reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

no to pewnie jakbym była w PL to Michał byłby donoszony:baffled: Ale też nie wiadomo.
Ja już datę testowanka ustaliłam ostatecznie na piątek rano:tak: no chyba, że przyjdzie @:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczynki.
Dzisiaj tempka mi nieco spadła i jest tylko o 0,1 powyżej temp podst. Ale przeanalizowała tysiąc wykresów i może tak być.
Kiedy mozna iść najwcześniej na betę?

tu ja i moj synek:happy2:

:-):-):-) cała mamusia :-):-):-)

Scully dziwne, ze nie dał Ci clo na stymulację bo ogólnie luteina jest na wzmocnienie fazy lutealnej a nie na owulację! Ja tez miałam jednego lekarza, który twierdził, ze po lutdce owulka wróci, a nie wróciła w ogóle dopiero przy clo miałam.

jak lukniesz na mój 1 wykres to mam same niskie temp :baffled: i w 20 dc robiłam badania (między innymi progesteron) i wyszły mi niziutkie :-( a na USG - brak owu :baffled: a teraz (2 wykres) to temp mi skoczyła jak głupia choć luteinę mam brać popiero w tym cyklu na pojawienie się owu i fazy luteralnej :-)

Mnie czeka pracowity przytulaśny tydzień więc dziewczyny trzymajcie kciuki za celny strzał :)

:-) trzymam mocno :-)

wczesniej bralam duphaston i mialam regularne cykle i powiedzial ze nawet jak zajde w ciaze to ten lek nie zaszkodzi...
a teraz juz sama nie wiem.... musze z nim pogadac bo przeciez wie ze staramy sie o dzidzie....
a biorac ta luteine moge starac sie o fasolke?

:-) oczywiście :tak: jak zafasolkujesz to pomoże ci ona ją podtrzymać :tak:

Ja już datę testowanka ustaliłam ostatecznie na piątek rano:tak: no chyba, że przyjdzie @:baffled:

:-) to mocno trzymam kciukaski :-) ... za fasolinkę!! - oczywiście :-)

Witam się wieczorową porą.

U nas dzisiaj bialutko tak fajnie śnieżek napadał.
Ja dziś zabiegana... Mój M jutro skoro świt wyjeżdża już do pracy, więc dzisiaj zakupki na prowiant trzeba było zrobić a potem stałam w kuchni przy garach i gotowałam temu mojemu mężczyźnie jadło i w słoiki. Mam już dość, jak ja nie lubię jak on wyjeżdża.

Maćku, ja jak na podglądzie miałam pęcherzyk 18 mm to gin mi powiedział, że powinien pęknąć za ok. 3-4 dni. I u mnie ten pęcherzyk 18 mm miał w sobotę rano a test owu pozytywny wyszedł w poniedziałek po południu.

kerna pisze:
a ja Wam powiem, że wczoraj przeczytałam na jednej ze stron, żę śluz płodny nie ma być lepki.....lepiki jest ten nie płodny. On może być tez gęsty, grudkowaty.:baffled::confused:
Ja też o tym czytałam, nawet na 28 dni piszą:
Szczyt objawu śluzu to ostatni dzień, w którym śluz miał którąś z cech wysokiej płodności (przejrzystość, rozciągliwość, śliskość, odczucie mokrości).
i ja śluz lepki traktuję jako niepłodny, zwłaszcza, że taki właśnie mam na co dzień.
Loczek36 pisze:
Kiedy mozna iść najwcześniej na betę?
Gdzieś kiedyś wyczytałam, że 10 dpo, albo 3 tygodnie od pojawienia się @.

reklama
Kerna - trzymam kciuki za wysokie wyniki betki
ja w poniedazialek ide do gin i bede go molestowac - to nie doslownie oczywiscie :-) - zeby mi cos przepisal na podniesienie tego progesteronu
tylko kiedy ta wredna @ przyjdzie?
propo sluzu to ja wlasnie w wiekszosci mam taki lepki i uczucie mokrosci wiec w plodne pewnie mi sie zmienia na inny....

a tak zmieniajac temat, to u nas tez sniezek i moja dzis byla na saneczkach, wrocila z wypiekami na twarzy i cala podekscytowana.....

Do góry