reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

a ja Wam dziewczyny powiem ze nie wierze juz w zadne objawy, bo jeszcze przed planowanym terminem @ mialam mnostwo objawow swiadczacych o ciazy, szczegolnie ze przytulanko bylo dokladnie w dniu owu i na 2 dni przed, wiec praktycznie bylam pewna ze bedzie fasolka, ale im dluzej po terminie tym mniej objawow.... a temp nadal powyzej 37 a to juz 8 dni po terminie @ i nic jej nie zapowiada..... ale to moze u mnie tylko cos sfiksowalo:confused:

Pajka- przegladalam Twoj ostatni wykres i szczerze powiem nie znam sie ale kiedy mialas plodne? bo nie wiem jak to z temp jest. w ktorym dniu cyklu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam a mi sie wydaje ze pierwsze objawy zazwyczaj pojawiaja sie zazwyczaj jak juz kobieta wie ze jest w ciazy bynajmniej u mnie tak bylo :)

ja nie wiem czy zafasolkowałam, ale też 4-5 dni od przytulasó czułam cały dzień kłucie a teraz od czasu do zsu...no ale póki co na testowanie czekam:tak:
Pajkaa ostatnio widziałąm reklame farby bez amoniaku..ale jaka firma...nie mam pojęcia:no: a szmaponami nie dasz rady???
Aha mam pytanie. po ilu dniach można zrobić bete???
Pajkaa nie pamiętasz jak Ci się zmieniał śluz po owulce w tym cyklu??? Chodzi mi o te pierwsze dpo

u mnie sluzu w ogóle nie było i to było dla mnie dziwne, bo zawsze przed @ miałam taki jak w dni płodne a tu cicsza. Dpiero teraz mam go mega duzo.

Pajkaa chyba wyślę mego M do Twojego, może nauczy go gadać ze swoją armią i jakiś przywódca weźmie sobie tA rozmowę do serca.:-D:-D I zacznie działać.

to z czasem przychodzi :tak:

Pajka- przegladalam Twoj ostatni wykres i szczerze powiem nie znam sie ale kiedy mialas plodne? bo nie wiem jak to z temp jest. w ktorym dniu cyklu?

Dni płodne nie określisz na podstawie śluzu nie na podstawie tempki czyli u mni na wykresie są to te na zielono najbardziej płodne + te pare dni przed zielonym polem

to w takim razie jak taki laik jak ja moze wiedziec kiedy sa plodne?
Śluz lepki, ciągnący się i przeźroczysty może świadczyć o dniach płodnych!
Ale kwestia płodności to kwestia indywidualna!

polecam testy owulacyjne jeśli nie stosujesz metod objawowo/termicznych, i mniej więcej będziesz mogła określić skok hormonu LH = dni płodnych.

a ja Wam powiem, że wczoraj przeczytałam na jednej ze stron, żę śluz płodny nie ma być lepki.....lepiki jest ten nie płodny. On może być tez gęsty, grudkowaty.:baffled::confused:

... i potem kobiety świrują
ja tam się nie obserwuję już. Nie mierzę nie liczę i nie doszukuje sie objawów.
Po prostu czekamy.... :)

a tu mój młody gracz kochany:cool2::-) żebyście wiedziały jak pocina w Mario:-D

Witam!
dopiero doszlam do siebie po sylwestrze ;-)
Zartuje oczywiscie - bylo spokojnie w rodzinnym gronie.
Poniewaz jeszcze nie skladalam Wam zyczen, wiec ŻYCZĘ DUŻO BRZUSZKÓW. A TYM CO JUZ BRZUSZKI MAJA, ZEBY BYLY ZDROWE:tak:

W czwartek bylam na tym podgladzie, pecherzyk 18 mm, ale owulki jakos "nie widac". Przed chwila robilam test owu i druga krecha ledwo widoczna...:confused: To jaki te pecherz u mnie bedzie, skoro teraz ma juz pewnie ok 22mm?
Przytulance juz oczywiscie podjete, az mam dzisiaj zakwasy:cool2:

... i potem kobiety świrują
ja tam się nie obserwuję już. Nie mierzę nie liczę i nie doszukuje sie objawów.
Po prostu czekamy.... :)

a tu mój młody gracz kochany:cool2::-) żebyście wiedziały jak pocina w Mario:-D
Mario - najlepsza gra dziecinstwa:tak: Bedzie mial chlopak co wspominac;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
macku działaj i nie rozmyślaj:) co ma być to bedzie!
a co do mario to ja sama kiedyś grałam tylko że wtedy jeszcze na amidze... :-p:zawstydzona/y::-)

reklama
tez kiedys gralam w Mario, dawno, dawno temu.....
a jesli chodzi o sluz to wlasnie u kazdej jest inny a u mnie przez caly cykl jest bardziej zolty i nie zauwazylam zeby roznil sie w te plodne i w te nieplodne..... tylko od ponad 2 tygodni nie mam zadnego
podejrzewam ze cos mam z hormonami, bo chodze wsciekla jak osa, naprawde latwo mnie ostatnio wkurzyc i wyprowadzic z rownowagi, otatnio nawet niezle dalam tesciom popalic, tesciowa sie obrazila na amen i sie nie odzywa..... nie wiecie ze mozna jakos zbadac poziom hormonow? pojde w poniedzialek do gin to moze sie podpytam.....

Do góry