reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Cześć Dziewczyny :-)
Jestem Nowa ;-) i w ogóle na Forach Nowa,m to moja pierwsza rejestracja w necie...choć Wasze posty czytam od pewnego czasu.
My również staramy się o dzidziusia od pewnego czasu, tzn od września ubiegłego roku.
Dziś jest 23 dc, kolejnego cyklu nadziei :-). Chciałam zarejestrować się by móc z Wami podzielić się moimi odczuciami, może radością, a może kolejnym rozczarowaniem...jeszcze tylko kilka dni i będę wiedziała....

Pozdrawiam Wszystkie Starające się i życzę sukcesu :-D

Cześć Antylopka
Ja tabletki brałam długi czas, kilka lat. Głowa mnie nie bolała, a przynajmniej nie kojarzyłam bólu z tabletkami.
Od maja ubiegłego roku nie biorę tabletek (odstawiłam, bo zaczęliśmy się przygotowywać do bycia rodzicami) no i stwierdzam, że nie zdecyduję się już nigdy na branie jakichkolwiek.
Po pierwsze wcale nie miałam ochoty na sex, bardzo niskie libido
Po drugie duża suchość w pochwie, a także częste infekcje - grzybice
Po trzecie teraz myślę, ze moje problemy z zajściem mogą wynikać z właśnie z tego, że brałam.

Nic Tobie nie radzę, ale myślę, ze one wcale nie są takie obojętne jak przekonują lekarze.

A tak na marginesie to ja też ostatnio jestem jakaś przemęczona.... może to taka pora :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ASIUCHA pojecia niemam jak sie nazywa nawet mamy niepytalam bo u nas na 100% tego niema bo to u nich dopiero wchodzi na rynek bo to nowosc jest ale jak dostene od mamy 1 to wam napisze co mi wyszlo ;-)ciekawe czy to rzeczywiscie sie sparwdzi:confused:

kurcze a ja dzis wypatruje listonosza bo dzis powinny przyjsc moje testy wiec jak dzis przyjda to jutro rano zrobie testa mimo ze mialam robic w czwartek ale dzien predzej niezaszkodzi wiekszosc kobietek tu tak zrobila i maja 2 kreski :) moze i ja sie zalapie hihihih holera gdzie ten listonosz...hihihihi

Ostatnia edycja:
oj kochane ja wy sie rozpiszecie to trudno nadarzyć z czytaniem.

Ogólnie jak ja was tak czytam, to stwierdziłam że ja to tak troche chyba na olewke podchodze. Bo żadnych badań nic nie robie. Fakt że tabletek dopiero od lipca nie biore. Ale ogólnie moje załozenie było takie co bedzie to bedzie. Nie chciała własnie przykuwać jakiejs wieszkszej wagi, bo wiem że bym sie nakręcała. A tak to jakoś spokojniej podchodze do tego. Chyba że już faktycznie sie nie bedzie udawało to cos zaczne myśleć o jakiś badaniach. Narazie to tylko biore kwas foliowy, i może cos z tego wyjdzie bo @ dalej nie dostałam. Musze dzis jechac kupic test i z rana zrobie. A może pojawią sie dwie krechy:-)

olkale - przed pierwsza ciążą brałam je przez 2 lata i czułam sie bardzo dobrze, w ciążę zaszłam bez problemu. Tylko nie wiem, może teraz organizm inaczej na nie reaguje? A może to przemeczenie?? Teraz siedze w pracy, w dusznym biurze, powietrze w zastoju i tez mnie pobolewa głowa- ot super wiezowce!

hej kobietki cos wam tu wkleje na poprawe humorku i troche moze na mobilizacje hihihi ja plakalam ze smiechu

JaramSie.pl - Dzieci tak łatwo rozbawić!,

zaraz dokleje jeszcze jeden bo niemoge go znalesc ale jest rozbrajajace

juz mam to jest najlepsze

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=DWxyIgwDFhc&feature=related"]YouTube- Smiejace sie czworaczki[/ame]

ojej ale dziwnie wkleilam link a pojawil sie filmik ups ale to chyba nic :)

Ostatnia edycja:
witam porannie, trochę was podczytałam od wczoraj :)

trzymam kciuki za wszystkie testujące!
chyba też już długo nie wytrzymam i chociaż nabędę test na początek..

a zmęczenie to bardzo pożądany objaw :-) co jak co ale ciąża to potrafi zwalić z nóg, więc może to nie takie zwykłe przemęczenie tylko ...?
u mnie niestety ten wskaźnik też odpada, bo przy skumulowanym, chronicznym przemęczeniu związanym z opieką nad małym niemowlęciem nawet nie pamiętam jak to jest, gdy się jest wypoczętym ;-)

Oliwka - z tego co widzę po suwaczkach to udało ci się już zaciążyć rok po roku, powiedz czy karmiłaś wtedy piersią? Czy też już miałaś normalne cykle?

Ostatnia edycja:
nie wiem czy bym sie tez tak uśmiała, jakbym czworaczków sie spodziewała:szok:
ale bliźniaki bym chciała, nie musiałabym trzeci raz w ciążę zachodzic, bo mój plan to 3 dzieci:cool2:
Sylvietta - u mnie raczej przemęczenie to nie objaw ciązy, bo przeciez jeszcze biore marvelon.... Chociaż, kto mi da 100% pewności?? hm...NIKT

reklama
Witam sie :tak:

No i nie wytrzymałam do środy zrobiłam test przed chwilką i moim oczom ukazała się 1 kreska i cień cienia drugiej (zawsze lepszy cień cienia niż nic) widoczny przy białym świetle lampki rowerowej jak nic :-)
za dwa dni powtórzę test jak na razie moja intuicja dobrze mi mówi że mały lokator już wije sobie gniazdko na najbliższe 9 m-cy :-)

to po cichu można gratulować.

hej kobietki moja mama obleciala sporo aptek w kanadzie i znalazla wkoncu te testy co pokazuja czy jestes w ciazy i czy to chopiec czy dziewczynka no i kosztuja 30 dolcow wiec sporo bo na nasze to 70 zl:szok: ale niema sie co dziwic skoro to nowosc ale ja jeden dostane od mamy w prezencie jak juz bede w ciazy to ciekawe czy sie sprawdzi to cudo :-D

ciekawe, czy to sie4 sprawdza za taką cene :szok:

Nadrabiam zaległości z wczorajszego i dzisiejsze dnia.

Wstrętnej @ nadal nie ma, podejrzane to naprawdę, co jak co ale fasolki to się nie spodziewam, przutulanki były w 11 dc więc na nic nie liczę ale nawet na @ się nie czuje.

Trochę jestem zbita z tropu więc dla poprawieniu humorku kupiłam sobie fajna torebkę na allegro, taką już na wiosnę i lato, kolorową! :tak:

Wiesz ja jak trafiałam w termin owulki sie nie udawało, a jak 3 dni przed a potem cisza to teraz jest fasolka. wszystko jest możliwe :tak:

Dziewczyny ale jaju niecierpliwa jestem:oo2:
Wydaje mi sie ze to nawet nie mozliwwe ze w pamieci jakos mam ze przed @ to jakos jeden dzien mnie brzuch boli na tydzien przed.. A tu juz 6 dni sie ciagnie wiec nadzieje mam... Dzisiaj jeszcze mi sie jakos w glowie kreci, co wstaje...
Ale pojutrze juz chyba moge zrobic test? To 31 dc bedzie (cykle jakos 32dniowe)
zrób juz testa to bedziesz wiedziała:tak:

Witam kochane, ja to dziś z pracy sie urwałam bo nie mogłam wytrzywać tak mnie brzuch bolał. teraz narazie ok. zobaczymy jutro, ale @ dalej nie ma. A nie mam czasu żeby betę zrobic:-(

to testa zrób w którym dc jestes, jakie masz cykle? takie bóle są niebezpieczne dla fasolki!

lopop kazdy ma smuteczki i gorsze dni....
ja dzis poszlam do pracy po zwolnieniu i mialam bardzo zly dzien..... wszystko mnie wkurzalo i w ogole mam dola... łeb mi nawala a moja jak na zlosc nie spi jeszcze a ja juz bym chetnie spala od 19....
dzis wzielam 1 tabl. CLO, moze po niej taka przybita jestem? ale nie sadze....
dobrej nocki Wam zycze
i co, poki co ja czekam na owu a potem bede dzialac
za tydzien planowalam isc do gin, ale wyjde z pracy moze o 19 albo i pozniej i nie wiem czy bede miala ochote
dlatego mysle czy isc teraz w czwartek ale to bedzie 8dc i nie wiem czy jest sens....

jak bierzesz clo - obowiązkowo monitoring!! co 3-4 dni u mnie z dnia na dzien zrobiła sie torbiel wielkosci 4 cm. Jak bedziesz w trakcie brania clo to mozesz podejsc i zobaczyc jak to wygląda.

Ojjj to chyba zadzwonie jutro do gina...
A powiedz mi jeszcze ktory to twoj cykl z CLo????

Jak potrzebujesz pregnyl ja mam do odstąpienia :tak:za free z fluidkami:tak:

hej kobietki cos wam tu wkleje na poprawe humorku i troche moze na mobilizacje hihihi ja plakalam ze smiechu

zaraz dokleje jeszcze jeden bo niemoge go znalesc ale jest rozbrajajace

juz mam to jest najlepsze

YouTube- Smiejace sie czworaczki

ojej ale dziwnie wkleilam link a pojawil sie filmik ups ale to chyba nic :)

Filmiki zajefajne :)

Do góry