nick mam taki sam jak tutaj 87zabka ryba juz mi dala 1 komentarzA pod jaka nazwa jestes na 28dni?
Mowi sie, ze po rocznych bezowocnych staraniach kieruja na badania. Ale to pewnie zalezy od lekarza...
reklama
asiucha-L
Fanka BB :)
aha kobietki mam pytanie po ilu bezowocnych cyklach mozna isc do gina na badania i monitoring zeby zlecil???
Ja tam o monitoring poprosiłam już na początku oficjalnych staranek bo wcześnij to się tak staraliśmy jak się uda to będzie ale wtedy mój m miał taką pracę że widywaliśmy się raz lub dwa razy w miesiącu tak więc trudno było wcelować w te dni. Ja robiłam monitoring prywatnie ale teraz u nowego gina mam usg na fundusz.
Ja obecnie mam zwykłą cyfrówkę Kodaka,nie jest zła ale jak dla mnie mało funkcyjna.
Więc mam zamiar zakupic już coś zdecydowanie lepszego,lustrzankę która da mi więcej możliwości.Osobiście myślę która firma będzie bardziej opłacalna a mianowicie zastanawiam się nad Sony albo Nicon (nie podam dokładnych nazw bo nie mam jeszcze wybranego dokładnego modelu)A że to ma byc mój prezent od męża na moje 24 urodziny to muszę poczkec do 5 marca niestety :-( mój M mówi że nie dostaje się prezentów 2 miesiące przed urodzinami
Sony alfa 330 dobry wybór,też się nad takim zastanawiałam tzn.brałam pod uwagę zakupu,aparat ma dużo możliwości bo to nie to co zwykła cyfróweczka.Jeden obiektyw jest podstawowy a drugi pewnie do robienia zdjęc portretowych
Trudno jest mi polecic coś konkretnego bo sama jestem na etapie czytania,oglądania,szukania.Zapodam Ci kilka linków które mnie zainteresowały,linki są z Polskiego sklepu,oglądałam aby porównac ceny w Pl w a UK bo ja aparat będę kupowała tu na miejscu.
Aga wielkie dzięki za pomoc, ja chciałabym zakupić ten aparat latem bo teraz mam inne wydatki i chciałabym tak w 2000 tysiącach się zamknąć chyba że bym wzieła na raty.
Jeszcze zobacze.
agnieszka.kk
Styczniowa mama Alana :)
Aga wielkie dzięki za pomoc, ja chciałabym zakupić ten aparat latem bo teraz mam inne wydatki i chciałabym tak w 2000 tysiącach się zamknąć chyba że bym wzieła na raty.
Jeszcze zobacze.
Proszę bardzo ;-)
Ja też bym chciała w 2000 tyś.się zmieśnic ale chyba nie da rady i będę musiała miec jakieś 2500 lub 2800 bo chciałabym dodatkowo dokupic kartę z dużą ilością pamięci i torbę a takie gadżety niestety nie są w zestawie i trzeba dokupic je dodatkowo jeśli ktoś chce oczywiście.
Jak zakupię lustrzankę to pokarzę wam mój wybór
no u mnie z ginem tez problem bo jest tylko razw tygodniu i za usg sie placi a na nfz to usg mam 25 km od mojego miejsca zamieszkania wiec mam nadzieje ze uda sie bez tych cudeniek kurcze 1 dziecko to nawet niemam pojecia kiedy i jak wyszlo a teraz co staram sie planowane jest i oczekiwane a niechce sie pojawicJa tam o monitoring poprosiłam już na początku oficjalnych staranek bo wcześnij to się tak staraliśmy jak się uda to będzie ale wtedy mój m miał taką pracę że widywaliśmy się raz lub dwa razy w miesiącu tak więc trudno było wcelować w te dni. Ja robiłam monitoring prywatnie ale teraz u nowego gina mam usg na fundusz.
Jeszcze zobacze.
Ja obecnie mam zwykłą cyfrówkę Kodaka,nie jest zła ale jak dla mnie mało funkcyjna.
Więc mam zamiar zakupic już coś zdecydowanie lepszego,lustrzankę która da mi więcej możliwości.Osobiście myślę która firma będzie bardziej opłacalna a mianowicie zastanawiam się nad Sony albo Nicon (nie podam dokładnych nazw bo nie mam jeszcze wybranego dokładnego modelu)A że to ma byc mój prezent od męża na moje 24 urodziny to muszę poczkec do 5 marca niestety :-( mój M mówi że nie dostaje się prezentów 2 miesiące przed urodzinami
Sony alfa 330 dobry wybór,też się nad takim zastanawiałam tzn.brałam pod uwagę zakupu,aparat ma dużo możliwości bo to nie to co zwykła cyfróweczka.Jeden obiektyw jest podstawowy a drugi pewnie do robienia zdjęc portretowych
Trudno jest mi polecic coś konkretnego bo sama jestem na etapie czytania,oglądania,szukania.Zapodam Ci kilka linków które mnie zainteresowały,linki są z Polskiego sklepu,oglądałam aby porównac ceny w Pl w a UK bo ja aparat będę kupowała tu na miejscu.
Nikon D5000 18-55 VR + 55-200 VR DK - Lustrzanka cyfrowa Nikon w RTV EURO AGD
Sony DSLR-A200W + DT 18 - 70 mm + DT 75 - 300 mm - Lustrzanka cyfrowa Sony - Opis w RTV EURO AGD
Nikon D3000 18-55 VR + 55-200 VR Kit - Lustrzanka cyfrowa Nikon - Opis w RTV EURO AGD
mogę wam szczerze polecić sony afa - ja śmigam na 300 już jakiś czas i jestem bardzo zadowolona, dla poczatkującego jest to idealny aparat
ja teraz przymierzam się do 550 to juz mała profeska jest
agnieszka.kk
Żabka bo tak jest jak się nie planuje to przychodzi niespodziewanie samo a jak się planuje to wtedy z bardzo dużym trudem to przychodzi i doczekac się nie możemy niestety...ale głowa do góry!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
asiucha-L
Proszę bardzo ;-)
Ja też bym chciała w 2000 tyś.się zmieśnic ale chyba nie da rady i będę musiała miec jakieś 2500 lub 2800 bo chciałabym dodatkowo dokupic kartę z dużą ilością pamięci i torbę a takie gadżety niestety nie są w zestawie i trzeba dokupic je dodatkowo jeśli ktoś chce oczywiście.
Jak zakupię lustrzankę to pokarzę wam mój wybór
Pochwaal się swoim wyborem i nowymi foteczkami na blogu
Fakt zapomniałam o karcie i torbie.
mogę wam szczerze polecić sony afa - ja śmigam na 300 już jakiś czas i jestem bardzo zadowolona, dla poczatkującego jest to idealny aparat
O właśnie ja bym taki chciała ten Sony alfa i mi by taka 300 wystarczyła w zupełności. Bo jest chyba jeszcze 330 ale muszę sprawdzić różnice w cenach bo czasami są niewielkie.
agnieszka.kk
Tośka no Sony 550 to już cacuszko bo przed chwilą oglądałam z ciekawosci
asiucha-L
Ja to mam takie głupie pytanie, wiem że to nie forum fotograficzne ale wiem co to cyfrówka a dlaczego tamte aparaty to lustrzanki cyfrowe?
reklama
Czyli zrozumiałam że nie macie jeszcze maleństwa?
Rozumniem Cię bo to tak przykro, że nie ma dzidziusia jeszcze na świecie, ale obecnie takie tempo życia że nie ma odpowiedniego momentu na dziecko- a jak się już chce to nie można zajść na zawołanie- i to jest największy problem. Z tym smutkiem chodziło mi o to, że wiesz czuję sie taka trochę do niczego takie wiesz babskie fanaberie- w tym roku kończę 29 lat i taka świeżynka to już nie jestem. Ja mam synka 6letniego i tak bym chciała żeby miał rodzeństwo i nic zrobić nie mogę-tzn. działamy ale efektów nie ma. A tu wszyscy prawią, że on samotny i nie ma się z kim bawić- powiedz a co ja za to mogę przecież jak by się udało to już bym miała dzidziusia 3 letniego a tak wszyscy pytają mnie i skąd te chwile zwątpienia, a ja jeszcze jestem taka, że nie mówię wszystkim o problemie bo po co kto Ci pomoże a tak by miały powód (osoby) do zdołowania. Nie wiem może dziwaczeję już?
ano nie mamy dzidzi...staram się wogóle nie myślec, ze jestem stara;-) no bo ani nie wyglądam, ani się nie czuję
Tak właśnie wyszło u mnie, ze pęd życia, praca (!) itd spowodowały, że ułożyło się, jak się ułożyło. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, ze mogą być jakieś problemy z zajściem. Myślałam, że ot i już będę w ciaży....
Ja teza bym chciała 2, choć mój mąż sam nie wie... Na razie naprawdę byłabym szczęśliwa mając choć jedno.
Też staram się nie rozmawiać za dużo z ludxmi, bo tylko wkurzam się an nich jak słyszę : wyluzuj, zajdziesz itd. Kurcze nie rozumieją, zę jak kobieta ma instynkt i potzrbę bycia matką, to yrudno sie wyluzować liczć cylki itd.
Wydaje mi si, ze nie dziwaczejesz ;-) tylko po prosu chcesz być mamą drugiego dzidziusia i bardzo Ci na tym zależy....
A gdzie sie leczysz? u zwykłego gin, czy u takiego co się specjalizuje ....chyba pisałaś coś o kilku lekarzach...?
Podziel się: