Hura!!! MOja prolaktyna spadla z 39 na 1,18!!!
A czy ktoras z obecnych tu pan orientuje sie w hormonach tarczycy?
Maćku Ty się teraz do roboty zabieraj moja droga :-):-) do robienia dzidzi oczywiście
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hura!!! MOja prolaktyna spadla z 39 na 1,18!!!
A czy ktoras z obecnych tu pan orientuje sie w hormonach tarczycy?
no tak zrozumiałam, że mierzyłaś po południu.... utrzymuje sie wyższa temp. II fazy cyklu jest jeszcze taka zasada, ze taka podwyższona temp utrzymuje się do ok 3 m-ca ciązy czyli jak mierzysz sobie regularnie to mniej więcej z rana wiesz czy dziś @ przyjdzie czy nie... ja tak robię i czym blizej @ tym bardzień z rana pamiętam:-) dłuzsze obserwacje zwróciły mi też uwagę na wahania temp i zamierzam o tym powiedzieć na wizycie u gina.
Ja lekarzom nie ufam do końca i na stan mojej wiedzy i tego co doczytam to upominam się o badania, co niektórzy lekarze to ignoranci...
Wiesz zdziwiłam się bardzo jak u Ciebie przy 2 ciąży (po poronieniu) nie zrobiła Twoja gin badań (?)
aha...te badania co zlecił to wyższa szkoła jazdy a mówił coś o badaniach hormonalnych, dostałaś skierowanie? Wiesz, bo ja mam takie wrazenie, a znam lekarzy ze strony zawodowej, ze oni (nie wszyscy oczywiście) idą po najmniejszej linii oporu.... dlatego tak napisałam....Wiesz to niezupełnie jest tak do końca!
Poszłam teraz do lekarza który robił mi zabieg wyłyżeczkowania po II ciąży i on powiedział że na pierwszy rzut oka jest ok tzn z usg trzon macicy, jajniki itp, ale jeśli chcę być pewna to mam zrobić badania typu: białko c białko s antykoagulanty tocznia i coś tam jeszcze , tylko że zaznaczył że takie badania powinno się zrobić dopiero po III poronieniu więc jeśli chcę to mam zrobić
aha...te badania co zlecił to wyższa szkoła jazdy a mówił coś o badaniach hormonalnych, dostałaś skierowanie? Wiesz, bo ja mam takie wrazenie, a znam lekarzy ze strony zawodowej, ze oni (nie wszyscy oczywiście) idą po najmniejszej linii oporu.... dlatego tak napisałam....
Ps. co się Tobie suwaczek źle wkleił, moze inny adres powinnaś ?
Z ta tempka to tez nie ma reguly. U mnie czasami tempka spada przed @ a czasami nie. No ale to moze wina rozregulowanych hormonow...czyli jak mierzysz sobie regularnie to mniej więcej z rana wiesz czy dziś @ przyjdzie czy nie... dłuzsze obserwacje zwróciły mi też uwagę na wahania temp i zamierzam o tym powiedzieć na wizycie u gina.
Ja lekarzom nie ufam do końca i na stan mojej wiedzy i tego co doczytam to upominam się o badania, co niektórzy lekarze to ignoranci...
Zastanawia mnie, ze w grudniu TSH bylo 4,59 a teraz tylko 1,45. Czyzby bromergon dzialal takze na TSH? Poza tym to FT3 3,91 (minimalnie ponizej normy) a FT4 10,46 wiec w normie.maćku super z tą prl, na hormonach tarczycy to tylko tyle iole w necie mozna znaleźć.... a jak wyniki?
No ba! Czekam az Malz z pracy wroci i go bede molestowac ;-)Maćku Ty się teraz do roboty zabieraj moja droga :-):-) do robienia dzidzi oczywiście
A badania hormonow mialas? Pytalam juz, ale nie pamietam co odpowiedzialas...Wiesz to niezupełnie jest tak do końca!
Poszłam teraz do lekarza który robił mi zabieg wyłyżeczkowania po II ciąży i on powiedział że na pierwszy rzut oka jest ok tzn z usg trzon macicy, jajniki itp, ale jeśli chcę być pewna to mam zrobić badania typu: białko c białko s antykoagulanty tocznia i coś tam jeszcze , tylko że zaznaczył że takie badania powinno się zrobić dopiero po III poronieniu więc jeśli chcę to mam zrobić
już te stany przechodziłam....takie staranie to jak wojsko...głównie czekaszWłaśnie dlatego po tamtej wizycie powiedziałam że więcej do tego oziębłego drania nie pójdę i umówię się do tej lekarki co mi I ciążę prowadziła może ona jakoś racjonalniej do tego podejdzie a nie zacznie wymyślać niestworzone rzeczy a podstawowych nie zbada i to mnie zirytowało
PS wogóle jestem poirytowana i siedze nad tym suwaczkiem już chyba godzine i nie moge go za cholere wkleic i puszczaja mi juz nerwy i wogole to dlaczego nie mozna sprawdzic czy sie zaszlo wczesniej niz czekac do nastepnej miesiaczki CHORE
To kim jestes z zawodu?aha...te badania co zlecił to wyższa szkoła jazdy a mówił coś o badaniach hormonalnych, dostałaś skierowanie? Wiesz, bo ja mam takie wrazenie, a znam lekarzy ze strony zawodowej, ze oni (nie wszyscy oczywiście) idą po najmniejszej linii oporu.... dlatego tak napisałam....
Fajne przejscie od suwaczka do @Właśnie dlatego po tamtej wizycie powiedziałam że więcej do tego oziębłego drania nie pójdę i umówię się do tej lekarki co mi I ciążę prowadziła może ona jakoś racjonalniej do tego podejdzie a nie zacznie wymyślać niestworzone rzeczy a podstawowych nie zbada i to mnie zirytowało
PS wogóle jestem poirytowana i siedze nad tym suwaczkiem już chyba godzine i nie moge go za cholere wkleic i puszczaja mi juz nerwy i wogole to dlaczego nie mozna sprawdzic czy sie zaszlo wczesniej niz czekac do nastepnej miesiaczki CHORE
musisz ten stworzony suwaczek (pierwsz adres z góry) wkleić do ramki w edytuj sygnaturę - skrót jest w szybkim menu na samej górze strony; na dole obok zapisz sygnaturę; możesz też zrobić podgląd....może się teraz uda...nie zdążyłam
może teraz nadrobie zaległości