reklama
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Witam Cię Agutko, ostatniojakoś mało się spotykałyśmy.
Cześć Lopop. :-)
Faktycznie mało - ale jakoś zawsze jak coś napisałam,to wszyscy "obeszli to bokiem",więc ucichłam. ;-) Ale podczytuję Was uważnie. :-)
a co do tej temp to normalnie jest 36,6 ciała a tam troche mniejsza czy wieksza powinna byc? aż mnie w dole brzucha zaczelo bolec jak na @ a gdzie tu jeszcze
Hej batonik
to jaka jest temp to zależy od fazy cyklu, jak jest @ to jest niska (indywidualna) u mnie ponizej 36,6 lub około, po owulacji jest tzw skok (co najmniej 0,2 stopnia) i podwyższona utrzymuje sie do @, z tymże dzień przed lub w dzień@ znowu spada. Ja w fazie poowulacyjnej mam powyżej 36 stopni i niestey zauwazyłam, ze mocno skacze 36,69-37,1. Miałam jeden cykl, w którym wogóle nie osiągała 37 stopni. Stąd zastanawiam się czy czasem nie mam problemu z progesteronem?
NO ale wyjaśni się w tym cyklu, mam skierownanie....
już sama nie wiem, ale oczywiście rano zapomniałam zmierzyć a teraz to po ptakach wychodzi jakaś dziwna 37,4 Bóg wie skąd
A który masz dc?
A który masz dc?
wg moich wyliczeń 21 dc ale temp zmierzyłam przed godziną
reklama
wg moich wyliczeń 21 dc ale temp zmierzyłam przed godziną
no tak zrozumiałam, że mierzyłaś po południu.... utrzymuje sie wyższa temp. II fazy cyklu jest jeszcze taka zasada, ze taka podwyższona temp utrzymuje się do ok 3 m-ca ciązy czyli jak mierzysz sobie regularnie to mniej więcej z rana wiesz czy dziś @ przyjdzie czy nie... ja tak robię i czym blizej @ tym bardzień z rana pamiętam:-) dłuzsze obserwacje zwróciły mi też uwagę na wahania temp i zamierzam o tym powiedzieć na wizycie u gina.
Ja lekarzom nie ufam do końca i na stan mojej wiedzy i tego co doczytam to upominam się o badania, co niektórzy lekarze to ignoranci...
Wiesz zdziwiłam się bardzo jak u Ciebie przy 2 ciąży (po poronieniu) nie zrobiła Twoja gin badań (?)
maćku super z tą prl, na hormonach tarczycy to tylko tyle iole w necie mozna znaleźć.... a jak wyniki?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Podziel się: