reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

juz Ci mowie;-)

u gory masz cosik takiego:

Witaj, malapralinka.
Ostatnio zalogowany:
Prywatne Wiadomości:

Klikasz na swoj login

Tam bedziesz miala takimi malymi literkami
Dostosuj Profil

potem po lewej stronie masz
edytuj sygnature

i tam juz wklejasz
mam nadzieje ze zrozumiesz, jesli nie to wyjasnie dokladniej;-)
dzięki :)
próbuję, czy się udało :)

moze niekoniecznie w szybkiej odp ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mi ta szybka odp nie dziala:-(

Tam jeszcze musisz zatwierdzic te zmiany, mozesz tez podejzec czy wyszlo prawidlowo;-)

Lece z piesiem na spacerek..
Milego dnia dziewczyny:-)

dziewczyny jest tu ktoras madra ktora odpowie na moje pytanie? czy pozniejsze owulacja oznacza wydluzenie cyklu czy to za jajeczko ma za malo czasu na zagniezdzenie i nici z dzidzi???

dziewczyny jest tu ktoras madra ktora odpowie na moje pytanie? czy pozniejsze owulacja oznacza wydluzenie cyklu czy to za jajeczko ma za malo czasu na zagniezdzenie i nici z dzidzi???
Może byc i jedno i drugie.
Prawidłowo, to owulacja przypada w okolicy połowy cyklu - czyli późniejsza owulacja to dłuższy cykl.
Ale zdarza sie tez tak, że owolacja jest opóźniona, a cykl sie niewydłuża - to jest nieprawidłowe - i wtedy jest mniej czasu do zagnieżdżenia sie jajeczka. Ale to nie takie proste - bo tutaj jeszcze w grę wchodza hormony. I albo wszystko skończy sie dobrze, albo, jeśli hormony "nie będą czujne", niestety nie.

a mnie od wczoraj wieczora boli głowa:baffled::-( Mam nadzieje, że mi przejdzie, bo jak sobie pomyślę, że jeszcze mnie czeka objazdowy dzien babci...:baffled:

ja mam dzis 16dc wczoraj rozciagliwy sluz a tempk dzis nie skoczyla i sie martwie w zeszlym cyklu owu byla ok 20 dc wiec pozno a @ w 32dc o dzien babci sie nie martw kazdy to ma hihi

Witam - no i prezent dostałam, test zrobiony i oczywiście tak ja przypuszczałam I przebrzydła kreska. Trudno - trzeba stawić temu czoła. Jedyne co mnie dziwi to dość mocne ciągnięcie w dole brzucha - które można spokojnie nazwać bólem. I do tego od wczoraj ból jajników - dziwne, ale to to pewnie wynik stymulacji.

Kochana może jest za wczesnie???jaak nie ma @ to nadzieja jest!Ja juz kiedys pisałam ze u mnie było tak ze testy wychodzxiły neg.a dzidzia była!!!!
Wiec dalej trzymam kciuki:tak:

Nadzieje mam ogromna:tak:
Maz tez mnie wczoraj pocieszal i mowil ze przeciez dobrze bedzie wszystko, as lekarz musi tak mowic na poiczaku, bo co glaskac mnei ma?
Teraz dwa tyfodnie oczekiwania:baffled:
Ale w pracy na mnie dmuchaja, no i zaswiadczenie juz mam wiec tym bardziej bede miala taryfe ulgowa..

Masz racje, czekanie najorsze...

Malapralinka bedzie wszystko dobrze, poprostu dzidzia musi sobie urosnac zeby mozna było ja podgladac:tak:
Nie przemęczaj sie a bedzoe wszystko dobrze;-)
Tak to czekanie jest najgorsze:dry:
A ja wstałam z bólem głowy,cycochy bolą ze hej:cool:No i podbrzusze daje o sobie znac...
Ale to mogą tez byc objawy na @,chociaz ja chyba nie mam zespołu przedmiesiaczkowego:zawstydzona/y:Zawsze brzuszek boli ,ale dopiero podczas @!!!!

Macku myrobiliśmy badanie nasienia w klinice .Koszt to 150 zł ,ale badanie jest bardzo szczególowe:tak:I jak dzwoniłam dowiadywac sie to w laboratoriach mówili mi ze to muswi byc specjalne lab.gdzie badaja nasienie!!Bo to musi odbywać sie w krótkim czasie:tak:

Witam!
Mój M to tak się przejął tym badaniem, ze szukał wczoraj w necie, co moze zrobić by poprawić w razie czego jakość nasienia :-D i dobrze niech też sie angażuje:tak:
Przez termin badania drożności jajników to stwierdziłam, ze w tym cyklu odpuszczam monitoring owulacji na USG, zrobię tylko testy.
Chciałbym, zeby coś wyszło na tych badaniach, to głupio brzmi, ale przynajmniej wiedzielibysmy co zrobić, może leki przyjmować, a tak nie wiadomo o co chodzi, czemu sie nie udaje????
MI gin na wstepie pwiedzial, ze najpierw przebadamy mnie, bo faceta sie nie leczy:baffled: Dlatego jak szlam na badania tez mialam nadzieje, ze u mnie cos znajda:tak:I znalezli:tak: I trzymam sie tej mojej nieszczesnej prolaktyny...
A jak mialas monitoring to owulka byla w porzadku?

No wiec z wizyty nie za iekawe wiesci...
Troszke mi sie wczoraj smutno zrobilo...
Lekarz zbadal i powiedzial ze jesli to ciaza to bardzo wczesna i zaprasza za dwa tygodnie:-(
Zdjecie zrbobil, jest tam taka mala kropka, oytal czy biore juz kwas foliowy i dal zaswiadczenie do pracy.
Tyle ze na zaswiadczeniu, tak na odczepnego napisal ze to 3 tydzien:baffled:
NIe martw sie na zapas. Pewnie nic wiecej nie byl w stanie stwierdzic. Dobrze bedzie!
Ja jak mi sie uda zaciazyc to z pierwsza wizyta poczekam gdzies do 6 tc, tak jak mi radzil gin. Moze w ten sposob zaoszczedze sobie zmartwien...:confused:

Macku myrobiliśmy badanie nasienia w klinice .Koszt to 150 zł ,ale badanie jest bardzo szczególowe:tak:I jak dzwoniłam dowiadywac sie to w laboratoriach mówili mi ze to muswi byc specjalne lab.gdzie badaja nasienie!!Bo to musi odbywać sie w krótkim czasie:tak:
Czyli aby przebadac M bedziemy musieli zrobic dluzsza wycieczke... Kiszka!

ja mam dzis 16dc wczoraj rozciagliwy sluz a tempk dzis nie skoczyla i sie martwie w zeszlym cyklu owu byla ok 20 dc wiec pozno a @ w 32dc o dzien babci sie nie martw kazdy to ma hihi
No to wychodzi na to, ze Twoja faza poowulacyjna trwa 12 dni. Wiec jest w porzadku:tak:

Maćku mozesz podzwonic po laboratoriach i zapytac czy robia taskie badanie,bo po co masz jezdzic jak okaże sie ze mozecie to zrobić na miejscu:tak:Mnie ta klinike poleciła moja gin<ale tez jechałam do innego miasta>bo ona tam pracuje!!!I tylko dlatego zdecydowalismy na nią..

Dziewczynki mam nadzieje ze bedziecie dalej pisały tu na forum:tak::confused:

Kurcze Agutka cos nie pisze:confused::confused::confused::confused::confused:

Kerna Ty dzis idziesz na 2gą betke!!!!Wynik tez bedzie popołudniu????
czekamy na super wiesci!!!!!:tak:

Jak wczoraj badałam sobie szyjkę to znów zassało mi paluszka:zawstydzona/y:i Był oblepiony w duzej ilosci białym sluzem:dry:

reklama
Dziewczynki nie było mnie parę dni a tu tyle ciekawych rzeczy się dzieje:)
tak sobie myślę że fajnie by było gdybyśmy wszystkie niedługo zaszły w tą upragnioną ciążę i miały szkraby w tym samym wieku i chwaliły sie potem na tym forum ich zdjęciami...:-) wiem że marzę ale wiem również że marzenia czasem się spełniają...kończy mi się miesiączka i znów będziemy próbować.tylko zauważyłam że zaczynam coraz bardziej zamykać się w sobie.myśleć że może coś ze mną nie tak...przecież mam juz jedno dziecko więc dlaczego nie mogę zajść w ciążę??? w prawdzie moja córcia była nie planowana bo byłam w klasie maturalnej gdy zaszłam w ciążę ale to chyba oznacza że mogę mieć dzieci więc o co chodzi?wiem że staram się krótko bo dopiero 3 cykl ale te dni tak mi się dłużą..dziewczynki jak znów mi się nie uda to bardzo Was proszę o wsparcie bo ostatnio jak się dowiedziałam że nic z tego,byłam z tym zupełnie sama i nie dawałam sobie rady...tymczasem pozdrawiam Was serdecznie i życzę pięknych 2 kresek na testach:)

Do góry