reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

toteż właśnie nie potrafię sobie odpuścić :-p dlatego tu jestem i Wy dziewczęta pomagacie mi ogromnie dobrym słowem... dzięki Wam nie wylądowałam jeszcze w wariatkowie :-p

Wtedy umiałaś,to i tym razem pewnie tak będzie. ;-) Tzn. nie będzie,bo już pewnie w grudniu dzidzia pojawi się w Twoim brzuszku. :tak: Mąż się postara. :cool2: :-)
Ja też już bym pewnie w deprechę popadła,gdyby nie Wy - Dziewczyny!

reklama
Myszko jeżeli długość twojego cyklu wynosi 28 dni, to najlepiej między 9 dc a 11 dc, czyli na kilka dni przed owulacją. Natomiast mój cykl trwał średnio 35 dni, i owulacja u mnie była w 21 dc. więc dla mnie taka wizyta musiałaby odbyć się na ok 6 dni przed owu, czyli ok 15.

Wtedy umiałaś,to i tym razem pewnie tak będzie. ;-) Tzn. nie będzie,bo już pewnie w grudniu dzidzia pojawi się w Twoim brzuszku. :tak: Mąż się postara. :cool2: :-)
Ja też już bym pewnie w deprechę popadła,gdyby nie Wy - Dziewczyny!

wtedy mój organizm sam mi dał do zrozumienia żebym dała na luz - ta niby grzybica mnie zmyliła i odpuściłam do tego stopnia, że poszłam do lekarza z grzybem i jak Gin powiedział, że już prawdop. jest ciąża to mało z samolotu nie spadłam... kazał mi przyjść gdy się @ będzie spóźniać, ale ja nie wytrzymałam i zrobiłam teścik no i II zobaczyłam.... pieknie było wtedy... a grzybica to nie była grzybica tylko reakcja na zapłodnienie :eek:

Hihihi,no to nieźle,Marulka - ciąża z zaskoczenia. :-) No tak,lepiej się miło zaskoczyć,niż niemiło rozczarować,ach... ;-)

No nic,uciekam,bo Moje Dzieciątko się budzi,więc czas na obiadek zaraz. :-)

Miłego dzionka,Kobitki! :-)

ja tez uciekam obiad robić!
milego popoludnia zycze wam!!!!:-)

i do juterka!
buziolki krejzolki!;-)

ide dziś do fryca:cool2: bede piekna hehehe:-D;-)

Myszko jeżeli długość twojego cyklu wynosi 28 dni, to najlepiej między 9 dc a 11 dc, czyli na kilka dni przed owulacją. Natomiast mój cykl trwał średnio 35 dni, i owulacja u mnie była w 21 dc. więc dla mnie taka wizyta musiałaby odbyć się na ok 6 dni przed owu, czyli ok 15.
tak, moj cykl zawsze trwal 28 dni ale odkad zaczelam sie starac to mam wahania miedzy 24 a 32 dni, nie wiem dlaczego, przeciez za specjalnie to ja sie tym nie stresuje, mam dystans zeby nie wpasc w paranoje;)

nie wiem jak WY trafilyscie na swietnego lekarza ale ja mam z tym ogromny problem... sugerowalam sie opinia innych i za pierwszym razem trafilam na pania ordynator... ktora juz na pierwszym spotkaniu wcisnela mi (bez zlecenia badan) recepte, a nawet dwie na tabletki anty... po czym ja zmienilam na lekarza, ktory mialam wrazenie ze wstydzi sie mnie pytac o intymne rzeczy a mi tym bardziej bylo glupio odpowieadac, wogole zenujaca atmosfera wiec go zmienilam a teraz moj obecny podczas gdy mam wizyte zachowuje sie jakby sie spieszyl na randke... zerka na zegarek i jak dzwonie zeby sie umowic to pyta bezczelnie czy aby na pewno to cos waznego?! Boze co opieka medyczna i jeszcze im za to place:wściekła/y: Szukam wiec dalej...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nie wiem jak WY trafilyscie na swietnego lekarza ale ja mam z tym ogromny problem... sugerowalam sie opinia innych i za pierwszym razem trafilam na pania ordynator... ktora juz na pierwszym spotkaniu wcisnela mi (bez zlecenia badan) recepte, a nawet dwie na tabletki anty... po czym ja zmienilam na lekarza, ktory mialam wrazenie ze wstydzi sie mnie pytac o intymne rzeczy a mi tym bardziej bylo glupio odpowieadac, wogole zenujaca atmosfera wiec go zmienilam a teraz moj obecny podczas gdy mam wizyte zachowuje sie jakby sie spieszyl na randke... zerka na zegarek i jak dzwonie zeby sie umowic to pyta bezczelnie czy aby na pewno to cos waznego?! Boze co opieka medyczna i jeszcze im za to place:wściekła/y: Szukam wiec dalej...

Ja mam super lekarza brak zastrzeżeń, prócz opóźniej, które wynikają z tego, ze nie odmawia dziewczynom które są w potrzebie- to sie liczy!!!

Ja do swojego trafiłam z polecenia, bo długo leczyłam sie endokrynologicznie - i moja świetna pani doktor powiedziała mi tylko on i miała racje!!!

Jeszcze na chwilkę - poobiadkowo. ;-)

Pamiętam,jak znalazłam przez przypadek ten wierszyk,gdy pod serduszkiem nosiłam Zuziulkę. :-)

"Czuły dotyk, pieszczota,pocałunek namiętny,
Później chwila uniesień...i już jestem poczęty.
Początkowo żem mały, niczym zboża ziarenko.
Z każdym jednak tygodniem rosnę Ci mateńko.
Pod serduszkiem Twym siedzę, owoc Twojej miłości,
A o moim istnieniu świadczą Ci nudności.
I tak dzionek za dzionkiem coraz większy się robię.
Zobaczysz mnie mamusiu,jak leżę cichutko....
I jak moje serduszko bije mi szybciutko.
Kiedy będę już "duzi", zacznę ruszać się Mamo,
A Ty będziesz przez brzuszek głaskać mnie co rano.
Będziesz mówić mi czule,że jestem kochany
I przez Ciebie tak bardzo już oczekiwany.
A gdy pierwszym krzykiem swoje przyjście zaznaczę
Łzy radości i uśmiech Twój mamusiu zobaczę.
I na piersi Twej legnę byś utulić mnie mogła.....
By ten moment w pamięci na zawsze pozostał."

reklama
Milusia83 dziękuję za cenne wskazówki. :-):-):-) Też jestem tego zdania,że badania należy wykonać jak tylko para decyduje się na fasolinkę. Bo po 2 nieudanej próbie każdy zaczyna szukać, czytać, robić badania na własną rekę (tak jak ja zrobiłam sobie badania w 2dc LH FSH, nie wiem w którym dniu najlepiej zrobić progesteron i prolaktynę? Moje cykle przez ostatnie miesiące 23-26dni). Zaczynają się stresy i nie ma spokoju w serduszkowaniu ;-).

Nie mam pojęcia co tam u mnie się wyprawia, w poprzednim cyklu przez cztery dni pozytywne testy owulacyjne-z mocnymi krechami i nic, mało śluzu-z lupą lub mikroskopem trzba go szukać-piję sporo płynów i zajadam wiesiołka. :tak::tak::tak:.
Teraz powinnam mieć owulację a tu znów nic, nie ma śluzu, tempka między 36,1-36,4 a dziś 36,6. Testy owul ujemne. Może dopiero będzie, może cykle mi się wydłużają, nie wiem...
Wizyta u gina dopiero w styczniu...

W którym dniu najlepiej zrobić tą prolaktynkę i progesteron (mam teraz zacząć przyjmować duphaston a nie wiem od kiedy najlepiej będzie go zacząć-lekarz mówił od 11dc ale ja jeszcze skoku nie miałam????):confused2::confused2::confused2:

Do góry