reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Nie.
Żeby je zbadać muszę iść do endokrynologa? W ogóle jeśli teraz miałam już dwa razy @ to muszę je badać?
Właściwie zastanawia mnie dlaczego nie skierowała mnie na to badanie... Może dlatego, że takie pojedyńcze zaniki @ zdarzają mi się rzadko....

Nie.
Żeby je zbadać muszę iść do endokrynologa? W ogóle jeśli teraz miałam już dwa razy @ to muszę je badać?
Właściwie zastanawia mnie dlaczego nie skierowała mnie na to badanie... Może dlatego, że takie pojedyńcze zaniki @ zdarzają mi się rzadko....
NIe musisz isc do endokrynologa. Mi skierowanie dal gin, ale mozesz sobie to zrobic sama na wlasna reke bez skierowania. Pytam o to, bo okazuje sie, ze bardzo czestym powodem niemoznosci zajscia w ciaze jest podwyzszona prolaktyna. Problem czesty, ale ponoc latwy do opanowania (mam nadzieje, bo wlasnie zaczelam ja u siebie zbijac). A ona wlasnie moze powodowac przeboje w miesiaczkowaniu... Moze jakbys sobie ja zbadala tobys sie troszke uspokoila.
Poza tym zastanawiam sie jak to jest z tymi badaniami nasienia - moj lekarz postanowil najpierw przebadac mnie, bo jak stwierdzil kobiete mozna leczyc, faceta nie bardzo... A Twoja pni G chce zaczac od Malza... I badz tu madrym...

Pranie wyprane i rozwieszone, roladę z żółteo sera zrobiłyśmy, a zaraz wstawiamy do piekarnika sernika. :-p ;-) HuH. :sorry2:

Iwona,witaj! ;-)
A moge prosic o przepis na te rolade?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A moge prosic o przepis na te rolade?

Już poszukam i napiszę. ;-)

ROLADA SEROWA

60 dag żółtego sera w kawałku
1/2 kostki masła
2 serki topione kremowe
40 dag kiełbasy lub szynki konserwowej
4 jaja ugotowane na twardo
pęczek szczypiorku
nieduża papryka

Zagotować taką ilość wody,by po włożeniu ser był nią przykryty.
Garnek zdejmujemy z ognia,wkładamy ser we foliowej siatce :)laugh2:) i pozostawiamy w wodzie 40 minut. Masło ucieramy z serkami,wędlinę kroimy w kostkę,jajka również,szczypiorek siekamy i wszystko mieszamy z masą serowo - masłową. ;-)

Żółty ser wyjmujemy z garnka,odcedzamy rozwałkowujemy uważając żeby nie powstały dziury. Rozsmarowujemy farsz i od razu zwijamy.
Roladę zwijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki.

Roladę można podawać z majonezem lub ketchupem.

ROLADA SEROWA

60 dag żółtego sera w kawałku
1/2 kostki masła
2 serki topione kremowe
40 dag kiełbasy lub szynki konserwowej
4 jaja ugotowane na twardo
pęczek szczypiorku
nieduża papryka

Zagotować taką ilość wody,by po włożeniu ser był nią przykryty.
Garnek zdejmujemy z ognia,wkładamy ser we foliowej siatce :)laugh2:) i pozostawiamy w wodzie 40 minut. Masło ucieramy z serkami,wędlinę kroimy w kostkę,jajka również,szczypiorek siekamy i wszystko mieszamy z masą serowo - masłową. ;-)

Żółty ser wyjmujemy z garnka,odcedzamy rozwałkowujemy uważając żeby nie powstały dziury. Rozsmarowujemy farsz i od razu zwijamy.
Roladę zwijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki.

Roladę można podawać z majonezem lub ketchupem.
Dzieki. A zajadacie to do chleba czy bez?

Witajcie!

Z mniejszym dołem ale jakoś zwlekłam się z łóżka. Perspektywa tego iż ostatni dzień w tym roku mogę się powylegiwać i poleniuchować wcale mnie nie zadawala. Przeraża mnie fakt że jutro pobudka o 6 i praca aż do rana 1 stycznia. Fantastyczny początek roku i to bez mojego M. :-:)-:)-(

Pranie wyprane i rozwieszone, roladę z żółteo sera zrobiłyśmy, a zaraz wstawiamy do piekarnika sernika. :-p ;-) HuH. :sorry2:

Iwona,witaj! ;-)
Ty pohamuj trochę bo się zarobicie!!!!:-D:-D:-D:-D
Asiucha masakra...wspólczuje ci.....ale extra przebojowy sylwek...zasiądziesz z nami na BB ;-)
Stefanka wyluzuj...ale kurcze jak tak czytam to szczerze ta Twoja G to sporo juz zarobiłą na Tobie. Maćku chyba dobrze Ci radzi. Moja przyjaciólka wydałą 5 tys na dziecko. Usg, monitoringi, zastrzyki, leki, inseminacje chyba dwie....i nic! wyjechała naWyspy i zaszła..fakt tylko, że poroniła. Ale to mimo wszystko dobry znak..Ze może!!!! A teraz ona żałuje tej kasy bo nafaszerował ją, zestresował i nic nie wskórał

Ostatnia edycja:
Zuzia śpi,śnieg nadal sypie,a ja ogarnęłam kuchnię wraz ze stertą garów. :dry: :-D
A sernik,to pachnie chyba na całym osiedlu! Mniam,już chcę żeby ostygł! :-D :-p

Dzieki. A zajadacie to do chleba czy bez?

Wiesz co,ja to robiłam 1szy raz,bo jadłam tą pyszność na urodzinach szwagra mojego Grześka. :sorry2: I jadłam bez chleba,ale myślę,że to wg uznania. :tak:

Witajcie!

Z mniejszym dołem ale jakoś zwlekłam się z łóżka. Perspektywa tego iż ostatni dzień w tym roku mogę się powylegiwać i poleniuchować wcale mnie nie zadawala. Przeraża mnie fakt że jutro pobudka o 6 i praca aż do rana 1 stycznia. Fantastyczny początek roku i to bez mojego M. :-:)-:)-(

Kurna,w pracy... Ale kiszka. :-( Ale uszka do góry,może nie będzie aż tak źle...:sorry2:

Ty pohamuj trochę bo się zarobicie!!!!:-D:-D:-D:-D

No co. :-p Trzeba wszystkie brudy ze starego roku zostawić za plecami. :-p

reklama
a no racja , racja...ja też muszę siewziąśc za porządki. Ale póki bejbe śpi to siedzę cicho bo ma lekki sen a chatka mała więc wszytko słychać :wściekła/y:ale Michał lubi jak sprzątam więc luzik...:tak: ej daj trochę tego sernika...nie bądz taka.....

już się obudził..tyle relaksu:baffled:

Do góry