reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam. Jestem tu pierwszy raz i chyba jestem w ciąży, tzn test mi tak właśnie pokazał:) Sorry może pisze trochę nieskładnie, ale to z emocji. Bo staraliśmy się parę miesięcy i nic nie wychodziło i w tym miesiącu nawet nie pomyślałam że mogłabym być w ciąży, i tak naprawdę to nie wiem czy zaszłam w ciąże w tym miesiącu czy w zeszłym, no ale @ dostałam. Tylko że jak teraz sobie myślę to trochę to dziwne, że piersi zaczęły mnie boleć na drugi dzięń po owulacji ( i to było właśnie wczoraj sobie uświadomiłam i kupiłam test, tzn uświadomiłam sobie ze piersi bolą mnie już prawie 20 dni a @ brak, więc kupiłam test). Jejku nie mogę w to uwierzyć:))

reklama
Renna gratulację.
Agnieszka dopiero teraz zainteresowałam się Twoim fblogiem i super zdjęcia robisz to zawodowo czy raczej hobby?

lopop dziekuję.
Mam nadzieję, że to się potwierdzi. Jutro pójdę na Bete. właśnie przeczytałam,że nie można gorących kąpieli brac na początku ciąży a ja się lubie wylegiwać w gorącej wodzie i napewno przez ten czas nie jeden raz to robiłam. Mam nadzieję, że to nie zaszkodziło.
No i życzę wszystkim powodzenia w staraniach

Agnieszka dopiero teraz zainteresowałam się Twoim fblogiem i super zdjęcia robisz to zawodowo czy raczej hobby?

Dziękuję ;-)
Nie nie robię tego zawodowo tylko raczej amatorsko tak dla siebie i co najlepsze zaczęłam się w to wgłębiac bo przymierzam się do zakupu nowej lustrzanki i mam zamiar robic coraz więcej zdjęc :happy2:

renna GRATULUJĘ
idź rano na betę wtedy będziesz miała 100% pewnośc że jesteś w ciąży no a później radziłabym odwiedzic ginekologa :-) powodzenia

Dziewczyny jak test owu wyszedł 2 kreski to pewne jest że pęcherzyk pęknie czy tez niekoniecznie i może któraś zna naturalne metody na pęknięcie???:confused::confused::confused:

Oj chyba Wszystkie śpicie!!! No trudno może mi jutro któras odpisze!!! Pozdrawiam!

Nie tylko monitoring cyklu moze potwierdzic, ze owu była , test owu mówi tylkko, ze był skok piku LH i nic, ze do owulacji moze dojsc pomiedzy 24-36 h

oliwka gratulacje dla ciebie, myślę że wam sie udało :) widac dwie kreseczki! daj znać jutro!

a u mnie nadal @ nie ma dziś juz 3 dzień bedzie spoznienia...
mam nadzieje że do poniedziałku i u mnie się wyjaśni wszystko już.

pozdrawiam was

No to kciukaski zaciśnięte Kochana

Ja też się cieszę że nie ma minusowej temperatury i chciałabym już wiosnę bo zima jakoś mnie dobija a wiosną wszystko na nowo się rodzi,pięknie to wygląda i samopoczucie zdecydowanie lepsze jest także tęsknię za wiosną :happy2::cool2:

Mnie też ta zima dołuje i to starsznie. :frown:
Postanowiłaz zrzucić zbędne kilogramy i mam zamiar wrócić do biegania ale w takie mrozy to się wszystkiego odechciewa.
Weszłam na twój blog i zaraz sobie popatrzę co tam piszesz. A tak odnośnie aparatów foto to też marzy mi się nowy ale wymysliłam że nie chce takie zwykłej małej cyfróweczki tylko coś bardziej "profesjonalnego" choć ja wogóle fotografią się nie zajmuje. To może mi coś poradzisz bo oglądałam raz w sklepie Sony alfa 330 czy coś takiego ale wydawał mi się zbyt skomplokowany. Ma dwa obiektywy ale nawet nie wiem jaka różnica między nimi.

Witam. Jestem tu pierwszy raz i chyba jestem w ciąży, tzn test mi tak właśnie pokazał:) Sorry może pisze trochę nieskładnie, ale to z emocji. Bo staraliśmy się parę miesięcy i nic nie wychodziło i w tym miesiącu nawet nie pomyślałam że mogłabym być w ciąży, i tak naprawdę to nie wiem czy zaszłam w ciąże w tym miesiącu czy w zeszłym, no ale @ dostałam. Tylko że jak teraz sobie myślę to trochę to dziwne, że piersi zaczęły mnie boleć na drugi dzięń po owulacji ( i to było właśnie wczoraj sobie uświadomiłam i kupiłam test, tzn uświadomiłam sobie ze piersi bolą mnie już prawie 20 dni a @ brak, więc kupiłam test). Jejku nie mogę w to uwierzyć:))

Renna gratuluję z całego serca, pochwal się betą. :-)

hej kobietki witam po wekendzie ja dzis mam 7 dzien cyklu i juz 3 dzien plamienia :szok::baffled: strasznie dziwne to wszystko ale to pewnie dlatego ze to 1 @ po odstawieniu tabsow bo jak bralam tabsy to tylko 2 dni@ i czasami 1 dzien plamienia i koniec a teraz 4 dni wodospadu i 3 dni plamienia a w czoraj i dzis myslalam ze juz koniec @ a tu 2 palmy jeszcze:baffled: i wogole poczytalam ze kazdy nastepny cykl po odstawieniu jest dluzszy to jak teraz mialam 37 to teraz ile moze byc:szok: ciekawe jak ja sobie teraz plodne wybadam hihihi mam nadzieje ze sluz bedzie rownie czytelny jak w ostatnim cyklu ale i tak zapowiedzialam mezowi ze staranka co 2 dni maja byc bo niechce sie stresowac i wyliczac ta owu ten cykl ma byc bez kombinacji tylko rano sprawdzam tempke i sluz badam i zapisuje na 28.pl mam nadzieje ze wkoncu sie uda

aha kobietki mam pytanie po ilu bezowocnych cyklach mozna isc do gina na badania i monitoring zeby zlecil???

witajce z tą mroźną niedziele....
renna - gratulacje, jak najszybciej rob betke lub idz do ginka na potwierdzenie
u mnie dzis jakos duzo objawow, nie wiem na co:tak: chyba spowodowanych braniem dupka....bo nie na ciaże ani na @, to przeciez na jedno i drugie za wczesnie:-D

Weszłam na twój blog i zaraz sobie popatrzę co tam piszesz. A tak odnośnie aparatów foto to też marzy mi się nowy ale wymysliłam że nie chce takie zwykłej małej cyfróweczki tylko coś bardziej "profesjonalnego" choć ja wogóle fotografią się nie zajmuje. To może mi coś poradzisz bo oglądałam raz w sklepie Sony alfa 330 czy coś takiego ale wydawał mi się zbyt skomplokowany. Ma dwa obiektywy ale nawet nie wiem jaka różnica między nimi.

Ja obecnie mam zwykłą cyfrówkę Kodaka,nie jest zła ale jak dla mnie mało funkcyjna.
Więc mam zamiar zakupic już coś zdecydowanie lepszego,lustrzankę która da mi więcej możliwości.Osobiście myślę która firma będzie bardziej opłacalna a mianowicie zastanawiam się nad Sony albo Nicon (nie podam dokładnych nazw bo nie mam jeszcze wybranego dokładnego modelu)A że to ma byc mój prezent od męża na moje 24 urodziny to muszę poczkec do 5 marca niestety :-( mój M mówi że nie dostaje się prezentów 2 miesiące przed urodzinami:tak:

Sony alfa 330 dobry wybór,też się nad takim zastanawiałam tzn.brałam pod uwagę zakupu,aparat ma dużo możliwości bo to nie to co zwykła cyfróweczka.Jeden obiektyw jest podstawowy a drugi pewnie do robienia zdjęc portretowych :tak:
Trudno jest mi polecic coś konkretnego bo sama jestem na etapie czytania,oglądania,szukania.Zapodam Ci kilka linków które mnie zainteresowały,linki są z Polskiego sklepu,oglądałam aby porównac ceny w Pl w a UK bo ja aparat będę kupowała tu na miejscu.

Nikon D5000 18-55 VR + 55-200 VR DK - Lustrzanka cyfrowa Nikon w RTV EURO AGD

Sony DSLR-A200W + DT 18 - 70 mm + DT 75 - 300 mm - Lustrzanka cyfrowa Sony - Opis w RTV EURO AGD

Nikon D3000 18-55 VR + 55-200 VR Kit - Lustrzanka cyfrowa Nikon - Opis w RTV EURO AGD

reklama
hej kobietki witam po wekendzie ja dzis mam 7 dzien cyklu i juz 3 dzien plamienia :szok::baffled: strasznie dziwne to wszystko ale to pewnie dlatego ze to 1 @ po odstawieniu tabsow bo jak bralam tabsy to tylko 2 dni@ i czasami 1 dzien plamienia i koniec a teraz 4 dni wodospadu i 3 dni plamienia a w czoraj i dzis myslalam ze juz koniec @ a tu 2 palmy jeszcze:baffled: i wogole poczytalam ze kazdy nastepny cykl po odstawieniu jest dluzszy to jak teraz mialam 37 to teraz ile moze byc:szok: ciekawe jak ja sobie teraz plodne wybadam hihihi mam nadzieje ze sluz bedzie rownie czytelny jak w ostatnim cyklu ale i tak zapowiedzialam mezowi ze staranka co 2 dni maja byc bo niechce sie stresowac i wyliczac ta owu ten cykl ma byc bez kombinacji tylko rano sprawdzam tempke i sluz badam i zapisuje na 28.pl mam nadzieje ze wkoncu sie uda

aha kobietki mam pytanie po ilu bezowocnych cyklach mozna isc do gina na badania i monitoring zeby zlecil???
A pod jaka nazwa jestes na 28dni?
Mowi sie, ze po rocznych bezowocnych staraniach kieruja na badania. Ale to pewnie zalezy od lekarza...

Do góry