reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Agutko, ale te Twoje tempki wg mnie wcale nie są dziwne. U mnie też tempka skacze a jak pokazałam wczoraj swoje wykresy ginkowi to powiedział, że są o.k.

reklama
jasne

zaczeło się tak:
podstawowe mnostwo badan lacznie z przeciwciałami Hiv, toxo i takie tam różne, badanie nasienia i hsg czyli droznosc jajowodów, wszystko ok a ja kicha...

no wiec monitorowanie cykli poniewaz problem z owulką wiec pomoc w postaci clostilu + usg + menopur + pregnyl + luteina dopochwowa i dogębna
i sex sex sex w odpowiednim czasie :)))
w miedzyczasie hormony
bo mój lekarz jest i endokrynologiem

wiec lh, fsh, estr, prog, prolak.

i tak latami bo wyniki dobre bo reaguje na leki bo to bo tamto sramto

ale... musiałam zmienic prace i nowa sytuacja i wiek ( ho ho po 30) stymulacje za mało bierzemy sie za inseminacje...

pierwsza, druga, trzecia, czwarta

a! zapomniałam ze do w/w leków szedł ginkofar na ukrwienie, parlodel i oczywiscie kwas foliowy

jak cos pominełam to pytaj co chcialabys wiedziec to napisze

Moj gin twierdzi, ze mierzenie tempki i tak nie ma sensu...

czyli pozostaje tylko monitoring??
Dokladnie. Bo mowi, ze na tempke ma wplyw zbyt wiele czynnikow. I ja np mialam ladny skok w zeszlym cyklu, a w tym sie okazalo, ze mam wysoka prolaktyne i ta moja owulka wcale nie jest taka pewna...
Ale ja i tak bede mierzyc.

Ja właśnie usłyszałam ostatnio,że dziwna. Cóż. Sama nie wiem. :sorry:
Maćku,ja mierzę waginalnie,bo jakoś tak mi najwygodniej. ;-) :zawstydzona/y:
A gdzie ten owulacyjny zakupiłaś? Drogie jest takie cacko? ;-)

jasne

zaczeło się tak:
podstawowe mnostwo badan lacznie z przeciwciałami Hiv, toxo i takie tam różne, badanie nasienia i hsg czyli droznosc jajowodów, wszystko ok a ja kicha...

no wiec monitorowanie cykli poniewaz problem z owulką wiec pomoc w postaci clostilu + usg + menopur + pregnyl + luteina dopochwowa i dogębna
w miedzyczasie hormony

ale... musiałam zmienic prace i nowa sytuacja i wiek ( ho ho po 30) stymulacje za mało bierzemy sie za inseminacje...

a! zapomniałam ze do w/w leków szedł ginkofar na ukrwienie, parlodel i oczywiscie kwas foliowy

O kurczaku! To niezle juz przeszliscie... Na razie pytam tak ogolnie. Ale skoro tyle przeszlas, to pewnie specjalistka w tej dziedzinie jestes, wiec w razie w mozna sie do Ciebie zwrocic;-)

Ja właśnie usłyszałam ostatnio,że dziwna. Cóż. Sama nie wiem. :sorry:
Maćku,ja mierzę waginalnie,bo jakoś tak mi najwygodniej. ;-) :zawstydzona/y:
A gdzie ten owulacyjny zakupiłaś? Drogie jest takie cacko? ;-)
Ja kupila w Poznaniu w aptece. Kosztowal cale 8,90!!!:tak:

specjalistka............ hmmmmmmmm a ja ciagle latam po necie i czytam objawy

aaaa! zapomniałam jeszcze były w miedzyczasie zastrzyki z progesteronu ale nie ma w aptekach.. i zastrzyki robiesama bo jestem niezalezna wtedy czasowo

jasne

zaczeło się tak:

w miedzyczasie hormony

Kurcze,ja się na tym aż tak nie znam,ale taka lista brzmi przerażająco... :-(
Kiedyś pisałam już,że moja ciotka 9 lat się starała i w 10 roku odpuściła i powiedziała,że jak się teraz nie uda,to adoptują z wujkiem jakieś rodzeństwo... I tak oto w tym 10 roku starań zaszła w ciążę,a po 2latach w następną. :-) Więc wierzę,że i Wam się uda,ale tyle czekać... Podziwiam Cię bardzo,Simag!

reklama
specjalistka............ hmmmmmmmm a ja ciagle latam po necie i czytam objawy

aaaa! zapomniałam jeszcze były w miedzyczasie zastrzyki z progesteronu ale nie ma w aptekach.. i zastrzyki robiesama bo jestem niezalezna wtedy czasowo
Stwierdzilam, ze specjalistak, bo ja bedac na tym forum jakies 2 miesace wile sie dowiedzialam, a Ty tylko na wlasnej skorze "przetestowalas", wiec pewnie wiedz masz...

Do góry