reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ja tez zyje juz tylko fazami plodnymi,nieplodnymi i najgorsze ze co chwile chce by czas lecial szybko:do owulacji,do testowania itd.no i leci i lato mi sie tu niemal konczy.doszlo do tego ze nie mysle by cieszyc sie wakacjami a mysle o ich koncu i kolejnym rezultacie:baffled:tak nie wolno!nie musicie mi tego mowic.
p.s.chyba mamy w podobnym czasie urodziny!
p.s.2 smiac mi sie z ciebie chce bo jeszcze nie wiesz czy sie nie udalo i planujesz kolejny etap ha ha

Nie wiem moze na 100% ale na 98 tak, mysle ze testy sie nie pomylily i czuje sie zupelnie inaczej niz miesiac temu, wlasnie typowo na @, brzuch brzuchem, ale piersi mnie nie bola wogole, a misiac temu ich dotknac nie moglam takie byly wrazlwie i wogole czuje ze @ przylezie, a poza tym wole myslec realistycznie, "pesymistycznie" i ewentualnie miec niespodzianke niz sie wsciekac pozniej ze @ przylazla, dla tego tez moze te testy robie zawsze przed @ bo jak wyjdzie negatywny to jakos tak spokojniej sobie czekam, a tak bym chyba umarla w tej niewiedzy tyle dni, non stop pewnie bym w toalecie byla i sprawdzala i ogolnie swirowala, tym bardziej ze teraz pierwsze testy mozna robic juz ladnych kilka dni przez terminem @ wiec jak tu sie nie pokusic.
No nic ja ide sie wyspac do jutro kobitki ;-)

reklama
Dzięki Mellisko - tak też zrobię. Pojutrze pójdę na progesteron, a w nowym cyklu - na te badania, co miały być na początku cyklu. Później na wakacje i po powrocie do gina.
Brałam trzy lata tabletki anty - może przez to za dużo estrogenu, za mało progesteronu... nieważne, trzeba poczekać na wyniki. :tak: Moze i będzie nawet norma, albo delikatnie coś nie tak.
Już mi lepiej.
Najsmutniej mi było, bo dwa dni temu była owulka, miałam nadzieję, na fasolkę, a tu u giny dziś okazuje się, że znalazła jakąś kropkę krwi przy badaniu... zapytałam, czy to oznaka @, ona powiedziała, że zapewne... palnęła może ot tak, w końcu na 10 dni przed okresem nie można chyba znaleźć kropelki... ale już po tym tekście nadziei na baby w tym miesiącu nie mam :baffled: Więc ominął mnie ten okres czekania na testowanko, o którym pisze każda z Was :no2:

ja też brałam tabletki ok 3 lat, i odkąd odstawiłam zaczeły sie dziać cuda, dobrze ze ta temperature mierze i obserwuje siebie i następnym razem jak nic nie wyjdzie to z tych wykresów też bedzie widać co jest nie tak,
badania robiłam ths, lh i prolaktyne były w normie, prolaktyna z obciązeniem niestety za wysoka, ale gina nic mi na to nie powiedziała.... progesteronu nie zrobiłam ale faza lutealna w poprzdnim cyklu była 15 dni wiec dobrze, może dlatego tez że łykam magnez z B6 podobno pomaga, no i nistety nie zrobiłam estrogenu niestety nie pomyslalam o tym, gina mi dopiero na wizycie powiedziałą że jeszcze to trzeba zrobić ja iestety juz nie maiłam czasu na to

co do tego badania twojego to cos mi sie nie wydaje zeby to była już oznaka na@ chba za wczesnie przeciez dopiero kilka dni po owulce, moze gina ci samym badaniem spowodowała że kropla krwi sie pojawiła przeciez mogła zachaczyc czy cos:baffled:, i potem tak ci powiedziała, albo sama nie wiedziała dlaczego i tak własnie se palneła...
więc kochana nadzieja jeszcze jest:tak:

[
mellisa
no u mnie 21dc ale nie wiem już sama była owu czy nie, przytulać sie z meżem jeszcze czy już dać spokój... kurde czemu nikt mi nie powiedział ,że zachodzenie w ciąże jest takie trudne:-?

trudno powiedzieć, jak jestes pewna że owu była to możesz chyba odpuścić, ale jeżeli nie jesteś to staraj sie dalej, jak masz cykl 34 to owulka równie dobrze moze być nawet 22 dc

popłakałam się jak małe dziecko...
czuję, że to napięcie musi ze mnie zejść, bo ryczę i ze smutku i z tego całego bólu i z tego, że tyle czasu żyłam w napięciu... teraz przynajmniej wiem na czym stoję...
pierwszy raz @ przyszła zanim jeszcze poranna tempka spadła, nigdy tak nie było, dlatego ja byłam prawie pewna, że już dzisiaj się nie rozkręci... jeszcze ze mnie nie leci nie wiadomo ile ale to już świeża czerwona krew :-( więc chyba nie ma się co łudzić...
temperatury na razie jak na mnie wysokie, zmierzę jeszcze o tej porze co zawsze (za godzinę mniej więcej) i wtedy zobaczę czy jest różnica. Myślę, że rano będzie duży spadek. Dziwię się naprawde, że go dzisiaj nie było...
w sierpniu będą staranka urlopowe, wyjeżdżamy na zasłużony urlop w góry więc trzeba wierzyć, że się uda. Jeśli nie, też zacznę robić badania, bo może mam coś nie tak z hormonami, może dochodzi do poczęcia a dziecko się nie moze utrzymać, takie mam przeczucie...:-(

przykro mi :-(

No być może... pewnie jest przyzwyczajona, że kobiety lubią po prostu wiedzieć, kiedy dostaną @ (szczególnie przy nieregularnych cyklach albo gdy nie chcą mieć dziecka). Ale pokręciła też nosem na mój wykres z ff - że owu tak późno.
Tak więc nie robię sobie nadziei, żeby później się mocno nie rozczarować i nie przeżywać zbyt długo... Choć możliwe, że za kilka dni organizm wyśle mi jakiś sygnał i ponownie się nakręcę... póki co staram się ten czas spożytkować na myślenie, co mogłabym zrobić, żeby jak najlepiej przygotować się do kolejnego podejścia... zrobić badania, może inna dieta (czytałam, że ma to jakiś wpływ na wydłużenie tej drugiej fazy cyklu)...

wklej moze swój wykres w sygnature, zebyśmy widziały jak tam twoje temperaturki:tak:
ja własnie łykam witaminke B6 z magnezem na wydłużenie fazy lutealnej ta witaminka to takie własnie bardziej naturalne;-) mam jeszcze przepisany duphaston ale narazie go nie biore:-p

:-( dzien dobry @ przyszla
:happy: a wiec do dzieła znow tylko w tym cyklu beda utrudnienia w starankach bo idziemy na pielgrzymke,
pozdrawiam;-)
szkoda,ale widze ze juz optymistycznie patrzysz w przyszlosc:) Widze ze nie bede sama w tym choich sierpniowych staraniach.

ciekawe co z emilchen?

No a ja zawsze zaczynalam od temperatury i to nawet bylo moze interesujace,ale juz nie jest.po prostu 36,4 jak to u mnie na samym poczatku cyklu...
brzuch nadal wzdety i boli,jak to podczas @.no ale przynajmniej @ jest taka porzadna i nie glowie sie jak w ubieglym mc czy to w ogole @.wtedy to nawet jeszcze testy robilam.Mowiac o testach to dopiero dzis tak naprawde mialam testowac...

Hej dziewczynki:) Dziś od rana w pracy sajgon ( koniec miesiąca:( ) więc niestety nie mam czasu nadrobić tegoco od wczoraj naskrobałyście:(Postaram się przeczytać to wszystko po powrocie do domu.
U mnie od rana dół... Tempka znów spadła, kolejny test negatyny wiec myśle, ze @ jutro przyjdzie... Popłakałam sobie trohę w drodze do pracy... Teraz nie mam czasu o tym myśleć na szczęście...
Czy któraś z was wie co na ff oznacza stats? Cały czas tego nie miałam a jak dziś wprowadziłam temperaturę to mi sie pokazało stats z boku wykresu tam gdzie pokazują się objawy, testy itd. i w tabelce jest 5. Nie mam zielonego pojęcia co to oznacza. Moze któraś wie? Buziaki:*Miłego dnia:)

Hej dziewczynki:) Dziś od rana w pracy sajgon ( koniec miesiąca:( ) więc niestety nie mam czasu nadrobić tegoco od wczoraj naskrobałyście:(Postaram się przeczytać to wszystko po powrocie do domu.
U mnie od rana dół... Tempka znów spadła, kolejny test negatyny wiec myśle, ze @ jutro przyjdzie... Popłakałam sobie trohę w drodze do pracy... Teraz nie mam czasu o tym myśleć na szczęście...
Czy któraś z was wie co na ff oznacza stats? Cały czas tego nie miałam a jak dziś wprowadziłam temperaturę to mi sie pokazało stats z boku wykresu tam gdzie pokazują się objawy, testy itd. i w tabelce jest 5. Nie mam zielonego pojęcia co to oznacza. Moze któraś wie? Buziaki:*Miłego dnia:)
to statystyki chyba po prostu.przynajmniej tak slowo by sugerowalo.tzn skrot od niego

reklama
czesc dziewczynki-u mnie dzis 3 dc, @ praktycznie koniec:eek:wiec ruszamy ze starankami. Dziwna taka @ po cyklu bezowulacyjnym. Dzisiaj tempka mierzona 40 minit po czasie i 36,8????Ale nie wariuje bo to czas @ wiec niech sobie skacze, jak chce.
Emilchen-przykto mi, przytulam cie z calej sily, nie smutaj sie.
Wpadne do was dzisiaj dopiero jak maly pojdzie spac w poludnie, a potem dopiero wieczorkiem. pati dzisiaj testuje, ciewawe co u niej???wieczorem napisze do admina z prosba o zmiane nazwy na "staranka by zostac majoweczka 2010:)"
trzymajcie sie cieplutko

Do góry