mierze i sluz sprawdzam ale jakos na luzie to juz badam sie juz tak nienakrecam bo ostatnio bylam 100% pewna ze zaszlam i dupaq po 37 dnich przyszla@ a duzo staranek lekarz kazal??a duzo to jakczesto??jesli mozna wiedziec bo ja sobie zalozylam ze beszie co 2 dni u nas moze wtedy sie wkoncu uda
powiedzial ze jak wyjdzie ze plodne to zaczac i ile wlezie he he tyle ze ja chce dziewczynke wiec bede najbardziej probowala te 48godzin przed owolka

Moja mama jest z puszystych i zaszła w ciążę 6 razy,a w będąc w ostatniej schudła 20 kg. Kuzynki też i każda z nich ma po 2 dzieci, a jeszcze jedna moja znajoma jest naprawdę puszysta ma 3 synów i jak była w 3 ciąży to nawet widać nie było. Kazda z wyżej opisanych ma zdrowe dzieci więc według mnie to mit. Chyba ogólnie są problemy z płodnością wystarczy spojżeć ile nas tu jest!!!

powiedzial ze jak wyjdzie ze plodne to zaczac i ile wlezie he he tyle ze ja chce dziewczynke wiec bede najbardziej probowala te 48godzin przed owolka
Svensonka trzymam kciuki za Twoja córcię!

ROBIN dzieki uspokoilas mnie bo sie czasem zastanawialam czy to ze jestem puszysta po 1 ciazy niebedzie mialko wplywu na zajcie w 2 :confused: ale teraz jestem juz spokojniejsza :-):tak: dzieki

a może wiesz czy jak już miałam robione badanie na toksoplazmoze to musze je robić jeszcze raz?

jeżeli robiłaś i w wyniku wyszło że chorowałaś to juz nie musisz. jeżeli wyszło że obecnie jestes chora lub tego nie przechodzilas to badanie trzeba powtorzyc

mi wynik wyszedl ze chorowalam wiec to juz mam z glowy

reklama
ROBIN dzieki uspokoilas mnie bo sie czasem zastanawialam czy to ze jestem puszysta po 1 ciazy niebedzie mialko wplywu na zajcie w 2 :confused: ale teraz jestem juz spokojniejsza :-):tak: dzieki
Nie ma sprawy Żabciu, nie myśl tyle, o tym zajściu to Ci się szybciej uda! Powodzonka i przyjemności ze staranek:)

jeżeli robiłaś i w wyniku wyszło że chorowałaś to juz nie musisz. jeżeli wyszło że obecnie jestes chora lub tego nie przechodzilas to badanie trzeba powtorzyc

mi wynik wyszedl ze chorowalam wiec to juz mam z glowy
Ja chyba też sobie muszę zrobić bo od dziecka miałam duzo do czynienia zwłaszcza z kotkami:))))
Witaj Tosia:)

Do góry