suzi1
Kocham Cię synuś
Przed owu temp jest niższa, zazwyczaj poniżej 36,6, choć to indywidualna sprawa. I ta temp jest bazowa. Utrzymuje się ona do owulacji i dzien po jest skok tem powyżej 36,6 - 37,0 rożnie miałam w różnych cyklach. taka podwyzszona utrzymuje sie do @. Temp spada w dniu @, do poziomu sprzed owu. Stąd często nazywa się cykl przed i po owu. Widać to doskonale jak się wyrysuje linię i połaczy wszystkie pomiary.
Skoki temp są zwiazane z poziomem progesteronu.
Ja mierzę temp po to by pod koniec cyklu wiedzieć czy @ przyjdzie czy nie. Korzystam z dorobku techniki i owu ustalam na podst testów owu, dodatkowo chodzę na usg kilka dni przed owu.
Dziewczyny
Możecie mi wyjaśnić co znaczy określenie 14 mm endo, czym jest "endo"?
A także o co chodzi z CLO, co to jest?
Jasne ze tak!!!Endo to inaczej endomertium<sluzówka> ktora jest niezbedna do zagnieżdzenia zarodka!!!PPrzy usg ładnie ja widac i lekarz powinien \zmierzyc ja.
Clo jest to lek na wywołanie,badz wspomaganie pecherzyków.innymi słowy zeby owulacja była , bardzo czesto jest tak ze przy CLO rosnie wiecej pecherzyków...
Ja to pewnie jakos mało sensownie wytłumaczyłam,ale mysle ze Pajka lepiej to zrobi.Ona jest obeznana w tym wszystkim
A ile sie juz staracie?????