reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Dziewczyny,
czy ff tylko sam wyznacza tę linię owulacji, czy można ją wstawić samemu? :-p
U mnie są tak niskie skoki tempki i w ogóle wszystko jest tak rozlazłe, że ff niechce nic wstawić. Ale test owu pokazał przez dwa dni dwie krechy... Chciałabym sobie sama wstawić, kiedy była owu, ale nie wiem jak :confused:

reklama
Eijf kochana.Zobaczysz ,ze za niedługo zobaczysz te swoje 2 kreski.Wiem,że moze latwo mi mówić,bo udało mi się szybko zajść ale na prawde tak bedzie.Ja tez świrowałam bo jak mozna kochać sie 2.5 roku bez antykoncepcji i nie wpaść !!!! jak ciagle tyle sie slyszy o wpadkach.Ja nigdy w życiu nie stosowałam zadnej antykoncepcji.A tabletek boję sie jak ognia!.Wiem co moja szwagierka przez nie miala brała jakoś 3 lata,(19-21 lat) a potem zajsc w ciaze chciala odstawila i nie wychodziło,po 2 latach sie udało ale musiała usunąć,teraz ma rocznego synka ale ma juz 33 lata.Dzisiejsze tabletki są podobno bardziej naturalne ale i tak im nie ufam.

Poza tym Eijf Ty masz koty nie myslałaś zbadac sie nie toksoplazmozę?? może przez to Ci sie nie udaje??

Emilchen Nospe sama podawłam ciezarnym lezącym na patologii ciązy jak miałam praktyki w szpitalu wiec spokojnie możesz brać:)

Eijf ten lek bierze moja przyjaciólka własnie na regulację cyklu,bo miala @ 4 razy w roku:no::no:

oj ale ty jeszcze mnostwo czasu masz do testowania.Wszystko przed toba i przeciez moglo sie udac.cholera,czy mnie sie kiedykolwiek uda!?
p.s.pewnie czytalas jakie zapasy dzis zrobilam ha ha.Zestaw dla starajacych sie witaminki i wspomagacze plus wiesiolek,wieksza dawka
a gdzie zamawiałaś?? moze ja też zamówie,
testuje 5 ale do @ zostało mi 6 dni, chociaż moze bedzie wczesniej bo podle sie czuje

To tak szybko znalazlam o tym castagnusie.czy ktoras stosuje?na wielu forach o tym slyszalm ale u nas jeszcze nie.ja to teraz m.in. mam w zestawie witamin dla starajacych sie.
Opis produktu
Roślinny preparat zawierający w swoim składzie wyciąg z owoców niepokalanka mnisiego.
Reguluje pracę przysadki mózgowej, która poprzez centralny układ nerwowy kieruje cyklem miesięcznym i wydzielaniem regulujących go hormonów: estrogenów i progesteronu.
Zalecany jest w celu łagodzenia dolegliwości zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz w leczeniu zaburzeń cyklu miesięcznego.

Działanie:
Castagnus obniża poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodując ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego.
Opakowanie:
30 tabletek
Przyjmowanie:
Doustnie, dorosłym kobietom o wadze do 60 kg po 1 tabletce, a kobietom o wadze wyższej niż 60 kg po 2 tabletki, rano, przez 90 dni.
Skład:
Agni casti fructus extr. sicc. 45 mg
1 tabletka jest normalizowana na zawartość 0,30 mg gliozydów irydoidowych (markera).
Wskazania:
- Zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu).
- Mastodynia (bolesne obrzmienie sutka).
- Zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi, zaburzeniami równowagi emocjonalnej, migrenowymi bólami głowy, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp).

moze pomoze na te plamienia ktore mialam w drugiej fazie.

to rzeczywiscie poloz sie ,sprobuj odpoczac i wytrzymaj do jutra.ja w tym cyklu tez jakis kosmiczny ten okres mam.Wlasciwie od soboty chyba nie moglam chodzic prosto tak mnie klulo i bolalo a ze nigdy tak nie mialam to myslalam ze to fasolka.naprawde tak w to wierzylam(i byc moze tak nawet bylo...kto wie.choc z drugiej strony jakis test by wyszedl).teraz tez mam taki bol.od kiedy ty sie w ogole starasz(przepraszam ale czasem trudno mi zapamietac kto ile)?bralas wczesniej moze tabletki anty?
staramy się trzeci cykl. tabletek nigdy nie brałam.
wzięłam dwie nospy, więcej nie mam nawet. spróbuję jakoś przeżyć do jutra rana.

a gdzie zamawiałaś?? moze ja też zamówie,
testuje 5 ale do @ zostało mi 6 dni, chociaż moze bedzie wczesniej bo podle sie czuje
ja to po prostu w drogerii kupilam.Byl taki zestaw witamin dla kobiet starajacych sie zajsc w ciaze m.in z tym i zielona herbata itd.no ale w Pl tez jest.na internecie pewnie tez.to ziola po prostu.ktos tam nawet mowil ze herbapol ma herbatki ale ja wole lykac

ja to po prostu w drogerii kupilam.Byl taki zestaw witamin dla kobiet starajacych sie zajsc w ciaze m.in z tym i zielona herbata itd.no ale w Pl tez jest.na internecie pewnie tez.to ziola po prostu.ktos tam nawet mowil ze herbapol ma herbatki ale ja wole lykac
oj ja też a herbatek po prostu nie znosze;(

ja robiłam badanie na TSH, FT4 i FT3 na tą niedoczynność tarczycy, i już zgłupiałam bo robiłam bodajze 11 dc wiec teraz nie wiem dobrze czy źle... jak tak czytam o tych tempkach, owulacjach , fazach i innych tego typu rzeczach to zaczynam wątpić ,że wiem jak się dzieci robi...

reklama
Ejff ja bym na Twoim miejscu uważała na te ziółka dla starających się... może lepiej skonsultuj z lekarzem. Zioła w nadmiarze też mogą szkodzić, szczególnie w niewłaściwym połączeniu.

Do góry