reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ja robiłam badanie na TSH, FT4 i FT3 na tą niedoczynność tarczycy, i już zgłupiałam bo robiłam bodajze 11 dc wiec teraz nie wiem dobrze czy źle... jak tak czytam o tych tempkach, owulacjach , fazach i innych tego typu rzeczach to zaczynam wątpić ,że wiem jak się dzieci robi...
hehe z zdawałobysie ze nie ma prostszej rzeczy nie??

reklama
Eijf kochana.Zobaczysz ,ze za niedługo zobaczysz te swoje 2 kreski.Wiem,że moze latwo mi mówić,bo udało mi się szybko zajść ale na prawde tak bedzie.Ja tez świrowałam bo jak mozna kochać sie 2.5 roku bez antykoncepcji i nie wpaść !!!! jak ciagle tyle sie slyszy o wpadkach.Ja nigdy w życiu nie stosowałam zadnej antykoncepcji.A tabletek boję sie jak ognia!.Wiem co moja szwagierka przez nie miala brała jakoś 3 lata,(19-21 lat) a potem zajsc w ciaze chciala odstawila i nie wychodziło,po 2 latach sie udało ale musiała usunąć,teraz ma rocznego synka ale ma juz 33 lata.Dzisiejsze tabletki są podobno bardziej naturalne ale i tak im nie ufam.
no i to jeszcze przeczytalam:"Błedne jest też myślenie, że toksoplazmoza to choroba od kotów, równie dobrze możemy się nią zarazić od psa, jedząc niemyte owoce, lub surowe mięso!"

Poza tym Eijf Ty masz koty nie myslałaś zbadac sie nie toksoplazmozę?? może przez to Ci sie nie udaje??
mazia tu gdzie mieszkam dziewczyny wszystkie,nial bez wyjatku,lykaja tabletki od 15 roku zycia.wszystkim (jednym wczesniej drugim pozniej) udawalo sie zajsc w ciaze i to juz za pierwszym razem niektorymdopiero co odwiedzila mnie znajoma ktora lykala je przez 20 lat!zaszla za drugim razem.(teraz ma 35).ja mialam doysc lekkie...co do kotow to podobno nie ma tego problemu bo jak sie z nimi zyje to sie uodparniasz.Poza tym moje koty sa kotami rasowymi,chodzi mi o to ze urodzone w domu i zero kontaktu z innymi.wszystkie szczepienia,badania maja za soba.co chwile odrobaczane,profilatktyczne kropelki przeciw pchlom itd.maja wlasny wybieg ze tak powiem.No a znajome ze swoimi dachowcami zachodza w ciaze jedna za druga (wlasciwie co druga ma koty wiec nie wiem).Poza tym kuweta zajmuje sie moj chlopak.moglabym to sprawdzic oczywiscie ale nie sadze.moja szwagierka ktorej koty sie szwedaja gdzie chca,ktora nadal pali i pije jest w absolutnie zdrowej ciazy.

Ostatnia edycja:
Ejff ja bym na Twoim miejscu uważała na te ziółka dla starających się... może lepiej skonsultuj z lekarzem. Zioła w nadmiarze też mogą szkodzić, szczególnie w niewłaściwym połączeniu.
to nie sa ziolka do picia.to jest w zestawie witamin specjalnie dobranych dla kobiet starajacych sie zajsc w ciaze wiec nie wierze ze moze zaszkodzic.poczytaj na internecie bo pelno o tym.

przepraszam dziewczyny, że ja tak ciągle o sobie, ale teraz nie jestem w stanie skupić się na niczym poza tym plamieniem- to było jednorazowe jak na razie, teraz jest czysto. brzuch mam strasznie spięty, może ta nospa pomoże. wczoraj jak odkurzałam, to czułam,że podbrzusze się spina i boli, więc starałam się tak delikatnie odkurzać, nie naciskać mocno. dzisiaj już nic nie robię...
wlasnie przeczytalam, że każde plamienie i bóle brzucha jak jest podejrzenie ciąży mogą być sygnałem zagrożenia poronieniem :-( chyba za dużo czytam , nie powinnam się teraz nakrecać

mazia tu gdzie mieszkam dziewczyny wszystkie,nial bez wyjatku,lykaja tabletki od 15 roku zycia.wszystkim (jednym wczesniej drugim pozniej) udawalo sie zajsc w ciaze i to juz za pierwszym razem niektorymdopiero co odwiedzila mnie znajoma ktora lykala je przez 20 lat!zaszla za drugim razem.(teraz ma 35).ja mialam doysc lekkie...co do kotow to podobno nie ma tego problemu bo jak sie z nimi zyje to sie uodparniasz.Poza tym moje koty sa kotami rasowymi,chodzi mi o to ze urodzone w domu i zero kontaktu z innymi.wszystkie szczepienia,badania maja za soba.co chwile odrobaczane,profilatktyczne kropelki przeciw pchlom itd.maja wlasny wybieg ze tak powiem.No a znajome ze swoimi dachowcami zachodza w ciaze jedna za druga (wlasciwie co druga ma koty wiec nie wiem).Poza tym kuweta zajmuje sie moj chlopak.moglabym to sprawdzic oczywiscie ale nie sadze.moja szwagierka ktorej koty sie szwedaja gdzie chca,ktora nadal pali i pije jest w absolutnie zdrowej ciazy.
a jakie masz kotki??

przepraszam dziewczyny, że ja tak ciągle o sobie, ale teraz nie jestem w stanie skupić się na niczym poza tym plamieniem- to było jednorazowe jak na razie, teraz jest czysto. brzuch mam strasznie spięty, może ta nospa pomoże. wczoraj jak odkurzałam, to czułam,że podbrzusze się spina i boli, więc starałam się tak delikatnie odkurzać, nie naciskać mocno. dzisiaj już nic nie robię...
wlasnie przeczytalam, że każde plamienie i bóle brzucha jak jest podejrzenie ciąży mogą być sygnałem zagrożenia poronieniem :-( chyba za dużo czytam , nie powinnam się teraz nakrecać
rzeczywiscie nie nakrecaj sie.nie bede ci pisala ze bedzie dobrze bo tego nie wiem.Glupio mi pisac ze to @ bo sama mialam identycznie.Brzuch spiety od kilku dni,czasem mialam wrazenie ze skora mi cierpnie albo rozciaga sie (juz sobie tlumaczylam rozciaganiem sie macicy).naprawde mialam tak nietypowe bole ze na 99 % myslalam ze to ciaza.najgorsze jest to ze bole @ i ciazowe moga byc tak do siebie podobne.niczego tu nie wywrozymy.sprobuj zmiezyc sobie temperature bardzo poznym wieczorem co?moze ci cos powie.

to nie sa ziolka do picia.to jest w zestawie witamin specjalnie dobranych dla kobiet starajacych sie zajsc w ciaze wiec nie wierze ze moze zaszkodzic.poczytaj na internecie bo pelno o tym.
No to ok - szczególnie jeśli nie bierzesz równolegle innych, bo witaminy w nadmiarze również nie służą ;-)

reklama
Do góry