reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Choć dzisiaj mój humor jest super, odebraliśmy wyniki męża żołnierzyków...są super...dużo, dużo żołnierzy w batalionie, trochę mało zywotne ^% po 24h, norma 8-10%.

Chyba zdecydujęmy sie pójść do gin w tym tyg jednak....
To super, ze chlopaki w porzadku! Jak malo zywotne, to trzeba codziennie walczyc?:tak:

heh...no podobnie tylko że jaj jakoś od października celuje z M ... mam już chyba lekką schizke bo nie mogę przestać o tym myśleć ale co miną dni płodne to doszukuje się na sile jakichś objawów świadczących o owocnym staraniu a tu nic!!!
Nie chce straszyc, ale jak po 4 miesiacach tak sie schizujesz to co bedzie, jesli przyjdzie Wam czekac np rok? ;-)(czego absolutnie nikomu nie zycze)

nie mów tak bądź dzielna bo i ja się z lekka podłamię...ja już dwa razy poroniłam i przyczyna nieznana... teraz nie dosyć że chcę bardzo - boję się jak cholera - to jeszcze nic z tego nie wychodzi :wściekła/y:to ja chyba jednak też zapisze się do ginki na monitoring cyklu i zrobię sobie hormony
Wspolczuje....:-(
A nie mialas robionych wczesniej badan hormonow?

reklama
batonik
w najbliższą sobotę zapisałam się do takiego gin z szubina, pisza o nim bardzo dobre rzeczy. Pomógł wielu parom zajść w ciążę. Widziałam, ze jestes z Torunia, więc też nie miałabyś super daleko, bo w Bydzi i Toruniu to nie bardzo z tymi super gin, specjalizującymi się w niepłodności....dam znać jak będę po....

miałam na mysli te monitoringi itd. Jak nie wyszło we wrześniu, październiku to pomyślałam, ze musze szybko wszystko zbadać, bo nie chcę takiej sytuacji, ze spokojnie sobie będziemy próbowali, a za rok okaże się, ze coś banalnie prostego stało na przeszkodzie i dlatego nie zachodziłam.Dla swojego świętego spokoju chodz ena te badania i próbuję znaleźć przyczynę co się dzieje.
A wsumie to bardzo współczuję Tobie, bo to musiało być straszne być już W i stracić. Nie dziwię sie, ze boisz się...

Uwierz mi z czasem to mija ... tęsknota pozostaje...myśl co by mogło być już teraz...ale trzeba walczyć...j poroniłam dość wcześnie bo w 7tc i 5tc ale bolało tak jakby w poźniejszym...nic traz już się nie rozczulam tylko staram się myśleć pozytywnie :-) np właśnie zmierzyłam sobie temp. 37,1 ale tak dla jaj bo wczesniej nie monitorowałam temp. :-D mam nadzieje ze nam sie w koncu uda troche słów otuchy dziś usłyszałam i jestem zwarta i gotowa

PS a powiedz robiłaś wszystkie hormony?
:confused:

hej macku wyslalam ci zaproszenie na 28dni a mam pytanie czemu dopuki nieoplace mabonamentu to niemoge pisac na forum :( bo chcialam sie zapytac ale moze tu zapytam pytanie moze glupie ale co tam C zy pora dnia znaczy sie czy to wo jakiej porze dnia jest wspolzycie ma jakis wplyw na zaciazenie???czy to wsio czy rano czy w dzien czy wieczorem???

To super, ze chlopaki w porzadku! Jak malo zywotne, to trzeba codziennie walczyc?:tak:

Nie chce straszyc, ale jak po 4 miesiacach tak sie schizujesz to co bedzie, jesli przyjdzie Wam czekac np rok? ;-)(czego absolutnie nikomu nie zycze)

Wspolczuje....:-(
A nie mialas robionych wczesniej badan hormonow?

w pierwszej ciąży miałam robiona morfologie tylko i robili mi tez toksoplazmoze

hej macku wyslalam ci zaproszenie na 28dni a mam pytanie czemu dopuki nieoplace mabonamentu to niemoge pisac na forum :( bo chcialam sie zapytac ale moze tu zapytam pytanie moze glupie ale co tam C zy pora dnia znaczy sie czy to wo jakiej porze dnia jest wspolzycie ma jakis wplyw na zaciazenie???czy to wsio czy rano czy w dzien czy wieczorem???
NIe wiem jak jest z forum, ale pod wykresami mozesz pisac. I pisz - wejdz na jakis wykres, pod ktorym jest duzo komentarzy i zapytaj. Na pewno odpowiedza.:tak:
A z tym bzykankiem, to nigdy nic nie slyszlam, kiedy najlepiej:no:

w pierwszej ciąży miałam robiona morfologie tylko i robili mi tez toksoplazmoze
Teraz to si pogubilam. Kto ma za soba dwa poronienia a kto zbadal wlasnie armie?:confused:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
baton temp najlepiej mierzy się z rana zanim wstaniesz, choć to już coś pozytywnego z wieczora 37,1 :)
badania to:
4-7 dc: prolaktyna, LH, FSH i TSH (3 i 4) oraz krew morfologia i wymaz oraz mocz
w tym cyklu 4 dc robiłam prolaktynę (jeszcze nie mam wyniku) i w 21 dc progesteron, może tu coś nie gra, bo w po owulacji moja temp strasznie skacze...?
a i toksoplazmoza....

Dziewczyny czy jakies jeszcze badania miałyści robione?

Teraz to si pogubilam. Kto ma za soba dwa poronienia a kto zbadal wlasnie armie?:confused:
My z moonżem dziś odbiraliśmy wyniki wojska :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kurcze ale sie nudze i lenia mam na dodatek nawet w necie niechce mi sie buszowac hhihihiia maz jak zwykle w pracy wiec co wieczor siedze sama :-( wieczor to najlepszy czas na przytulanki a go nigdy wieczorem niema :( a w dzien to co chwile ktos przeszkadza i jakos kiepskie te staranka:baffled: kiepsko to widze w tym miesiacu bo w poprzednim maz mial wolne swiateczne a teraz kicha:baffled:

Do góry