reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

juz Ci mowie;-)

u gory masz cosik takiego:

Witaj, malapralinka.
Ostatnio zalogowany:
Prywatne Wiadomości:

Klikasz na swoj login

Tam bedziesz miala takimi malymi literkami
Dostosuj Profil

potem po lewej stronie masz
edytuj sygnature

i tam juz wklejasz
mam nadzieje ze zrozumiesz, jesli nie to wyjasnie dokladniej;-)
dzięki :)
próbuję, czy się udało :)

moze niekoniecznie w szybkiej odp ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mi ta szybka odp nie dziala:-(

Tam jeszcze musisz zatwierdzic te zmiany, mozesz tez podejzec czy wyszlo prawidlowo;-)

Lece z piesiem na spacerek..
Milego dnia dziewczyny:-)

dziewczyny jest tu ktoras madra ktora odpowie na moje pytanie? czy pozniejsze owulacja oznacza wydluzenie cyklu czy to za jajeczko ma za malo czasu na zagniezdzenie i nici z dzidzi???

dziewczyny jest tu ktoras madra ktora odpowie na moje pytanie? czy pozniejsze owulacja oznacza wydluzenie cyklu czy to za jajeczko ma za malo czasu na zagniezdzenie i nici z dzidzi???
Może byc i jedno i drugie.
Prawidłowo, to owulacja przypada w okolicy połowy cyklu - czyli późniejsza owulacja to dłuższy cykl.
Ale zdarza sie tez tak, że owolacja jest opóźniona, a cykl sie niewydłuża - to jest nieprawidłowe - i wtedy jest mniej czasu do zagnieżdżenia sie jajeczka. Ale to nie takie proste - bo tutaj jeszcze w grę wchodza hormony. I albo wszystko skończy sie dobrze, albo, jeśli hormony "nie będą czujne", niestety nie.

a mnie od wczoraj wieczora boli głowa:baffled::-( Mam nadzieje, że mi przejdzie, bo jak sobie pomyślę, że jeszcze mnie czeka objazdowy dzien babci...:baffled:

ja mam dzis 16dc wczoraj rozciagliwy sluz a tempk dzis nie skoczyla i sie martwie w zeszlym cyklu owu byla ok 20 dc wiec pozno a @ w 32dc o dzien babci sie nie martw kazdy to ma hihi

Witam - no i prezent dostałam, test zrobiony i oczywiście tak ja przypuszczałam I przebrzydła kreska. Trudno - trzeba stawić temu czoła. Jedyne co mnie dziwi to dość mocne ciągnięcie w dole brzucha - które można spokojnie nazwać bólem. I do tego od wczoraj ból jajników - dziwne, ale to to pewnie wynik stymulacji.

Kochana może jest za wczesnie???jaak nie ma @ to nadzieja jest!Ja juz kiedys pisałam ze u mnie było tak ze testy wychodzxiły neg.a dzidzia była!!!!
Wiec dalej trzymam kciuki:tak:

Nadzieje mam ogromna:tak:
Maz tez mnie wczoraj pocieszal i mowil ze przeciez dobrze bedzie wszystko, as lekarz musi tak mowic na poiczaku, bo co glaskac mnei ma?
Teraz dwa tyfodnie oczekiwania:baffled:
Ale w pracy na mnie dmuchaja, no i zaswiadczenie juz mam wiec tym bardziej bede miala taryfe ulgowa..

Masz racje, czekanie najorsze...

Malapralinka bedzie wszystko dobrze, poprostu dzidzia musi sobie urosnac zeby mozna było ja podgladac:tak:
Nie przemęczaj sie a bedzoe wszystko dobrze;-)
Tak to czekanie jest najgorsze:dry:
A ja wstałam z bólem głowy,cycochy bolą ze hej:cool:No i podbrzusze daje o sobie znac...
Ale to mogą tez byc objawy na @,chociaz ja chyba nie mam zespołu przedmiesiaczkowego:zawstydzona/y:Zawsze brzuszek boli ,ale dopiero podczas @!!!!

Macku myrobiliśmy badanie nasienia w klinice .Koszt to 150 zł ,ale badanie jest bardzo szczególowe:tak:I jak dzwoniłam dowiadywac sie to w laboratoriach mówili mi ze to muswi byc specjalne lab.gdzie badaja nasienie!!Bo to musi odbywać sie w krótkim czasie:tak:

Witam!
Mój M to tak się przejął tym badaniem, ze szukał wczoraj w necie, co moze zrobić by poprawić w razie czego jakość nasienia :-D i dobrze niech też sie angażuje:tak:
Przez termin badania drożności jajników to stwierdziłam, ze w tym cyklu odpuszczam monitoring owulacji na USG, zrobię tylko testy.
Chciałbym, zeby coś wyszło na tych badaniach, to głupio brzmi, ale przynajmniej wiedzielibysmy co zrobić, może leki przyjmować, a tak nie wiadomo o co chodzi, czemu sie nie udaje????
MI gin na wstepie pwiedzial, ze najpierw przebadamy mnie, bo faceta sie nie leczy:baffled: Dlatego jak szlam na badania tez mialam nadzieje, ze u mnie cos znajda:tak:I znalezli:tak: I trzymam sie tej mojej nieszczesnej prolaktyny...
A jak mialas monitoring to owulka byla w porzadku?

No wiec z wizyty nie za iekawe wiesci...
Troszke mi sie wczoraj smutno zrobilo...
Lekarz zbadal i powiedzial ze jesli to ciaza to bardzo wczesna i zaprasza za dwa tygodnie:-(
Zdjecie zrbobil, jest tam taka mala kropka, oytal czy biore juz kwas foliowy i dal zaswiadczenie do pracy.
Tyle ze na zaswiadczeniu, tak na odczepnego napisal ze to 3 tydzien:baffled:
NIe martw sie na zapas. Pewnie nic wiecej nie byl w stanie stwierdzic. Dobrze bedzie!
Ja jak mi sie uda zaciazyc to z pierwsza wizyta poczekam gdzies do 6 tc, tak jak mi radzil gin. Moze w ten sposob zaoszczedze sobie zmartwien...:confused:

Macku myrobiliśmy badanie nasienia w klinice .Koszt to 150 zł ,ale badanie jest bardzo szczególowe:tak:I jak dzwoniłam dowiadywac sie to w laboratoriach mówili mi ze to muswi byc specjalne lab.gdzie badaja nasienie!!Bo to musi odbywać sie w krótkim czasie:tak:
Czyli aby przebadac M bedziemy musieli zrobic dluzsza wycieczke... Kiszka!

ja mam dzis 16dc wczoraj rozciagliwy sluz a tempk dzis nie skoczyla i sie martwie w zeszlym cyklu owu byla ok 20 dc wiec pozno a @ w 32dc o dzien babci sie nie martw kazdy to ma hihi
No to wychodzi na to, ze Twoja faza poowulacyjna trwa 12 dni. Wiec jest w porzadku:tak:

Maćku mozesz podzwonic po laboratoriach i zapytac czy robia taskie badanie,bo po co masz jezdzic jak okaże sie ze mozecie to zrobić na miejscu:tak:Mnie ta klinike poleciła moja gin<ale tez jechałam do innego miasta>bo ona tam pracuje!!!I tylko dlatego zdecydowalismy na nią..

Dziewczynki mam nadzieje ze bedziecie dalej pisały tu na forum:tak::confused:

Kurcze Agutka cos nie pisze:confused::confused::confused::confused::confused:

Kerna Ty dzis idziesz na 2gą betke!!!!Wynik tez bedzie popołudniu????
czekamy na super wiesci!!!!!:tak:

Jak wczoraj badałam sobie szyjkę to znów zassało mi paluszka:zawstydzona/y:i Był oblepiony w duzej ilosci białym sluzem:dry:

reklama
Dziewczynki nie było mnie parę dni a tu tyle ciekawych rzeczy się dzieje:)
tak sobie myślę że fajnie by było gdybyśmy wszystkie niedługo zaszły w tą upragnioną ciążę i miały szkraby w tym samym wieku i chwaliły sie potem na tym forum ich zdjęciami...:-) wiem że marzę ale wiem również że marzenia czasem się spełniają...kończy mi się miesiączka i znów będziemy próbować.tylko zauważyłam że zaczynam coraz bardziej zamykać się w sobie.myśleć że może coś ze mną nie tak...przecież mam juz jedno dziecko więc dlaczego nie mogę zajść w ciążę??? w prawdzie moja córcia była nie planowana bo byłam w klasie maturalnej gdy zaszłam w ciążę ale to chyba oznacza że mogę mieć dzieci więc o co chodzi?wiem że staram się krótko bo dopiero 3 cykl ale te dni tak mi się dłużą..dziewczynki jak znów mi się nie uda to bardzo Was proszę o wsparcie bo ostatnio jak się dowiedziałam że nic z tego,byłam z tym zupełnie sama i nie dawałam sobie rady...tymczasem pozdrawiam Was serdecznie i życzę pięknych 2 kresek na testach:)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry