reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Dzieki Dziewczynki za pocieszenie :happy:
Teraz staram się o bycie późną mamusią - letnią porą stuknęła mi 40stka :wściekła/y: więc czasu już nie mam za wiele.. Pierwsze co zaordynowała mi moja ginekolożka, to badania estradiolu i FSH. W sierpniu wyniki wyszły b.ładne - 37,3 pg/ml oraz 6,9 mlU/ml. Ostatnio zmieniłam ginekologa na znanego i dobrego lekarza, który odbierał mego syna (w styczniu minie 19 lat :eek:). Specjalizuje się w leczeniu bezpłodności (to tak na zaś).
Nie robiłam innych badań jeszcze. Za pierwszym razem mierzene temperaturek b. mi pomogło - o swojej ciąży byłam przekonana już dzień "po"... Dlatego ponownie je mam zamiar notować i wykorzystać. Zobaczymy... Daję sobie czas do marca, zanim zacznę panikować :-D

dziewczyny, a macie kogos w realu - jakas kolezanke, przyjaciolke - ktora tez sie stara, bo ja kurcze nikogo, wszsycy albo juz maja dzieci i nie chce wiecej poki co:-)albo jeszcze o tym wogole nie mysla, tego mi jakos brakowalo...choc teraz jak tu do was trafilam moze bedzie lepiej:-)

ja nie mam nikogo, z kim mogłabym się podzielić staranką :-( prócz was :-) kuzyn z dziewczyną (już żonką) zaliczyli "wpadkę" i niedawno urodziła. Jak się mnie spytała kiedy nasza kolej... :-( ja, że mamy jeszcze czas... :-( lipa po prostu! :-(

ryba30 - witaj na forum :-) zajrzałam do twojego wykresu -ale skoki... ja się jeszcz nie znam na interpretacji... można mieć owulkę w 28-29 dc?? :eek: bo to tak jakoś późno :eek: u mnie też skoki i jak gin powiedział, że mam cykl bezowu w tym m-cu to se odpuściłam (a to było w 20dc i pęcherzyk miał 6mm) :eek: a może trzeba by powalczyć jeszcze :eek: w końcu gin też się może mylić :szok: chociaż chyba temp mi za bardzo wariuje...:-(

ryba30 - witaj na forum :-) zajrzałam do twojego wykresu -ale skoki... ja się jeszcz nie znam na interpretacji... można mieć owulkę w 28-29 dc?? :eek: bo to tak jakoś późno :eek: u mnie też skoki i jak gin powiedział, że mam cykl bezowu w tym m-cu to se odpuściłam (a to było w 20dc i pęcherzyk miał 6mm) :eek: a może trzeba by powalczyć jeszcze :eek: w końcu gin też się może mylić :szok: chociaż chyba temp mi za bardzo wariuje...:-(
Ja mysle, ze mozna. I u Ciebie byc moze tez jeszcze bedzie, skoro masz takie dlugie cykle. Bo faza poowulacyjna trwa 10-16 dni, wiec na upartego...

a wiec kobitki @ jeszcze nie widac a brzucho pozadnie daje w kosc tak jak zawsze przed ciekawa jestem:eek: chyba nie wytrzymam i rano do apteki skocze po bardziej czuly test bo ten rano to tylko 25ml/Uml wiec moze kupe 10ml. myslicie ze to dobry pomysl???:sorry:

Scully, można mieć tak późno owulkę, u mnie wczoraj w 25 dc pęcherzyk miał 18 mm i mój gin stwierdził, że za o.k. 3-4 dni prawdopodobnie będzie owu. Poza tym jeszcze wczoraj rano śluz nie miał żadnych cech płodnego, a wieczorem już tak i dziś od rana już mega płodny. Ja też spojrzałam na Twój wykres i masz chyba długie cykle, więc dlaczego owu nie może być później?

Ja również nie mam za bardzo z kim pogadać o staraniach. Mam dwie koleżanki w bardzo zaawansowanych ciążach więc żyja juz porodem, a moja przyjaciółka nawet nie chce słyszeć o dzieciach. Z rodziny natomiast nikt nic nie wie, więc zostałyście mi tylko Wy :-)
Zastanawiam się nad zakupem testów owulacyjnych...ale nie wiem czy to ma jakis sens...

reklama
Scully, można mieć tak późno owulkę, u mnie wczoraj w 25 dc pęcherzyk miał 18 mm i mój gin stwierdził, że za o.k. 3-4 dni prawdopodobnie będzie owu. Poza tym jeszcze wczoraj rano śluz nie miał żadnych cech płodnego, a wieczorem już tak i dziś od rana już mega płodny. Ja też spojrzałam na Twój wykres i masz chyba długie cykle, więc dlaczego owu nie może być później?

a bo mój gin powiedział (był 20 dc), że mu to wygląda na II fazę cyklu (że owulki nie miałam) i mnie tym załamał :-( nie brał nawet pod uwagę długich cyklów tylko powiedział, że trzeba je zmniejszyć do max 35 dni :confused2:

Tu jest fajny kalkulator dni płodnych:
Gazeta Bezpłatna ECHO
i by wychodziło, że jutro powinnam mieć owu :szok: cholercia, może nic straconego :eek: może Bozia się zlituje i da fasolkę :eek::-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry