reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Witam wszystkie staraczki:-)

Co jakiś czas staram się do Was zaglądać i kibicować każdej z Was -mam nadzieje ze obecny cykl okaże sie owocny, te przed @ już się jej nie doczekają a testujące zobaczą dwie piękne kreski na teście:tak:

Ja miałam wielkie parcie przez jeden cykl i nic z tego nie wyszło.... w kolejnym miesiącu poszłam do pracy, zajęłam się aerobikiem i czekałam na @ a on -pomimo bólu podbrzusza -nie przychodził... testy wychodziły negatywne w 29, 32 dc -tutaj przeczytałam że póki nie ma @ jest nadzieja.... I właśnie z tą moją małą nadzieją idziemy 27go na usg połówkowe:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Trzymam za Was kciuki -oby każda jak najszybciej doświadczyła cudu jakim jest mały człowieczek w brzuszku:tak:

Pozdrawiam
Agata

Ogólnie co myślicie, czy ja jestem nienormalna, że się tak przejmuję, przecież to dopiero mój 3 cykl a ja mam wrażenie, że już popadłam w obsesję, że niepotrzebnie tu piszę na forum i tyłek truję, bo dopiero to trzeci raz...... echhh
Milusia, ja jestem teraz w czwartym, więc możemy przybić sobie piątkę ;-)

Sylwio będę Ci kibicować, jak również pozostałym...... mam pewne obawy (jak pewnie większość z osób na forum), żeby nie zostać w wątku "Staramy się" samej.
buziaki

nie zabezpieczamy sie prawie 2 lata, a tak na stymulacji i chodzeniu do lekarzy 14miesiecy.
I to o pierwsze dziecko.

Kobietko nie poddawajcie się! Oglądałam dziś program o techice... (i tu se nie zapisałam:wściekła/y:), po której parka ujżała dwie kreski na teście. Starali się 10 lat o pierwsze dzieciątko! Także szansa jest nawet po 10 latach:tak: Trzeba się starać i w końcu się uda i oby jak najszybciej ;-)

Sylwio jak długo trwa twój cykl? Mój średnio 35 - 36 dni.

Ogólnie co myślicie, czy ja jestem nienormalna, że się tak przejmuję, przecież to dopiero mój 3 cykl a ja mam wrażenie, że już popadłam w obsesję, że niepotrzebnie tu piszę na forum i tyłek truję, bo dopiero to trzeci raz...... echhh

Ja zaczynam 2 cykl i staram się nie przeżywać tego tak mocno, ale się nie da :-( Tyle czasu czekaliśmy (choć mamusią mogłam być) i się zabezpieczaliśmy, a teraz każdy cykl to jak wieczność. Mój cykl jest między 33-44 dni więc to tak jakby mi jeden uciekł...:-(

No ja to się śmieje z tego jak bardzo "uważałam" jak płakałam całymi dniami, że coś poszło nie tak i że może będę w ciąży..... a teraz tyle tygodni czekania,,,, zazdroszczę tym co mają 28 dni:(

Hej laseczki, znowu wpadam na chwilkę:-) , nadrabiam straty ;-)i znowu lecę dalej:-p,ciągle gdzieś gnam, w ogóle nie mam czasu posiedzieć sobie i spokojnie z wami popisać:tak::sorry: teraz muszę zawieźć młodego na zajęcia więc wpadnę wieczorkiem.
Rano ćmił mnie lewy jajnik, a teraz prawy:eek:

reklama
Kochane, umknęły mi gdzieś posty, mianowicie chciałabym się dowiedzieć jak nazywa się połączenie kwasu foliowego z olejem z wiesiołka lub lnianym, zapomniałam z którym:zawstydzona/y:
dzisiaj chciałam kupić oddzielnie kapsułki z wiesiołkiem i foliowy, ale przecież można stosować od razu łącznie:)

zobaczcie co znalazłam, ale mi się łezki ze wzruszenia kręcą:
"Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia
zapytalo Boga:
- Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc,
skoro jestem takie male i bezbronne?

- Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie
czekal i zaopiekuje sie toba.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i
usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym?

- Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego
dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy.

- A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam
jezyka, którym posluguja sie ludzie?

- Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek
slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic.

- A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba?

- Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic.

- Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem

- Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial.

- Twój aniol bedzie wciaz mówil tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie
wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie.

W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i
Dziecie w pospiechu cicho zapytalo:

- O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego
aniola.

- Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wolal: "Mamusiu".

Ostatnia edycja:
Do góry