maćku od kilku lat pracuję w koncernie farmaceutycznym i odwiedzam kilku lub kilkunastu lek dziennie, niestety nie gin i niejedno słyszałam i widziałam, dlatego tak ostro o nich piszę ... Tych których naprawdę chcą coś dla pacjentów jest mniej niż tych, którzy drążą temat; zazwyczaj to chcą mieć szybko z głowy, ja się ich nie boję i wdaję w dyskusję; poza tym wiem, ze warto szukac takiego co chce rzeczywiście pomóc....
reklama
Oczywiscie, ze mozesz na wlasna reke. Tylko wtedy za calosc placisz.Postanawiam sobie że jak teraz przyjdzie @ to pójdę zbadać te hormony bo to w konkretnych dniach no nie a muszę iść po skierowanie do ginka czy od tak sobie na własną rękę też mogę
Aham...maćku od kilku lat pracuję w koncernie farmaceutycznym i odwiedzam kilku lub kilkunastu lek dziennie, niestety nie gin i niejedno słyszałam i widziałam, dlatego tak ostro o nich piszę ... Tych których naprawdę chcą coś dla pacjentów jest mniej niż tych, którzy drążą temat; zazwyczaj to chcą mieć szybko z głowy, ja się ich nie boję i wdaję w dyskusję; poza tym wiem, ze warto szukac takiego co chce rzeczywiście pomóc....
prolaktyne, FSH i estrogen warto robić przed owulacją , progesteron po; z tego co pamiętam testy owulacyjne miałałas ok, więc z LH jest w porządku. Tarczycę, morfologię i mocz moze dać zwykły lekarz pierwszego kontaktu....a co tam zapłace bylebym miała jasność
prolaktyne, FSH i estrogen warto robić przed owulacją , progesteron po; z tego co pamiętam testy owulacyjne miałałas ok, więc z LH jest w porządku. Tarczycę, morfologię i mocz moze dać zwykły lekarz pierwszego kontaktu....
czyli teoretycznie teraz moge iść zrobić tylko progesteron bo jestem po owu
Zastanawia mnie, ze w grudniu TSH bylo 4,59 a teraz tylko 1,45. Czyzby bromergon dzialal takze na TSH? Poza tym to FT3 3,91 (minimalnie ponizej normy) a FT4 10,46 wiec w normie.
Nie wiem czy bromergon może mieć wpływ na TSH . prawidłowe hormony tarczycy na pewno są ważne od wyniku tsh zalezy czy sie zajdzie w ciaze, poniewaz tarczyca o wszystkim decyduje ,jak janiki pracuja i jaki poziom progesteronu wydzielaja ,progesteron odpowiedzialny jest za utrzymanie lub donoszenie cviazy .odpowiedzialny jest za powstanie endometrium o prawidlowej grubosci ,aby komorka jajowa moglaby sie zagniezdzic
takze super, ze masz dobre ...niech Twój mąz szybko wraca do domu powodzenia
ano i krew, mocz, TSHczyli teoretycznie teraz moge iść zrobić tylko progesteron bo jestem po owu
dziewczyny chyba, że się mylę?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
ano i krew, mocz, TSH
dziewczyny chyba, że się mylę?
a może wiesz czy jak już miałam robione badanie na toksoplazmoze to musze je robić jeszcze raz?
nie wiem...to pewnie zależy kiedy....a może wiesz czy jak już miałam robione badanie na toksoplazmoze to musze je robić jeszcze raz?
reklama
nie wiem...to pewnie zależy kiedy....
jakieś 3 lata temu :-)
Podziel się: