reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Mam wyniki
TSH: 4,59 ul/ml
FSH: 6,18 mlU/ml
LH: 4,58 mlU/ml
Estardiol: 88,10 pg/ml
Prolaktyna: 39,19 ng/ml
HSG: Kształt jamy macicy prawidłowy. Oba jajowody swobodnie przepuszczają kontrast do jamy brzusznej. (aczkolwiek lewy jajowod z opoznieniem)

Czyli podwyzszona prolaktyna co moze mniec wplyw na jajeczkowanie. Zapisalm mi bcostam (tak nagryzdolil, ze ciezko przeczytac, a jeszcze nie kupilam), ale mam zaczac brac od przyszlego piatku, bo moga byc skutki uboczne, a gin wyjezdza i nie bede sie mogla z nim skontaktowac. Poza tym mam nadzieje, ze ten lewy jajowod sie przepchal, skoro kontrast przelecial z opoznieniem.
W sumie to jstem zadowolona - poki co to z mojej strony jest problem, ktory mozna leczyc. Wiec jest nadzieja, ze chlopaki M sa w porzadku.

Czekajac na wypis widzialam dwie dziewczynki (!), ktore przyszly na jakies badania. Obie byly w zaawansowanej ciazy i to z drugim dzieckiem!!! A mialay jakies 16-17 lat. I to jest sprawiedliwosc?! Ja sobie jednego nie moge zrobic, a one juz drugie w drodze, choc pewnie nie chvialy...:no:

reklama
Witam kobietki :-)
Nareszcie po pracy :tak:
Ja to jakiegoś doła złapałam... :-( Tak se wbiłam do łepka, że nie mam owulki, że masakra...:-( Zbliża się wieczór i mi się smutno robi :-(
myszka1987 - też jestem "za", żeby na początku starań wszystko wiedzieć. Widzisz u mnie 2 cykl staranek i wyszło, że nie mam owulacji (w tym cyklu). Lekarz powiedział, że martwić można się po roku, a teraz starać i jak cykl będzie dłuższy niż 35 dni to będę brać progesteron... Mały szok... :shocked2: Przetrawiłam to i już ambitnie zapisałam się do niego na 16.12. i jestem nastawiona bojowo, że chcę sprawdzić czy mam owulacyjne cykle (czy tylko ten jeden był bezowu.)... A ciężko będzie, bo szef się wścieknie, że znów coś kombinuję i do pracy nie chodzę :eek: żeby "wafel" mnie nie zwolnił... :szok:

Mam wyniki
TSH: 4,59 ul/ml
FSH: 6,18 mlU/ml
LH: 4,58 mlU/ml
Estardiol: 88,10 pg/ml
Prolaktyna: 39,19 ng/ml
HSG: Kształt jamy macicy prawidłowy. Oba jajowody swobodnie przepuszczają kontrast do jamy brzusznej. (aczkolwiek lewy jajowod z opoznieniem)

Czyli podwyzszona prolaktyna co moze mniec wplyw na jajeczkowanie. Zapisalm mi bcostam (tak nagryzdolil, ze ciezko przeczytac, a jeszcze nie kupilam), ale mam zaczac brac od przyszlego piatku, bo moga byc skutki uboczne, a gin wyjezdza i nie bede sie mogla z nim skontaktowac. Poza tym mam nadzieje, ze ten lewy jajowod sie przepchal, skoro kontrast przelecial z opoznieniem.
W sumie to jstem zadowolona - poki co to z mojej strony jest problem, ktory mozna leczyc. Wiec jest nadzieja, ze chlopaki M sa w porzadku.

Czekajac na wypis widzialam dwie dziewczynki (!), ktore przyszly na jakies badania. Obie byly w zaawansowanej ciazy i to z drugim dzieckiem!!! A mialay jakies 16-17 lat. I to jest sprawiedliwosc?! Ja sobie jednego nie moge zrobic, a one juz drugie w drodze, choc pewnie nie chvialy...:no:

zawsze tak jest jak nie chca zachodza jak chca to sie mecza:wściekła/y:

Witam. Jestem od niedawna mężatką i właśnie zaczelismy sie starać z mężem o Maleństwo. Baaaardzo chciałabym zostac mamą w 2010 roku :)

Witam się :)

dziewczyny a mnie nadal boli brzuszek a tempka raz spada raz rosnie i sama jestem z tego wszystkiego juz głupia :sorry:

nie mialam monitoringu ale dopiero 3 cykl sie staramy mylisz ze to juz pora na monitoring:no:

czy wszystkie cykle masz ze stałą tempką?? najlepiej daj Twoj wykres w FF albo w 28 dni albo w kartę 3.3, zeby widoczne było :tak:

Czy któraś z was kupowała może z Gazetą Wyborczą wtorkową "Czekając na dziecko"??? Bo ja minełam jedną :-( a naprawdę fajnie się czyta :tak:

Ja niestety nie czytam wyborczej. Scully kiedy testowanko? buziaki
Pajeczko oby twój brzuszek bolał "pozytywnie" trzymam bardzo mocno kciuki i to samo pytanie

Witam się :)

dziewczyny a mnie nadal boli brzuszek a tempka raz spada raz rosnie i sama jestem z tego wszystkiego juz głupia :sorry:

czy wszystkie cykle masz ze stałą tempką?? najlepiej daj Twoj wykres w FF albo w 28 dni albo w kartę 3.3, zeby widoczne było :tak:

dopiero pierwszy cykl temp obserwuje na karcie 3.3 a jak ja mozna Wam pokazac?

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry