reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Czesc Dziewczeta!
U mnie rozpoczala sie nagorsza faza cyklu - czekanie:confused: Co prawda pewna nie jestem, ze owu byla, ale tak mi sie zdaje. Przytulasy byly w piatek i sobote, wiec chyba akurat. Wczoraj wieczorem strasznie bolal mnie brzuch, wiec wnioskuje, ze wlasnie wtedy pekl pecherzyk. Jutro z rana ide na usg i sie mam nadzieje dowiem, czy moje przypuszczenia sa prawidlowe.
Co do sluzu - jesli ktos ma problem z jego iloscia to polecam picie lnu - w tamtym cyklu pilam i byl oki. W tym nie i go nie bylo:no: Moze po prostu "siedzial" gleboko w srodku i wystarczyl dla chlopakow...Oby!
jesli chodzi o moja prace to ja pracuje w edukacji, w szkole dokladnie.....
ta 2 szkola jest jakas nienormalna, dzieciary wstretne a poza tym meczy mnie bieganie miedzy jedna a druga, a odleglosci mam spore, ktore pokonuje na pieszo (inaczej nie mam jak) poza tym mnostwo korepetycji i takie tam wiec praktycznie codziennie jestem w pracy od 8 do 19.30 i juz mnie to męczy
Doskonale Cie rozumiem:tak: Tez jestem nauczycielka i przez 3 lata obskakiwalam dwie szkoly. Masakra! I rowniez doszlam do wniosku, ze lepiej miec mniej kasiorki, ale psychike oki;-) Teraz pracuje w jednej szkole, gdzie jestem juz obeznana, znam kade i dzieciaki i jest oki. I w te wakacje nie szukalam zadnej dodatkowej pracy... Nawet o korki sie nie staram - jak ktos sie sam zglosi to oki, ale sama nie wykazuje inicjatywy;-) Moze troche z lenistwa...:dry:

reklama
Kerna - informuj nas na bieząco jak z testowaniem, czy sie zdecydowalas na betke czy nie, ale ja na Twoim miejscu poczekalabym do poniedzialku, ale przeciez to Twoja decyzja.
moja decyzja fakt, ale z Waszym zdaniem też się licze:tak::tak::tak:
Kerna ja bym, zrobiła sikańca w piątek rano , skoro to już bedzie 17 dpo więc wynik powinien być wiarygodny, tak mi się zdaje.
że w poniedziałek???? wystarczy???:rolleyes2:

kerna piszesz o testach - ja bym poczekała... wiem, że fajnie jest gadać jak się na ten stres za sobą, ale powiem Ci, że jedna kreska dołuje okropnie... no a jeśli jest fasolka - a wierzę że właśnie tym razem Ci się uda - to musisz dbać o "higienę psychiczną" ;-) może spróbuj poczekać... testuj jak najpóźniej... tak żebyś wiedziała że już ci się @ spóźnia... sama wiesz jak długo mi wychodziła jedna krecha... potem ta niewidoczna ciąża..... po co ci tyle zmartwień? Decyduj sama, jesteś dużą i rozsądną dziewczynką :-)
marulka no dobrze gadasz..szczególnie widać to po Twoim przykłądzie. Daltego ja chcąc zaoszczędzić sobie nerwó chciaąłm od razu wlnąć sobie betkę......ale własnie sama nie wiem czy jest sens wywalać kase...:baffled:
Maćku no czekanie mnie powala.......jaj uż czekam od 23 grudnia......ehhhh....czas stoi w miejscu...:baffled::baffled:

MAĆKU to jedziemy na tym samym wozku :tak: ja tez mam etap czekania moje czekanie potrwa do 15 mam nadzieje ze beda 2 krechy na tescie a @ niebedzie przez 9 miesiecy trzymam kciuki za ciebie i siebie hihihihi no to czekamy :confused:

MAĆKU to jedziemy na tym samym wozku :tak: ja tez mam etap czekania moje czekanie potrwa do 15 mam nadzieje ze beda 2 krechy na tescie a @ niebedzie przez 9 miesiecy trzymam kciuki za ciebie i siebie hihihihi no to czekamy :confused:
U mnie tez cos kolo 15/16.

Czyli sądzisz że postawić na przytulanki?
Przytulanki sa dobre w kazdym momencie:tak:;-)

:tak: trzymam kciukaski :tak: a ty na co brałaś luteinę?? :-)

Mam za mało progesteronu, nie było widać w ogóle drugiej fazy cyklu, bo skoku nie było, choć owulacja na monitoringu wychodziła. Po dwóch miesiącach :-)ten cykl, z pięknym skokiem:)no i w poprzedniej ciąży brałam z luteinę do 16 tyg. mimo to w 9 t.c. miałam plamienie, więc dzięki Bogu, że mnie ta luteina osłaniała...

hej kobietki a wlasnie jak to jest z tym sluzem w 2 fazie lub w bardzo wczesnej ciazy bo ja mam ostatnio taki wodnisty i bialawy i wogole dosc go jest a ponoc po owu w normalnym cyklu powinno byc sucho :confused: i tez jestem zakrecona

lopop jak plec niema dla ciebie znaczenia to kochaj sie z mezem czesto i niemartw sie o te sluzy to napewno sie uda

reklama
żabka tu nie ma reguły..:no: Niektóre maja mokro niektóre sucho.
Lopop staranka zawsze są dobre!! a kto wie może sie i tak uda??

Do góry