reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hej dziewczyny w koncu Was nadrobiłam.

Troche mi smutno bo nie wiem jak zachowywać sie w storunku do Was.Nie chcę Was ranic a ni nic,bo wiem, ze cieszycie sie mi sie udało,ale jednoczesnie jest Wam przykro i jestescie zle ze wam sie nie powiodło.Mam nadzieję,że chcecie zebym tu pisała.

Eijf co do kotów,to moja przyjaciólka ma perskiego również siedzącego tylko w domu i jej siostra ma kloptoty własnie spowodowane toksoplazmozą.

Emilchen tak mi przykro:-(mam nadzieję ,że tym razem sie powiedzie.

Wesola zrob test nawet teraz.Poza tym nie daleko siebie mieszkamy;-);-)

Pati i jak zrobiłaś test???

Wisienka,Katia trzymam kciuki!!zeby @ nie przyszła!

Ewcia myslę,ze kropelka krwi nie jest spowodowana @,na to za wczesnie.MI ginekolog powiedział,jak ostatnio byłam,ze za 2-3 dni dostane @ bo mam zasinioną szyjke a ostatnia @ byla pewnie plamieniem srodcyklicznym(miałam bardzo skąpą @) no ale mylił się,zasiniona szyjka byla najwczesniejsza oznaką ciąży.

Co do moich objawów to opisze Wam krok po kroku jak to było.

Cały czas juz o 10 dc wystepował u mnie biały galeretowaty śluz,

w 11 dc cyklu bolą mnie nerki i jajniki(mysłalam ,ze owulka wtedy była ale na pewno jej wtedy nie było)

12 dc wizyta u ginekologa( bo dziwna @ i mysłalam,ze jednak fasolka),ginekolog stwierdza powiekszoną macice(może być spowowdowana owulacją) i każe przyjsc za 10 dni zeby ostatecznie stwierdzic czy to fasolka czy nie.

12 dc serduszkowanie.Wieczorem wypada ze mnie "kulka" płodnego śluzu, ma średnice ok 2 cm.Pierwszy raz w zyciu coś takiego zapewne spowodowane wiesiołkiem

12-13 dc zauważam trochę płodnego śluzu,ale wystepuje razem z tym białym śluzem.

14,15 dc serduszkowanie.Nie mam pojęcia kiedy była owulacja.Cały czas senność!!

od 15 dc do 25 dc cały czas ten biały grudkowaty śluz.25 dc mocny jednodniowy ból piersi myślę oho @ sie zbliża.

26 dc zaczynam mierzyć tempke jest 37.1.Śluz jest inny biały ale bardziej wodnisty.Inaczej pachnie.

27 dc czuję się jakbym miała owulacje,ból nerek + jajnika,i dziwne napiecie swedzenie piersi(podejrzewam,ze wtedy doszło do inplantacji)

27-30 dc czuję ,ze ta @ sie zbliża.Mam dziwne bóle podbrzusza.Nie bolą aż tak,ze trzeba brać tabletkę ale są dziwne.Ciągle myślę @ nadchodzi.Bóle przeważnie wieczorem trwają góra 2 minuty,przechodzą gdy sie położę.Cały czas senność!!!Zaczynam latac często siusiu o_O

30 dc burza hormonalna(jestem pewna,ze @ zaraz przyjdzie) wydzieram sie po moim, przeklinam na niego.Za 5 minut płaczę i proszę ,żeby przytulił.Po 20 minutach przechodzi.

33 dc o godzinie 8.15 robię test wychodzą 2 grube kreski.

Dzisiaj 35 dc, czuję się wspaniale.Jedynie wczoraj byłam strasznie senna położyłam sie przed 21,bo ledwo na oczy widzialam.Piersi trochę większe i napięte.Czasami zabolą.

Aha dodam,że wiesiołka brałam do 11 dc.Brałam czasami 3 czasami 6 tabletek dziennie.Przy posiłkach.I u nas nie sprawdza sie metoda kochanie sie co 24 h.Bo my robiliśmy to kilka razy dziennie a czasami wykonywaliśmy inne czynności seksualne:-):-)które również kończyły sie orgazmem.Więc u nas sprawdziło sie potwierdzenie ,że im czesciej tym lepiej.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny w koncu Was nadrobiłam.

Troche mi smutno bo nie wiem jak zachowywać sie w storunku do Was.Nie chcę Was ranic a ni nic,bo wiem, ze cieszycie sie mi sie udało,ale jednoczesnie jest Wam przykro i jestescie zle ze wam sie nie powiodło.Mam nadzieję,że chcecie zebym tu pisała.

Eijf co do kotów,to moja przyjaciólka ma perskiego również siedzącego tylko w domu i jej siostra ma kloptoty własnie spowodowane toksoplazmozą.

Emilchen tak mi przykro:-(mam nadzieję ,że tym razem sie powiedzie.

Wesola zrob test nawet teraz.Poza tym nie daleko siebie mieszkamy;-);-)

Pati i jak zrobiłaś test???

Wisienka,Katia trzymam kciuki!!zeby @ nie przyszła!

Ewcia myslę,ze kropelka krwi nie jest spowodowana @,na to za wczesnie.MI ginekolog powiedział,jak ostatnio byłam,ze za 2-3 dni dostane @ bo mam zasinioną szyjke a ostatnia @ byla pewnie plamieniem srodcyklicznym(miałam bardzo skąpą @) no ale mylił się,zasiniona szyjka byla najwczesniejsza oznaką ciąży.

Co do moich objawów to opisze Wam krok po kroku jak to było.

Cały czas juz o 10 dc wystepował u mnie biały galeretowaty śluz,

w 11 dc cyklu bolą mnie nerki i jajniki(mysłalam ,ze owulka wtedy była ale na pewno jej wtedy nie było)

12 dc wizyta u ginekologa( bo dziwna @ i mysłalam,ze jednak fasolka),ginekolog stwierdza powiekszoną macice(może być spowowdowana owulacją) i każe przyjsc za 10 dni zeby ostatecznie stwierdzic czy to fasolka czy nie.

12 dc serduszkowanie.Wieczorem wypada ze mnie "kulka" płodnego śluzu, ma średnice ok 2 cm.Pierwszy raz w zyciu coś takiego zapewne spowodowane wiesiołkiem

12-13 dc zauważam trochę płodnego śluzu,ale wystepuje razem z tym białym śluzem.

14,15 dc serduszkowanie.Nie mam pojęcia kiedy była owulacja.Cały czas senność!!

od 15 dc do 25 dc cały czas ten biały grudkowaty śluz.25 dc mocny jednodniowy ból piersi myślę oho @ sie zbliża.

26 dc zaczynam mierzyć tempke jest 37.1.Śluz jest inny biały ale bardziej wodnisty.Inaczej pachnie.

27 dc czuję się jakbym miała owulacje,ból nerek + jajnika,i dziwne napiecie swedzenie piersi(podejrzewam,ze wtedy doszło do inplantacji)

27-30 dc czuję ,ze ta @ sie zbliża.Mam dziwne bóle podbrzusza.Nie bolą aż tak,ze trzeba brać tabletkę ale są dziwne.Ciągle myślę @ nadchodzi.Bóle przeważnie wieczorem trwają góra 2 minuty,przechodzą gdy sie położę.Cały czas senność!!!Zaczynam latac często siusiu o_O

30 dc burza hormonalna(jestem pewna,ze @ zaraz przyjdzie) wydzieram sie po moim, przeklinam na niego.Za 5 minut płaczę i proszę ,żeby przytulił.Po 20 minutach przechodzi.

33 dc o godzinie 8.15 robię test wychodzą 2 grube kreski.

Dzisiaj 35 dc, czuję się wspaniale.Jedynie wczoraj byłam strasznie senna położyłam sie przed 21,bo ledwo na oczy widzialam.Piersi trochę większe i napięte.Czasami zabolą.

Aha dodam,że wiesiołka brałam do 11 dc.Brałam czasami 3 czasami 6 tabletek dziennie.Przy posiłkach.I u nas nie sprawdza sie metoda kochanie sie co 24 h.Bo my robiliśmy to kilka razy dziennie a czasami wykonywaliśmy inne czynności seksualne:-):-)które również kończyły sie orgazmem.Więc u nas sprawdziło sie potwierdzenie ,że im czesciej tym lepiej.
Pisz pisz mazia.no co ty?przeciez nikt nie ma ci zaz zle ze w ciaze zaszlas?!Jeszcze bedziesz tu moze pomocna.Oczywiscie nie ukrywam ze zazdroszcze ze masz to juz za soba ale nie jest to absolutnie niezdrowa zazdrosc (taka tez miewam ale w stosunku do kogos z rodziny kto od tak sobie zaszedl,kto pali a mimo tego ma zdrowe baby.no ale dziecko nieczemu winne).Jest mi przykro ze tyle czasu bede czekac...No i znow nie wiadomo co bedzie.
ah,bede niedlugo u lekarza to i o te chorobe zapytam.Gdzie sie robi badania i jak?co mi zalezy i tak bede sie badac.(choc nie przypuszcam bo one sa regularnie badane i nawet ubezpieczenie maja:))
No a wiesiolka biore teraz 2 kapsulki.to w sumie 2000mg.tak zalecaja na opakowaniu.Ile ty bralas?Wczesniej bralam 800 wiec nie poszalalam.No i co ty myslisz o tym castagnus bo choc wiecej pozytywnych opinii to sa tez inne,a on jest w moim zsetawie witamin dla starajacych sie.

tam czytam mazia co napisałas , i wydaje mi sie ze ja mam chyba problem z tym sluzem , bo ja go prawie nie mam:eek:. Sporadycznie podczas podcierania ,czuję ze slisko i to wszystko, nawet podczas serduszkowania ciężko mi zaskoczyuc z poslizgiem (wiecie o co chodzi?):sorry:

Mam dziś ogromniastego doła... Test wczoraj negatywny,dziś też... Nawet cienia cienia... Cóż... Czuję, ze @ jutro przyjdzie. Dziś temperatura znów spadła, test negatywny, szyjka się troszkę obniżyła i chyba troche zmiękła... Ryczeć mi się chce ale w pracy jestem więc się powstrzymuję... Za chwilę jadę do kosmetyczki na tipsy. Odezwę sięjak dotrę do domu. Może mi sie humor troszkę poprawi. Buziaki:* dla was:*

witam dziewczynki! alescie duzo stron napisaly, u mnie 2dc i juz nie moge sie doczekac kolejnych staranek :) a dzis humor paskudny ( dzieki byłej żonie męza która zaczyna odstawiać jaja i robi schody z podzialem majątku:wściekła/y::wściekła/y:, nożesz k****, a mówiłam zeby to załatwił odrazu, ale on ma za dobre serce i myślał że bedzie ok) - no koniec tych smutasów bo to nie o tym wątek, ale musiałam sie wyżalic

Aguś a wiseiołka bierzesz? bo jak nie to kupuj i bierz.

Eijf co do wiesiołka to,ja mialam jakis taki najtańczy ,1 kapsułka miala 500gg ,i jest na nim napisane zeby brac 3 razy dziennie po 2 tabletki.Czyli dziennie 3000mg i pisze tam ,że wiecej nie można.Co do tych badań na toksoplazmoze to robisz je w normalnym labolatorium przez pobranie krwi.Zreszta jest ono zalecane dla kobiet starających sie, masz tutaj link do badań https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...-nalezy-wykonac-przed-zajsciem-w-ciaze-29020/
Co do castangusa to z tego co pamietam,to zaleca sie go starającym a nawet czasami bierze sie go w ciązy.

Wisenka przykro mi:(

Krewetka no to nie ciekawei;/

tam czytam mazia co napisałas , i wydaje mi sie ze ja mam chyba problem z tym sluzem , bo ja go prawie nie mam:eek:. Sporadycznie podczas podcierania ,czuję ze slisko i to wszystko, nawet podczas serduszkowania ciężko mi zaskoczyuc z poslizgiem (wiecie o co chodzi?):sorry:
Sluzu wcale nie musi byc na zewnatrz widac,ale pewnie latwiej gdy go widac okreslic kiedy owulacja.No i pomaga przezyc plemnikom.Ja na poczatku przez dwa cykle tez nic nie widzialam a juz szczegolnie tego co sie rozciaga.Dopiero od dwoch cykli odkad biore m.in.wiesiolek ale teraz zwiekszylam dawke.Ostatnio ma go jakby wiecej(tzn dwa ostatnie cykle).Jak sie ucieszylam kiedy sie rozciagnal i byl przezroczysty.jednak tylko przez jeden dzien.Zobaczysz czy wiesiolek ci pomoze.wiekszosci tak.Aha pij duzo wody bo to glowny budulec sluzu(wkleilam gdzies na poczatku link o sluzie).Podobno picie zielonej herbaty tez jest dobre.Oprocz tego wiele dziewczyn poleca siemie lniane.(to tez bylo w moim skladzie.teraz juz nie,ale mam nadzieje ze wiesiolek wystarczy)

jesli @ zaczęła sie wczoraj w nocy, to kiedy 1 dc wczoraj czy dziś.?
Dzis juz zaczęłam ten wiesiołek, ja tego rozciagliwego tez nigdy nie widziałam!:szok:. A poslizg w serduszkowaniu u mnie jak na lekarstwo:wściekła/y:

AHA co do śluzu.To mi lekarka powiedziała ze ogranicza jego powstawanie stosowanie środków do higieny intymnej.Najlepiej podmywac sie wodą i mydłem nie zapachowym, albo tantum rosa.Te wszystkie srodki do higieny intymnej sa podobno do dupci:wściekła/y:poza tym ,żadnych nawilżaczy podczas stosunku typu kremy, oliwki itp.I podobno wkładek też nie wolno nadużywać i stosować tylko wtedy kiedy są konieczne.

reklama
wisienka,no nie jest fajnie...Wiesz gdyby sie nie udalo to niech juz lepiej ta @ przychodzi bo tak to tylko wiecej stresu i niepewnosci!Ja tez w takie dni nie chce nikogo widziec.najchetniej zaszylabym sie w domu.

krewetka to rowniez moj 2dc,zreszta pewnie wiesz.Tez nie moge doczekac sie kiedy znow zaczniemy dzialac.teraz mam poczucie bezczynnosci no i tak nic nie moge na to poradzic.czasem w takie momenty wolalabym przespad caly tydzien.zreszta ja juz sie niecierpliwie na moje wakacje.

mazia to spytam o te badania.I tak badac sie bede.

Do góry