reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

baton temp najlepiej mierzy się z rana zanim wstaniesz, choć to już coś pozytywnego z wieczora 37,1 :)
badania to:
4-7 dc: prolaktyna, LH, FSH i TSH (3 i 4) oraz krew morfologia i wymaz oraz mocz
w tym cyklu 4 dc robiłam prolaktynę (jeszcze nie mam wyniku) i w 21 dc progesteron, może tu coś nie gra, bo w po owulacji moja temp strasznie skacze...?
a i toksoplazmoza....

Dziewczyny czy jakies jeszcze badania miałyści robione?
Ja mialam jeszcze estradiol ale nie mialam progesteronu. Moczu tez nie badalam.
A ta toksoplazmoze to wypada zbadac przed ciaza, czy lepiej jak juz bedzie fasolka?

reklama
Maćku - no szukam wlasnie ale nic nie moge znalezc....
ja wlasnie mam bialo i mokro ale przeciez do @ jeszcze 12 dni, gdzies wyczytalam ze taki bialy gesty sluz to oznaka zaczynajacego sie cyklu nieplodnego wiec chyba to bedzie u mnie to.....

ja wlasnie mam bialo i mokro ale przeciez do @ jeszcze 12 dni, gdzies wyczytalam ze taki bialy gesty sluz to oznaka zaczynajacego sie cyklu nieplodnego wiec chyba to bedzie u mnie to.....
ja na @ też mam dużo białego, z tymże w poprzednim cyklu jak myślałam, że jestem w ciąży ;) to się lekko ciągnął....(?) zresztą tych objawów było...i piersi takie inne jak nie na @....

No to fakycznie... To dziwne, czemu moj gin mi tego jeszcze nie zlecil:confused:
A mam w domu psa. I kota mialam...
moja mówiła, ze to się żadko zdarza... no ale jak chcę to mi dała skierowanie.
A kiedy miałaś estradiol badany, w którym dc. Wyczytałam, ze on jest odpowiedziałny za rozrost błony macicy i śluz....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczynki ja juz po lekarzu okazało sie, ze badan prenatalnych jeszcze mi lekarka nie robiła, ale zrobiła mi zwyke usg dzidziołek rosnie ładnie, serduszko 148uderzen /min machało rączkami i nóżkami a nozki to ma długie i sie smiejemy,z e chyba po mamusi :p

moja mówiła, ze to się żadko zdarza... no ale jak chcę to mi dała skierowanie.
A kiedy miałaś estradiol badany, w którym dc. Wyczytałam, ze on jest odpowiedziałny za rozrost błony macicy i śluz....
Ja mialam wszystko razem w 8dc - Hsg i hormony.

czesc dziewczynki ja juz po lekarzu okazało sie, ze badan prenatalnych jeszcze mi lekarka nie robiła, ale zrobiła mi zwyke usg dzidziołek rosnie ładnie, serduszko 148uderzen /min machało rączkami i nóżkami a nozki to ma długie i sie smiejemy,z e chyba po mamusi :p
Superancko:tak:

Kobietki żegnam na dzisiaj, bo mój ślubny mówi, ze mnie tak forum wciąga, ze już mnie w domu nie ma :-D:-D:-D
maćku bardzo mu się podobała Twoja podpowiedź o żołnierzykach, mówi: a nie mówiłem, ze trzeba codziennie:-D

baton temp najlepiej mierzy się z rana zanim wstaniesz, choć to już coś pozytywnego z wieczora 37,1 :)
badania to:
4-7 dc: prolaktyna, LH, FSH i TSH (3 i 4) oraz krew morfologia i wymaz oraz mocz
w tym cyklu 4 dc robiłam prolaktynę (jeszcze nie mam wyniku) i w 21 dc progesteron, może tu coś nie gra, bo w po owulacji moja temp strasznie skacze...?
a i toksoplazmoza....

Dziewczyny czy jakies jeszcze badania miałyści robione?

a co do tej temp to normalnie jest 36,6 ciała a tam troche mniejsza czy wieksza powinna byc? aż mnie w dole brzucha zaczelo bolec jak na @ a gdzie tu jeszcze :shocked2:

reklama
a co do tej temp to normalnie jest 36,6 ciała a tam troche mniejsza czy wieksza powinna byc?
Ja mam tam wyzsza o jakies 0,1 stopnia.
Tylko, ze ja mam w I fazie cyklu 36,0 - 36,2;-)

28dni
Ta pani ma bardzo dokladne wykresy i zna sie na rzeczy. Tylko nie wdawaj sie z nia w dyskusje;-) Chyba, ze chcesz bardzo doglebnie poznac zasady NPR:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry