reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Zabko ja czasmi mam taki włąsnie sluz podczas @,ale oczywiscie z krwią!!!!
Nie wiem z czego to wynika!

Kurcze mam jakies skurcze podbruzsza!!!!Nigdy nie zwracałam na to uwagi!

reklama
Owulka to na 100% nie jest bo przeciez miałąm teraz usg i pecherzyk był a potem juz nie:tak:

Sama sie nad tym kiedys zastanawiałam!!!!!

dla mnie sie to wydalo dziwne bo nigdy niemialam podczas @ sluzu:confused: ale skoro wy tez tak macie to pewnie wysztko oki :-)

no niestety tak musi być widocznie :-) jak tam własnie mam dlatego jestem w 100% pewna że @ przyjdzie lada chwila :-D

zmykam dziewuszki staroć mnie od kompa odgania

poczytam sobie Was jutro do kawusi rano piszcie piszcie

kurcze a może by jakiś nowy temacik wymyśleć żeby ciągle nie myśleć o tych upragnionych dwóch kreskach - tak dla rozmaicenia ?? jak myslicie

Ostatnia edycja:
Co do sluzu przed to nie obserwowałam nidgy a teraz jak patrze to mam mleczno biały i strasznie mokro na dole...ale @ chyba przyjdzie ...cosik tak mi się wydaje,jak przyjdzie to zaczne sobie robić wykres z temperaturą.

A no własnie wytłumaczcie mi jak to jest z tą tem ,z owulką itd....????

KERNA no ja nie wiem ,sama wiesz co jest dla was najlepsze i co G mówiła \.Oby wszytsko było dobrze.Mam nadzieję że betka będzie rosła ,trzymam kciuki.

wiesz chodzi o to, że duphaston to jednak lek. nie ma leków które są absolutnie bezpieczne to jest fakt. A hormon podawany w tak duzej dawce kobiecie która go nie potrzebuje to bez sens. chodzi o to, że natura swoje wie. Naturalna selekcj-brutlane. Jeśli rozwija sie nieprawidłowo, a w tak wczesnej ciaży nie ma możliwości tego wykluczyć to jaki jest sens podtrzymywanie takiego zarodka:confused: organizm sam wie co robić jak jest coś nie tak. niestety ale tak jest. A jak dziecko rozwija sie prawidłowo, to się rozgości i przetrwa. chodzi jej tylko o tak wczesną ciążę. Powiedziała, że podawanie hormonu w okresie gdy zarodek jest tak wrażliwy na czynniki i dopiero się tworzy może tylko pogorszyć sytuacje. A plamienia nie muszą oznaczać poronienia. Jeśli nawet, to pewnie miało tak być bo coś może było nie tak z roziwjającym sie bobasem. Zbyt duża dawka progesteronu moze odbić sie jednak choć nie zawsze na dziecku.
Aha dodame, że mówimy tu o ciąży samoistnej, bo wiadomo, że jak ktoś wspomagał sie lekami żeby zajść w ciążę, to nadal sie przyjmuje leki
Hej i widze ze lekka zalamka cie chwycila nie daj sie i mysl pozytywnie ja jutro do ginka ide sciagnac spiralke he he
jestem przerazona

Skonczyłam walke z garami:-D:-D:-D:-D
Teraz chwila relaksu i ide sie ogarrnąć przed spaniem:tak:
Mezulek bedzie dzis pózniej bo maja inwentury!!!!Wiec postaram sie poczekac na niego;-)

A co tu taka cisza?????

reklama
Co do sluzu przed to nie obserwowałam nidgy a teraz jak patrze to mam mleczno biały i strasznie mokro na dole...ale @ chyba przyjdzie ...cosik tak mi się wydaje,jak przyjdzie to zaczne sobie robić wykres z temperaturą.

A no własnie wytłumaczcie mi jak to jest z tą tem ,z owulką itd....????

Przed owu temp jest niższa, zazwyczaj poniżej 36,6, choć to indywidualna sprawa. I ta temp jest bazowa. Utrzymuje się ona do owulacji i dzien po jest skok tem powyżej 36,6 - 37,0 rożnie miałam w różnych cyklach. taka podwyzszona utrzymuje sie do @. Temp spada w dniu @, do poziomu sprzed owu. Stąd często nazywa się cykl przed i po owu. Widać to doskonale jak się wyrysuje linię i połaczy wszystkie pomiary.
Skoki temp są zwiazane z poziomem progesteronu.
Ja mierzę temp po to by pod koniec cyklu wiedzieć czy @ przyjdzie czy nie. Korzystam z dorobku techniki i owu ustalam na podst testów owu, dodatkowo chodzę na usg kilka dni przed owu.

Tak to mogło byc juz ciążowe bo ogólnie pow. 14 mm endo nie w ciąży moze swiadczyc o stanie rakowym - i trza wtedy to sprawdzac.
A przy ciazy ro0snie duze:tak:

Dziewczyny
Możecie mi wyjaśnić co znaczy określenie 14 mm endo, czym jest "endo"?

A także o co chodzi z CLO, co to jest?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry