reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ustron moge ppolecic :tak: do ilu chcecie sie zmiescic? bede pozniej papa
Mnie już dziś nie będzie, Chodzę na angielski w środy, ale jak byś mogła to przyślij mi coś na priv. Powiem Ci, że nie jestem w ogóle zorientowana w cenach. Mam jechać z przapsiółką i meniami. ąle jak ona mi zaproponowała noclegi jakie jej się podobaja to mi szczęka opadła bez przesady!!! 80 zeta od osoby 4 noclegi, a ja mam cała listę innych wydatków. Chciała bym jechac, bo to przapsióła z miasta z jakiego pochodzę i bardzo mi się tęskni i chciała bym z nimi trochę czasu spędzić, ale za rozsądną cenę. Oni jedynacy pracujący i dodatkowo sponsorowani przez rodziców i babcie to szaleją.

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie wróciłam od lekarza - POTWIERDZONE na 100%

Mam teraz jeszcze kilka badań zrobić i wrócić na kolejną wizytę :) Strasznie się ciesze i juz nie mogę się doczekać zeby wszytkim powiedzieć.

Hej Dziewczynki!
Nie było mnie i od 17.01 naskrobałyście normalnie 50 stron :szok:
Siedzę i nadrabiam, sporo tego ale choć ogólnie zerknę co się działo i czy są jakieś nowe fasoleczki.

Ja już po @, nowy cykl i nowa nadzieja, jak co miesiąc. Ale humor mam dość dobry, może tym razem się uda.

Coś mi cięzko idzie to nadrabianie :baffled:

np to ja mam tak samo waze 83-85 kg tak mi skacze waga a jak szlam na porodownke to bylo 84kg moj maz by chciala zebym schudla i ja tez ale zadne diety nic niedawaly jedyne co mi pomoglo to meridia15 z nia zchudlam 10 kg ale po ponad pol roku od schudniecia zaczely sie problemy i to ostre z tesciami i zaczelam ostro zajadac stres i nadrobilam wage :baffled: ale jak juz bede miala 3 dzieciaczkow to znow sie wezme z meridia i wtedy juz niepozwole sobie zjadac stresu

Wow meridię brałaś? U mnie dziewczyny w pracy się tym faszerują, jakoś nie mam przekoania do tych tabletek, wiem że jest też tańsza wersja Zelixa ale jak o nich poczytyłam to zastasnawiałam się czy warto niszczyć sobie zdrowie przy okazji. U mnie jedna z dziewczyn 30 kg zchudła, wygląda jak przecinak, nie pasuje jej to wcale bo jest za chyda, ma problemy z żołądkiem, wogóle nic nie je, do tego problemy z pamięcią, ciągle czegoś zapomina, jest rozkojarzona i nerwowa. Kiedyś myslałam o tych tabletkach ale teraz już wiem że bym ich nie brała, choć nie mówię nie bo wydaje mi się że jak zajdę w ciąże to skutki będą potem tego opłakane.

was to na chwilę zostawić i tak nadrukowałyście ...
wklejacie foty to i ja coś
tak wyglądałam jakieś 2 mc po urodzeniu młodego
b5e3c4cbf8868f491ea43ded33ad2bcd,10,19,0.jpg

a tu z moim chłopem
cb675af037f4f67d2e059bfe97e0fd1c,10,19,0.jpg

i terażniejsza ja
957d63c13e4fc18cd320ef7c32105c93,10,19,0.jpg

Oliwka laseczka z Ciebie, też tak kiedyś wyglądałam, jestem centymenr wyższa od ciebie i kiedyś ważyłam zawsze 54 - 56 kg a teraz tyle przytyłam że szok :szok: ważę 68 kg a co będzie jka w ciąże zajde? :baffled::baffled::baffled:

Cześć Kobitki!
No ja niestety wymiekłam i wczoraj przyszła@ wrrr...i to taka bolesna i obfita skubana...

Mam do Was pytanko. Jak mam liczyć ten cykl tzn od którego dnia bo tak:
- w czwartek rano na papierze różowa plama potem przez cały dzień przy podcieraniu śladowe ilości śluzu żółtawo- brązowego
-w piątek przez cały dzień brązowy śluz - samo mało leciało przy podcieraniu raczej tak więcej i na wieczór już sporo leciał ale cąły czas brazowy
- od soboty mocno dużo krwii....

Czy cykl mam liczyć od soboty czy juz piątek??
Wydaje mi się że od soboty ale wole się upewnić bo chce teraz dokładnie obserwowac swoje cykle :)

Licz cykl od soboty!

Cycków to wam zazdroszczę, zawsze marzyłam o choćby C, a mam B i to takie mniejsze. :zawstydzona/y:

Witam.

Ale naskrobałyście.....

Ja dzisiaj zakupiłam sobie siemię lniane i już nawet wypiłam. Niestety nigdzie nie mogłam dostać smakowego, to kupiłam zwykłe. Ciężko było mi to wypić, ale dałam radę, żyję.:-D

asiucha-L pisze:
...wiem że jest też tańsza wersja Zelixa...
Jest jeszcze Lindaxa, też troszkę tańsza.
asiucha-L pisze:
...U mnie jedna z dziewczyn 30 kg zchudła, wygląda jak przecinak, nie pasuje jej to wcale bo jest za chyda, ma problemy z żołądkiem, wogóle nic nie je, do tego problemy z pamięcią, ciągle czegoś zapomina, jest rozkojarzona i nerwowa...
Ja po meridii czułam się nawet dobrze. Pierwsze dni były nie najlepsze, bo strasznie mnie suszyło i ciągle brakowało śliny. Ale ja normalnie jadłam, nie miałam wstrętu do jedzenia, no i brałam to pod kontrolą lekarza (zaczynałam od mniejszej dawki). Schudłam tylko 7 kg na wadze (przez 3 mies.) ale wizualnie było widać różnicę.

Iwona_J pisze:
Właśnie wróciłam od lekarza - POTWIERDZONE na 100%
Gratulacje!!!
Pajkaa pisze:
Robin wejdz poczytasz ;-) jest to grupa zakmnięta jezeli masz ochotke popisac akceptujesz zaproszenie, które mam nadzieje dostałas :)

Buu, a ja nie dostałam zaproszenia.:-(

Ostatnia edycja:
Iwona_J gratuluje!!!!!! i wszystkiego dobrego życzę :-)

i witam się zimowo brrrrr;-) ja juz chce wiosne!!!!

Hej dziewczynki :-)

u mnie @ rozszalało się na dobre :tak:brzuchol boli jak nie wiem :-(
zaczynam nowy cykl nowe starania :-)

Pozdrawiam

no ja trzymam kciuki za kolejny cykl :-)

a u mnie tez: czuje ze przyjdzie tak sie wlasnie czuje jak na @
wiec niebawem znow rozpocznę staranka:-)

Witam.

Ja po meridii czułam się nawet dobrze. Pierwsze dni były nie najlepsze, bo strasznie mnie suszyło i ciągle brakowało śliny. Ale ja normalnie jadłam, nie miałam wstrętu do jedzenia, no i brałam to pod kontrolą lekarza (zaczynałam od mniejszej dawki). Schudłam tylko 7 kg na wadze (przez 3 mies.) ale wizualnie było widać różnicę.

Meridie raz spórbowalam ale pare tabletek- ale to jest dla osób bardzo otyłych i podaje sie przed operacją aby schudli- najlepsza dieta to po prostu zdrowo sie odzywiac ruszac się i np pozwalac sobie cos fajowego i neizdrowego zjesc w eekend :)
jak bralam meridie to pilam wode litrami, ale to ma jakies zwiazki amfetaminy i czlowiek caly czas jak po turbodoladowaniu chodzi- ale zrezygnowalam bo balam sie jakis skutów ubocznych- poza tym meridie mozna wziac tylko raz bo kazdy kolejny raz nie daje juz rezultatu- , a to ze sie nie chce jesc to ok tyko z czego ten organizm ma miec sile???;-):tak::-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziekuje wam kobietki za mile slowa ale niestety obawiam sie ze niedolacze do grona kobietek ktore walcza w nowym cyklu :-( jestem wsciekla jak osa nie tylko dlatego ze @ przyszla ale tez dlatego ze maz mi oznajmil ze jak dostalam @ t juz narazie niebedziemy sie starac tylko dopiero po powrocie z wycieczki a na wycieczke mamy jechac we wrzesniu albo w pazdzierniku:wściekła/y:on jest nienormalny najpierw mowi ze jo bo mala niema sie z kim bawic i wogole a teraz taki takst:wściekła/y:ja chce urodzic jeszcze w tym roku bo potem to juz bedzie za duza roznica wieku miedzy dziecmi a po za tym co on se mysli ze potem co tak odrazu sie uda w pierszym cyklu jak teraz sie nieudalo zaraz po odstwieniu tabletek i jak bylo przed i w owulacje to co potem on mysli ze tak odrazu pojdzie ale jestem na niego wsciekla tak sie cieszylam a teraz najchetniej bym go udusila albo pojechala na tydzin do szwagierki i miala go w dupie nich se jedzie na recznym bo ja tabletek znow brac niebede niech sobie to z glowy wybije:no::no::no: jeszcze mnie brzuch tak nawala ze szok i jakas strasznie zmeczona jestem i wszystko mnie wk...rwia

Zabka ja tam myślę że twojemu mężowi to przejdzie i będziecie się normalnie dalej starać. Nie zabezpieczaj się i tyle. On na pewno by się z dzidzi cieszył. Nie martw się już niczym, jak się ma @ to wszystko w czarnych barwach widać a potem to przechodzi.

Witajcie dziewczyny:) chciałabym się przyłączyć do Waszego forum.bardzo tego potrzebuję...widzę że macie podobne problemy i myśli...staramy się z mężem o dziecko dopiero drugi cykl i dopiero 2 razy przeżyłam ten ogromny cios, kiedy przyszła miesiączka ale nie mam z kim o tym porozmawiać...z mężem jakoś ciężko bo niby rozumie ale nie do końca. "w końcu się nam uda"-tyle z jego strony...a nie chcemy nikomu mówić bo będą mnie co chwila pytać czy to już i zwariuję;) i tak zostałam z tym sama:( płaczę po kątach i czekam,czekam,czekam...

Witam!

Moje gratulacje!

Hej wam dzis sciaglam spirale stranka czas rozpoczac

Wow brawo, to teraz staranka na całego! :-D

Ja mam dzisiaj taki trochę śpiący dzień, wczoraj na zakupkach byłam z M, musiał się trochę chłop obkupić bo ćwiczy na siłowni i w ubrania co poniektóre przestał się mieścić. Więc teraz przyszła jego kolej na szaleństw w sklepach a z nim zakupy to gorzej niż z babą, mierzy, zastanawia się, marudzi ale rezultat końcowy był pozytywny. No i zjedliśmy obiadek w ulubionej restauracji więc dzień wczorajszy zaliczam do udanych.

Do góry