reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
mogę wam szczerze polecić sony afa - ja śmigam na 300 już jakiś czas i jestem bardzo zadowolona, dla poczatkującego jest to idealny aparat :tak::tak:
ja teraz przymierzam się do 550 to juz mała profeska jest
Również polecam sony alpha 300 bo takowy posiadam :) jak na początek i do robienia zdjęć amatorsko w zupełności wystarcza! :)
U nas całosciowy koszt na ten aparat plus obiektywy, kary pamieci, futerał, zestaw czyszczący, akumulator, statyw, lampa błyskowa, obiektywy różne, osłony przeciwsłoneczne itp... koszt takiego aparatu plus cały sprzet do niego (ale to juz zależy do czego kto chce ten aparat bo jeżeli tylko do robienia zdjec amatorsko to na pewno mniej wtedy sobie kupi) my z mężem daliśmy około 5tyś i cały czas coś się dokupuje zwłaszcza obiektywy i osłony na obiektywy.
Myślę również już o jakimś lepszej cyfrówce ale do puki nie potrzebuję go do pracy to ten mi wystarczy:)
Za jakość alpha 300 ma u mnie 6! ;)) jest niezawodny i miałam już okazję ją wykorzystać w naprawdę wilu sytuacjach:) POLECAM DLA POCZĄTKUJĄCYCH! :tak:

pozdrawiam was

p.s. 3mam kciuki staraczki!!;-)

Dzieki za artykuł prosty i przynajmniej coś zrozumiałam. Zastanawiam się czy by mi taka alfa 230 nie wystarczyła ale zobacze różnice w cenie, ciągle wychodzą nowe modele a te starsze tanieją.

Wyłącze korki w domu :-D

jeżeli jest niewielka różnica w cenie to proponuję wyższy model kupić
takie aparaty w komplecie mają podstawowe obiektywy przeważanie 55-70 mm
na początek wystarczy pożniej proponuję kupic troche lepszy. sony ogólnie mają dobre body aparatu ważne żeby miał stabilizację obrazu w korpusie i dobre iso

aaa i warto wykupic dodatkowe ube\pieczenie od razu przy zakupie w razie jak sie cos dzieje to jest zabezpieczenie naprawy ryczałtowe w serwiach sa mega drogie

to moze niebede jednak robic zadnych obserwacji ani nic tylko poprostu bach seksik co drugi dzien to moze wtedy sie uda:tak: bo nawet jak mierze tempke to mysle kiedy ta owu bedzie i za kazdym razem w kiblu gapie sie na ta srajtasme i badam ten sluz i potem móżdże co i jak i kiedy:baffled:

żabka i może tak będzie najlepiej,wyluzuj,nic nie mierz,kochajcie się kiedy macie na to ochotę i zobaczysz czy zaowocuje to w następnym miesiącu :tak::-)

żabka i może tak będzie najlepiej,wyluzuj,nic nie mierz,kochajcie się kiedy macie na to ochotę i zobaczysz czy zaowocuje to w następnym miesiącu :tak::-)
chyba coraz bardziej sie ku temu sklaniam i chyba sie na to zdecytduje ale z jednego napewno niezrezygnuje hihihi nogi na pagony po seksiku i patrzenie w kibelku na sluz bo to mi juz w nawyk weszlo i robie to juz odruchowo :-p

ano nie mamy dzidzi...staram się wogóle nie myślec, ze jestem stara;-) no bo ani nie wyglądam, ani się nie czuję :-D
Tak właśnie wyszło u mnie, ze pęd życia, praca (!) itd spowodowały, że ułożyło się, jak się ułożyło. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, ze mogą być jakieś problemy z zajściem. Myślałam, że ot i już będę w ciaży....
Ja teza bym chciała 2, choć mój mąż sam nie wie... Na razie naprawdę byłabym szczęśliwa mając choć jedno.
Też staram się nie rozmawiać za dużo z ludxmi, bo tylko wkurzam się an nich jak słyszę : wyluzuj, zajdziesz itd. Kurcze nie rozumieją, zę jak kobieta ma instynkt i potzrbę bycia matką, to yrudno sie wyluzować liczć cylki itd.
Wydaje mi si, ze nie dziwaczejesz ;-) tylko po prosu chcesz być mamą drugiego dzidziusia i bardzo Ci na tym zależy....
A gdzie sie leczysz? u zwykłego gin, czy u takiego co się specjalizuje ....chyba pisałaś coś o kilku lekarzach...?
Specjalista, ale na razie już długo u niego nie byłam , powinien zapisać mi bromka,ale poszłam do lekarza rodzinnego i on go zapisał.
Tak , laparoskopię wykonywał ginek ze szpitała i byłam raz na wizycie u niego , potem ten co skierował na lap. i obecny który bym nazwała dużo ma par z tymi problemami. A to masz racje jak przyjdzie intynkt macierzyński to na niego nie ma rady.:shocked2:

Również polecam sony alpha 300 bo takowy posiadam :) jak na początek i do robienia zdjęć amatorsko w zupełności wystarcza! :)
U nas całosciowy koszt na ten aparat plus obiektywy, kary pamieci, futerał, zestaw czyszczący, akumulator, statyw, lampa błyskowa, obiektywy różne, osłony przeciwsłoneczne itp... koszt takiego aparatu plus cały sprzet do niego (ale to juz zależy do czego kto chce ten aparat bo jeżeli tylko do robienia zdjec amatorsko to na pewno mniej wtedy sobie kupi) my z mężem daliśmy około 5tyś i cały czas coś się dokupuje zwłaszcza obiektywy i osłony na obiektywy.
Myślę również już o jakimś lepszej cyfrówce ale do puki nie potrzebuję go do pracy to ten mi wystarczy:)
Za jakość alpha 300 ma u mnie 6! ;)) jest niezawodny i miałam już okazję ją wykorzystać w naprawdę wilu sytuacjach:) POLECAM DLA POCZĄTKUJĄCYCH! :tak:

pozdrawiam was

p.s. 3mam kciuki staraczki!!;-)

Dzieki teraz to już chyba jestem zdecydowana ale dodatkowych obiektywów to chyba aż tyle nie potrzebuję, mi chodzi o dobry aparat ale jakiś fotek wymyslnych robić nie będe bo się zupełnie na tym nie znam, chyba że mnie to wkręci to zawsze mogę dokupić.

jeżeli jest niewielka różnica w cenie to proponuję wyższy model kupić
takie aparaty w komplecie mają podstawowe obiektywy przeważanie 55-70 mm
na początek wystarczy pożniej proponuję kupic troche lepszy. sony ogólnie mają dobre body aparatu ważne żeby miał stabilizację obrazu w korpusie i dobre iso

aaa i warto wykupic dodatkowe ube\pieczenie od razu przy zakupie w razie jak sie cos dzieje to jest zabezpieczenie naprawy ryczałtowe w serwiach sa mega drogie

A własnie co to jest to ubezpieczenie bo np jak patrzyłam w sklepach internetowych to w niektóych tylko pisało gwarancja na 2 lata.

Asiucha_L jaka temperatura u ciebie na zewnątrz?
Bo u mnie to -19 już jest. A nad morzem to ciutek cieplej chyba?

Hallo jest tam ktoś?
Nie chcecie ze mną pisać:-(?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hallo jest tam ktoś?
Nie chcecie ze mną pisać:-(?
ja sobie tu siedze io patrze narazie sie nieudzielam bo na lustrzankach sie nieznam mam zwykla cyfrowke i to jeszcze otrzymana ale jestem tu caly czas wiec mo0zemy pisac reszta babek pewnie na grupie zamknietej raz tam bylam ale tempo dla mnie za szybkie tam jest nieszlo nadazyc czytac a co dopiero odpisywac:no: a po za tym tam widac same znajowe weteranki hihii to ja sie tam nienadaje taka swiezynka hihihi dopiero tu wszystkich poznaje

reklama
Do góry