reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

niestety nie bo nie wytrzymalam i dzis zrobilam testa:zawstydzona/y:
i nici, a poza tym ja juz tyle razy sie wkrecalam ze teraz zobaczymy jak @ nie dostane to wtedy bede robic ewentualnie raz jeszcze

tylko ze ja ostatnie 2 cykle mialam w miareregulane 28 i 29 dni a wczesniejsze to 36, 45 32 31 itop ale to ze "stresu pracowego"
i sporo roznych rzeczy sie nalozylo- do tego stopnia ze przedostatnia @ to jakis horror- myslalam ze umieram...
Wiem jak to jest niestety!!!
Może któraś ma pomysł jak wrzucic na LUZ

reklama
lodzika popiłam cola light żeby dietetycznie było:-D

no i dobrze:-) ja ostatnio pije soki jablkowe bardzo lubie z tymbarka Antonówkę

rok temu jak myslalam ze jestem w ciazy to tak pilam i pilam i az sobie wmowilam ze to przez ciaze mam takie smaki ehhhh a to niestety autosugestia jednaj silna jest :tak:

Martuśka i Suzi który macie cykl z Clo ja miałam jeden a teraz przymusowa przerwa, bo miałam za mało tabletek a do G nie mogłam się dostać. Ale pomyślałam, ze i tak w 13dc pójdę na USG i zobacze czy mi się naturalnie pęcherzyk utworzy!

Dokładnie tak jak Martuskaa napisała!Zaczynam od przyszłego cyklu,chociaz mam małą nadzieje ze nie bedzie trzeba bo teraz mam łądną owulke:tak:

Wiem jak to jest niestety!!!
Może któraś ma pomysł jak wrzucic na LUZ
wlasnie, mi tez by sie przydal, ale przyznam szczerze ze w tym cyklu tak o tym nie mysle... i jeszcze zauwazylam ze mysle o tym tylko jak jestem na forum.... wiec rada dla mnie.... urlop od forum i bedzie git:-)
ale jak znikne na tydzien to nastepny bede nadrabiac zaleglosci i nie nadaze kto, z kim i dlaczego:tak:

a to co on ma jakies wyczucie ciężarnych??? :-D

intuicja ma do wszystkich spraw związanych z firmą naszą :-) i do ciężarnych też - jego drugie dziecko jest wpadką i tak długo marudził swojej żonie że jest w ciązy że ta dla świetego spokoju zrobiła test i co 2 krechy :-D potrafi wmówić dziecko w brzuch :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To moze masz prolaktyne za wysoka - to jest wlasnie hormon stresu, ktory moze uniemozliwic zajscie w ciaze:tak:

wlasnie jutro ide do ginka i poprosze o badania,
w zeszlym roku mialam badanie na PRL robione 5 dniu cyklu i wyniki byly:
20,5 ng/ml ( norma 3,24 - 29,12)

a po podaniu metaklopramidu:
po 1 h 163,2ng/ml
po 2 h 115,2 ng/ml

reszta wyników ok

a mam pytanie jesli 5 dzien cyklu to faza jest folikularna prawda?
ja w 5dc mialam E2(Estradiol) 27,4 pg/ml ( norma w fazie folikularnej 12,5-166)

Ostatnia edycja:
reklama
wlasnie, mi tez by sie przydal, ale przyznam szczerze ze w tym cyklu tak o tym nie mysle... i jeszcze zauwazylam ze mysle o tym tylko jak jestem na forum.... wiec rada dla mnie.... urlop od forum i bedzie git:-)
ale jak znikne na tydzien to nastepny bede nadrabiac zaleglosci i nie nadaze kto, z kim i dlaczego:tak:
Wiecie co, juz nie jedna osoba mi mowiła włąsnie ze nie powinno sie czytac ,siedziec na tego typu forach,o zadnych objawach itp itd.Bo podobno to strasznie meczy psychike:-(Kiedys sie nad tym zastanawiałam,czy nie pisac nigdzie!!!!
Ale przeciez wszystkie sie staramy i wiemy co to znaczy,a tak naprawde to nie kazdy ma z kim o tym pogadac,chociaz by ja ile mozna???jak wszyscy dookoła maja dzieci???'
Ktos kto nie przezył długotrwałych staran nie wie co to znaczy:zawstydzona/y:

Do góry