reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Zabko ja czasmi mam taki włąsnie sluz podczas @,ale oczywiscie z krwią!!!!
Nie wiem z czego to wynika!

Kurcze mam jakies skurcze podbruzsza!!!!Nigdy nie zwracałam na to uwagi!

reklama
Owulka to na 100% nie jest bo przeciez miałąm teraz usg i pecherzyk był a potem juz nie:tak:

Sama sie nad tym kiedys zastanawiałam!!!!!

dla mnie sie to wydalo dziwne bo nigdy niemialam podczas @ sluzu:confused: ale skoro wy tez tak macie to pewnie wysztko oki :-)

no niestety tak musi być widocznie :-) jak tam własnie mam dlatego jestem w 100% pewna że @ przyjdzie lada chwila :-D

zmykam dziewuszki staroć mnie od kompa odgania

poczytam sobie Was jutro do kawusi rano piszcie piszcie

kurcze a może by jakiś nowy temacik wymyśleć żeby ciągle nie myśleć o tych upragnionych dwóch kreskach - tak dla rozmaicenia ?? jak myslicie

Ostatnia edycja:
Co do sluzu przed to nie obserwowałam nidgy a teraz jak patrze to mam mleczno biały i strasznie mokro na dole...ale @ chyba przyjdzie ...cosik tak mi się wydaje,jak przyjdzie to zaczne sobie robić wykres z temperaturą.

A no własnie wytłumaczcie mi jak to jest z tą tem ,z owulką itd....????

KERNA no ja nie wiem ,sama wiesz co jest dla was najlepsze i co G mówiła \.Oby wszytsko było dobrze.Mam nadzieję że betka będzie rosła ,trzymam kciuki.

wiesz chodzi o to, że duphaston to jednak lek. nie ma leków które są absolutnie bezpieczne to jest fakt. A hormon podawany w tak duzej dawce kobiecie która go nie potrzebuje to bez sens. chodzi o to, że natura swoje wie. Naturalna selekcj-brutlane. Jeśli rozwija sie nieprawidłowo, a w tak wczesnej ciaży nie ma możliwości tego wykluczyć to jaki jest sens podtrzymywanie takiego zarodka:confused: organizm sam wie co robić jak jest coś nie tak. niestety ale tak jest. A jak dziecko rozwija sie prawidłowo, to się rozgości i przetrwa. chodzi jej tylko o tak wczesną ciążę. Powiedziała, że podawanie hormonu w okresie gdy zarodek jest tak wrażliwy na czynniki i dopiero się tworzy może tylko pogorszyć sytuacje. A plamienia nie muszą oznaczać poronienia. Jeśli nawet, to pewnie miało tak być bo coś może było nie tak z roziwjającym sie bobasem. Zbyt duża dawka progesteronu moze odbić sie jednak choć nie zawsze na dziecku.
Aha dodame, że mówimy tu o ciąży samoistnej, bo wiadomo, że jak ktoś wspomagał sie lekami żeby zajść w ciążę, to nadal sie przyjmuje leki
Hej i widze ze lekka zalamka cie chwycila nie daj sie i mysl pozytywnie ja jutro do ginka ide sciagnac spiralke he he
jestem przerazona

Skonczyłam walke z garami:-D:-D:-D:-D
Teraz chwila relaksu i ide sie ogarrnąć przed spaniem:tak:
Mezulek bedzie dzis pózniej bo maja inwentury!!!!Wiec postaram sie poczekac na niego;-)

A co tu taka cisza?????

reklama
Co do sluzu przed to nie obserwowałam nidgy a teraz jak patrze to mam mleczno biały i strasznie mokro na dole...ale @ chyba przyjdzie ...cosik tak mi się wydaje,jak przyjdzie to zaczne sobie robić wykres z temperaturą.

A no własnie wytłumaczcie mi jak to jest z tą tem ,z owulką itd....????

Przed owu temp jest niższa, zazwyczaj poniżej 36,6, choć to indywidualna sprawa. I ta temp jest bazowa. Utrzymuje się ona do owulacji i dzien po jest skok tem powyżej 36,6 - 37,0 rożnie miałam w różnych cyklach. taka podwyzszona utrzymuje sie do @. Temp spada w dniu @, do poziomu sprzed owu. Stąd często nazywa się cykl przed i po owu. Widać to doskonale jak się wyrysuje linię i połaczy wszystkie pomiary.
Skoki temp są zwiazane z poziomem progesteronu.
Ja mierzę temp po to by pod koniec cyklu wiedzieć czy @ przyjdzie czy nie. Korzystam z dorobku techniki i owu ustalam na podst testów owu, dodatkowo chodzę na usg kilka dni przed owu.

Tak to mogło byc juz ciążowe bo ogólnie pow. 14 mm endo nie w ciąży moze swiadczyc o stanie rakowym - i trza wtedy to sprawdzac.
A przy ciazy ro0snie duze:tak:

Dziewczyny
Możecie mi wyjaśnić co znaczy określenie 14 mm endo, czym jest "endo"?

A także o co chodzi z CLO, co to jest?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry