reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Cześć!!!
Może to dziwne, ale jestem dokładnie w takiej samej sytuacji...mam w planach zmienić pracę ale obecna nie jest zła i gdyby tak dzidzia to najlepiej teraz:confused:... i wiszę tak w próżni już od sierpnia a ty ani widu ani słychu ... dwie kreseczki to marzenie :tak:
Hej batonik
Ja wisze od maja, bo wtedy odstawiłam tabsy... na początku tez rekreacyjnie, urlopik itd. na luzie, ale od września celujemy w płodne i nic, od listopada monitoruję cykle u gina i wszystko jest ok tylko 2 kresek nie ma...:-(

reklama
Jakbym siebie słyszała.Ale muszę napisać, że jak pracę byśmy zmieniły to wtedy byłyby 2 kreseczki.:happy2:
tak lopop...wdedy byśmy nie myślały czy to juz owu czy po.....paoiętasz kiedyś pisałam o tym, ze za bardzo chcemy i psycha blokuje :) a tak nowa praca, nowe życie i nie było by czasu myśleć o ciaży....

hej SWERSONKA a ty tez po odstawieniu tabletek anty ze niewiesz kiedy bedzie owu???moj ostatni cykl mial 37 dni:baffled: a z tabsami i przed tabsami zawsze mialam 28 dni a duzo czytalam ze pierwsze 3 cykle po odstawieniu ponoc so ccorazdluzsze wiec niemam zielonego pojecia kiedy teraz bedzie owu :baffled: wiec w tym miesiacu przytulanki beda co 2 dzien tak dla pewnosci hihihii

a kobietki mam takie pytanie jaki skladnik czy niewiem jak to nazwac w organizmie kobiety moze pomoc w zaplodnieniu i udanym zagniezdzeniu jajeczka bo u facetow na chlopakow to wiadomo cynk i witamina A po po cyknu plemniczki sa bardziej ruchliwe i wogole a u kobiety co jest takim wspomagaczem????:confused:

Hej batonik
Ja wisze od maja, bo wtedy odstawiłam tabsy... na początku tez rekreacyjnie, urlopik itd. na luzie, ale od września celujemy w płodne i nic, od listopada monitoruję cykle u gina i wszystko jest ok tylko 2 kresek nie ma...:-(

heh...no podobnie tylko że jaj jakoś od października celuje z M ... mam już chyba lekką schizke bo nie mogę przestać o tym myśleć ale co miną dni płodne to doszukuje się na sile jakichś objawów świadczących o owocnym staraniu a tu nic!!! Cykle mam regularne co do godziny paski owu raz stosowałam ale nie wyszło ... hehe za bardzo się spinamy może :-D

hej SWERSONKA a ty tez po odstawieniu tabletek anty ze niewiesz kiedy bedzie owu???moj ostatni cykl mial 37 dni:baffled: a z tabsami i przed tabsami zawsze mialam 28 dni a duzo czytalam ze pierwsze 3 cykle po odstawieniu ponoc so ccorazdluzsze wiec niemam zielonego pojecia kiedy teraz bedzie owu :baffled: wiec w tym miesiacu przytulanki beda co 2 dzien tak dla pewnosci hihihii

zabka
Ja odstawiałam tabsy w maju i u mnie cykle nie były jakieś super długie. najdłuższy ok 30 dni. Co prawda przed braniem miałam jak w zegarku co 28 dni, a teraz najkrótszy 24, a najdłuzszy 31 dni.
Z długości to nie ma reguły....wydaje mi sie....

heh...no podobnie tylko że jaj jakoś od października celuje z M ... mam już chyba lekką schizke bo nie mogę przestać o tym myśleć ale co miną dni płodne to doszukuje się na sile jakichś objawów świadczących o owocnym staraniu a tu nic!!! Cykle mam regularne co do godziny paski owu raz stosowałam ale nie wyszło ... hehe za bardzo się spinamy może :-D
heh to nieźle...jakoś podobnie z tym czasem :)
zastanawiam się nad tymi testami owulacyjnymi u Ciebie, ze nie wyszły...robiłaś badania hormonów....moze z LH jest coś nie tak i nie masz owulacji?
Nie to, ze Ciebie nakręcam, tylko tak mi się narzuciło jak czytałam Twojego posta....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zastanawiam się nad tymi testami owulacyjnymi u Ciebie, ze nie wyszły...robiłaś badania hormonów....moze z LH jest coś nie tak i nie masz owulacji?
Nie to, ze Ciebie nakręcam, tylko tak mi się narzuciło jak czytałam Twojego posta....

eh.. nie wyraziłam się zbyt jasno, tj. teścik owu pomógł miałam dwie kreseczki bzykaliśmy się ładnie i nic w sam szczyt owu eh.... chyba jednak pójde do mojej gin

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie to, ze Ciebie nakręcam, tylko tak mi się narzuciło jak czytałam Twojego posta....[/Q

eh.. nie wyraziłam się zbyt jasno, tj. teścik owu pomógł miałam dwie kreseczki bzykaliśmy się ładnie i nic w sam szczyt owu eh.... chyba jednak pójde do mojej gin
no to tak jak u nas...ja zaczęłam schizować i badania wszystkie zrobiłam moonża wysłałam ;) jak już będę po badaniu droznosci jajników (mam pod koniec lutego) to juz chyba odpuszczę ;)
....chyba pracę zmienie ;)

no to tak jak u nas...ja zaczęłam schizować i badania wszystkie zrobiłam moonża wysłałam ;) jak już będę po badaniu droznosci jajników (mam pod koniec lutego) to juz chyba odpuszczę ;)
....chyba pracę zmienie ;)

nie mów tak bądź dzielna bo i ja się z lekka podłamię...ja już dwa razy poroniłam i przyczyna nieznana... teraz nie dosyć że chcę bardzo - boję się jak cholera - to jeszcze nic z tego nie wychodzi :wściekła/y:to ja chyba jednak też zapisze się do ginki na monitoring cyklu i zrobię sobie hormony

reklama
nie mów tak bądź dzielna bo i ja się z lekka podłamię...ja już dwa razy poroniłam i przyczyna nieznana... teraz nie dosyć że chcę bardzo - boję się jak cholera - to jeszcze nic z tego nie wychodzi :wściekła/y:to ja chyba jednak też zapisze się do ginki na monitoring cyklu i zrobię sobie hormony
miałam na mysli te monitoringi itd. Jak nie wyszło we wrześniu, październiku to pomyślałam, ze musze szybko wszystko zbadać, bo nie chcę takiej sytuacji, ze spokojnie sobie będziemy próbowali, a za rok okaże się, ze coś banalnie prostego stało na przeszkodzie i dlatego nie zachodziłam.Dla swojego świętego spokoju chodz ena te badania i próbuję znaleźć przyczynę co się dzieje.
A wsumie to bardzo współczuję Tobie, bo to musiało być straszne być już W i stracić. Nie dziwię sie, ze boisz się...

Do góry