reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Przed owu temp jest niższa, zazwyczaj poniżej 36,6, choć to indywidualna sprawa. I ta temp jest bazowa. Utrzymuje się ona do owulacji i dzien po jest skok tem powyżej 36,6 - 37,0 rożnie miałam w różnych cyklach. taka podwyzszona utrzymuje sie do @. Temp spada w dniu @, do poziomu sprzed owu. Stąd często nazywa się cykl przed i po owu. Widać to doskonale jak się wyrysuje linię i połaczy wszystkie pomiary.
Skoki temp są zwiazane z poziomem progesteronu.
Ja mierzę temp po to by pod koniec cyklu wiedzieć czy @ przyjdzie czy nie. Korzystam z dorobku techniki i owu ustalam na podst testów owu, dodatkowo chodzę na usg kilka dni przed owu.

Dziewczyny
Możecie mi wyjaśnić co znaczy określenie 14 mm endo, czym jest "endo"?

A także o co chodzi z CLO, co to jest?

Jasne ze tak!!!Endo to inaczej endomertium<sluzówka> ktora jest niezbedna do zagnieżdzenia zarodka!!!PPrzy usg ładnie ja widac i lekarz powinien \zmierzyc ja.
Clo jest to lek na wywołanie,badz wspomaganie pecherzyków.innymi słowy zeby owulacja była , bardzo czesto jest tak ze przy CLO rosnie wiecej pecherzyków...

Ja to pewnie jakos mało sensownie wytłumaczyłam,ale mysle ze Pajka lepiej to zrobi.Ona jest obeznana w tym wszystkim:tak:

A ile sie juz staracie?????

reklama
moze i bedzie leprzy ale jakos po tym dzisiejszym niemam juz na nic ochoty i jakos mi juz wszystko jedno czy bede w ciazy czy pojde do pracy mam juz wszystko w dupie taki beznadziejny humor mam ze mam wszystko gdzies i juz na niczym mi niezalezy...najchetniej bym sie dzis upila i poszla na jakas dyskoteke:tak:
A ja uwazam, ze z ta praca to niezly pomysl. Wyrwiesz sie z domu, podreperujesz domowy budzet. No i nie rozumiem czemu praca wyklucza fasolke. Tym bardziej - popracujesz troche, pozniej pojdziesz na L4 a kaska i tak bedzie :tak: Same plusy!

mnie też hormony buzują bo w piątek dostałam @ :-( ale czekam jej końca i od nowa próbujemy;-) a byłam tak zdesperowana jak jej dostałam że zaczęłam szukać informacji na temat miesiączki w ciąży i już prawie uwierzyłam że jestem tym przypadkiem:-) ale zrobiłam test i złudzenia odeszły w siną dal:-(
hehe... skad ja to znam?:cool2:

Mam taką góre garów ze zaraz wyjdą do przedpokoju:wściekła/y:A tak jakos nie mam weny dzis z nimi walczyc...ehhhhh

A
Polecam zmywarke:tak: Rewelacyjne urzadzenia. Choc ma jeden mankament - naczynia nie chca same do niej wchodzic i z nij wychodzic;-)
Witam się!:-)witam nowe staraczki i życzę szybkiego zafasolkowania:tak::tak::tak:
Ja po wizycie u gin. odstawiłam leki i zdaję się na mądrosć natury. Jak fasolka będzie miała być to będzie i tak wcześnie duphaston może tylko zaszkodzić wiec zobaczymy co wyniknie. Jutro ide na bete i potem w czwartek żeby zobaczyć czy dobrze wzrasta:tak:
Trzymam kciuki!!!

Przed owu temp jest niższa, zazwyczaj poniżej 36,6, choć to indywidualna sprawa. I ta temp jest bazowa. Utrzymuje się ona do owulacji i dzien po jest skok tem powyżej 36,6 - 37,0 rożnie miałam w różnych cyklach. taka podwyzszona utrzymuje sie do @. Temp spada w dniu @, do poziomu sprzed owu. Stąd często nazywa się cykl przed i po owu. Widać to doskonale jak się wyrysuje linię i połaczy wszystkie pomiary.
Skoki temp są zwiazane z poziomem progesteronu.
Ja mierzę temp po to by pod koniec cyklu wiedzieć czy @ przyjdzie czy nie. Korzystam z dorobku techniki i owu ustalam na podst testów owu, dodatkowo chodzę na usg kilka dni przed owu.
U mnie 36,6 to temperatura po skoku:tak: Zimnokrwista jestem;-)
I tempka moze skoczyc dopiero 2-3 dni po owulce. No i zaczac spadac na dzien dwa przed @
A ile sie staracie?

Kochane ja sie zwijam do kąpieli bo niebawem mezus wróci z pracki:tak:

Mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien!!!!No i Owocny dla dziewczyn;-)

No i jutro zakupie siemie lniane,a co1!!!!!;-)

no hej! oglądałam m jak miłośc i zasnęłam:baffled: a chciałąm popisać.
Pajkaa czego mam sie obrażać:szok::-D co Ty masz swoje zdanie i bardzo dobrze:tak:
różnica w zajściach w ciąży jest taka, że jak stymulujesz to robisz badania, wiesz że hormonu jest mało. więc go łykasz, potem zajdziesz w ciążę i dalej łykasz bo wiadomo, że najprawdopodobniej jest go nadal nie wystarczająca ilość. Jest to hormon zbliżony do progesteronu, chemiczny. Jest to po prostu lek. ginka jest przeciew leczeniu czymkolwiek ciąży tak wczesnej. szczerze u mnie zarodka nawet nie mogła dojżeć tylko ciałko żółtkowe póki co. więc jestem na samiuśkim starcie i musze dać szanse rozwinąć mu sie, a nie dowalać mu leków na zaś. bo jakby rozwijał sie nieprawidłowo, to jak pisałąm natura go "zlikwiduje", a ja tylko przedłuże jego istnienie. Do tego zbyt duża ilość progesteronu może źle wpłynąć na dziewczynki.
Bo tak jak u Was, wy macie robione badania na poziom, więc wiecie że hormonu brakuje. A ja takiego nie miałam w ogóle i moim zdaniem bez sensu zadawkowała mi lek nie wiedząc tak na prawde czego plamię. A jak sie okazało to było plamienie w czasie spodziewanej @. Ale tamta o tym nawet nie pomyślała. Zresztą jakby nawet się miało poronić to i tak by sie to stało.... jestem w tak wczesnej ciązy, że wszystko może sie wydarzyć (słowa obu ginków).

Pajkaa czego mam sie obrażać:szok::-D co Ty masz swoje zdanie i bardzo dobrze:tak:
różnica w zajściach w ciąży jest taka, że jak stymulujesz to robisz badania, wiesz że hormonu jest mało. więc go łykasz, potem zajdziesz w ciążę i dalej łykasz bo wiadomo, że najprawdopodobniej jest go nadal nie wystarczająca ilość. Jest to hormon zbliżony do progesteronu, chemiczny. Jest to po prostu lek. ginka jest przeciew leczeniu czymkolwiek ciąży tak wczesnej. szczerze u mnie zarodka nawet nie mogła dojżeć tylko ciałko żółtkowe póki co. więc jestem na samiuśkim starcie i musze dać szanse rozwinąć mu sie, a nie dowalać mu leków na zaś. bo jakby rozwijał sie nieprawidłowo, to jak pisałąm natura go "zlikwiduje", a ja tylko przedłuże jego istnienie. Do tego zbyt duża ilość progesteronu może źle wpłynąć na dziewczynki.
Bo tak jak u Was, wy macie robione badania na poziom, więc wiecie że hormonu brakuje. A ja takiego nie miałam w ogóle i moim zdaniem bez sensu zadawkowała mi lek nie wiedząc tak na prawde czego plamię. A jak sie okazało to było plamienie w czasie spodziewanej @. Ale tamta o tym nawet nie pomyślała. Zresztą jakby nawet się miało poronić to i tak by sie to stało.... jestem w tak wczesnej ciązy, że wszystko może sie wydarzyć (słowa obu ginków).

Kerna ja wierze ze wszystko zakonczy sie dobrze,bo beta bedzie pieknie rosła!!!!:tak:
A moze i faktycznie jest tak jak mowisz,bo jest oczywiscie naturalna selekcja tak jak piszesz!!!Mnie tez powiedział tak lekarza,ze jak płód jest "wadliwy" to i tak sie nie utrzyma:no::-(

Z tego co moja lekarka mi mowila, i ginka w szpitalu, ze nawet jak ciaza ma obumierac to dupek jej nie uchroni - a tez mam plamienia w czasie spodziewanego terminu @, no ale ja miałam juz obniżony poziom progesteronu bo wyszło, ze podczas stosowania dupka miałam go w normie a tak byłby podwyzszony :baffled: tak przynajmniej mi sie zdaje. No, ale mam nadzieje, ze u mnie wsio bedzie dobrze i u Ciebie mam nadzieje sie zagniezdzi i bedzie rosło.
Ciesze sie, ze sie nie obraziłas - ja dosc duzo sie na temat dupka naczytałam bo tez nie jestem zwolennikiem brania leków w ciazy i nawet głupiego syropu nie chce pic - a tak mnie teraz jakos mdli chyba maliuch chce isc spac :-D

Boshe ja jutro kończe 10 tydzień masakra jak ten czas leci

dziewczynki to ja zmykam słodkich snów

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiecie co bolą mnie cycochy:-(Nie jakos bardzo mocno ale bolą:dry:
Pajka teraz mam zrobic prolaktyne w 22-23 dc!Taki termin jest ok?Bo włąsnie mowiłam ginkowi o tym ze bolą cycorki i jest to uciazliwe;-)

Wiecie co bolą mnie cycochy:-(Nie jakos bardzo mocno ale bolą:dry:
Pajka teraz mam zrobic prolaktyne w 22-23 dc!Taki termin jest ok?Bo włąsnie mowiłam ginkowi o tym ze bolą cycorki i jest to uciazliwe;-)

wiesz co ja robiłam w 19 dc , ale to zależy od pacjentki i sytuacji. U mnie było to chyba bez wiekszego znaczenia bo nie miałam owulki a jak Ty miałas to w tym terminie wydaje mi sie OK ważne, zeby po owulce. A moze Cie z innego powodu bolą :-p

to jest lepsze takie diabelskie :p

Ale czad!!!! jak ty to robisz?????????????:szok::szok::szok::szok::szok:

Eeee no coś Ty!!!!To jeszcze za wczesnie na ten bol,chociaz nie wiem nie znam sie na cycochach:)
A ja napisze skromnie:
DOBRANOC!!!!:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry