reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Mój by na to w życiu nie poszedł... jak mu powiedziałam, że zamierzam tempkę mierzyć to powiedział, że jestem szurnięta i (pisałam wcześniej) że stwierdził, że bierze sprawy w swoje "ręce" ;-);-);-)

W sumie fajnie jest przechodzić przez wszystko razem.. Mój biega po aptekach za testami ciążowymi zawsze :-p

reklama
Milusia a jak wyglądała u Ciebie sprawa testów owulacyjnych?
Ja je robię i przez 2 dni wychodza dwie kreski ale druga słaba.
Niektórzy twierdzą,że test jest wtedy negatywny.
Jakie kreski były u Ciebie?

Marulka:

Mój mąż na początku też coś marudził, ale go powoli namawiałam:)

Laura:
|U mnie druga kreseczka była słaba, według mnie to wszystko zależy od stężenia hormonu. Wiadomo, że na pasku jest odczynnik, który w reakcji z hormonem, barwi się na kolor, więc im niższe stężenie tym słabszy kolor:)

milusia ja taka zachłanna ;-)więc jeszcze łapię fluidki

A co do testów owu na pięć pasków trzy miałam z jaśniejszą drugą kreską jeden z dwoma równymi i jeden z prawie niewidoczną drugą naprawdę musiałam się przyjżeć żeby ją zobaczyć. Więc za pozytywny uznałam dzień z dwoma paskami równymi, a resztę uznałam za ujemne. Zobaczymy

LauraOna i skowronek - badania te trzy robiłam w 20 dc.

A zakresy są takie:

- Progesteron (u mnie: 0,95)
f.folikularna (0,15-1,4)
f.owulacyjna (4,44-28,03)
f.lutealna (3,34-25,56)

- Estradiol (u mnie: 42,8)
f.folikularna (11,0-165,0)
f.owulacyjna (146,0-526,0)
f.lutealna (33,0-196,0)

-PRL-prolaktyna (u mnie: 12,13)
przed menopauzą (2,8-29,2)
menopauza (1,8-20,3)

Mi to wygląda na fazę przedowulacyjną, bo wszystko niskie, ale wg gin jest po owulacji (a raczej jej wogóle nie było) :-( Czekam na @... :-(

Scully pamiętaj kochana, że nie zawsze to, co książkowe na to wskazuje. Różnie to bywa, ja byłam przekonana, że nie miałam owulacji. Więc trzymam za Ciebie kciuki. Zobaczymy co i jak później.

Scully czyli robiłaś badanie w fazie lutealnej.
Tylko niby ten progesteron masz niski.
Tylko że labolatoria stosują różne jednostki do oznaczeń hmmm.
Ja robiłam kiedyś badanie i progesteron w normie był od 0,95!
Niby to było na najniższym poziomie ale w normie.
Mały progesteron w tej fazie to tzw.niedomoga lutealna.
Ja też będę te badania robić.
Cóż.........pewnie lekarz przepisze ci luteinę albo Duphaston.
Trzymaj się
Pozdrawiam

reklama
Scully, troszkę niski ten progesteron jak na drugą część cyklu (nie wiem jak długie masz cykle). Ja mam przyjmować duphaston w drugiej części cyklu, który stosuje się w wyniku niedoboru progesteronu (Duph. stosowany jest w przypadku leczenia niedoborów progesteron, takich jak: leczenie bolesnego miesiączkowania, endometriozy, wtórnego zaniku miesiączki, nieregularnych cykli, nieprawidłowych krwawień z macicy, zespołu napięcia przedmiesiączkowego, leczenie poronień zagrażających i nawykowych, leczenie bezpłodności związanej z niewydolnością ciałka żółtego-ulotka leku Duph). Mam nadzieję, że będzie ok,
Pozdrawiam

Do góry