reklama
R
RiSiA
Gość
Kochane, umknęły mi gdzieś posty, mianowicie chciałabym się dowiedzieć jak nazywa się połączenie kwasu foliowego z olejem z wiesiołka lub lnianym, zapomniałam z którym
dzisiaj chciałam kupić oddzielnie kapsułki z wiesiołkiem i foliowy, ale przecież można stosować od razu łącznie
zobaczcie co znalazłam, ale mi się łezki ze wzruszenia kręcą:
"Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia
zapytalo Boga:
- Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc,
skoro jestem takie male i bezbronne?
- Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie
czekal i zaopiekuje sie toba.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i
usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym?
- Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego
dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy.
- A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam
jezyka, którym posluguja sie ludzie?
- Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek
slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic.
- A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba?
- Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic.
- Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem
- Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial.
- Twój aniol bedzie wciaz mówil tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie
wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie.
W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i
Dziecie w pospiechu cicho zapytalo:
- O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego
aniola.
- Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wolal: "Mamusiu".
Az mnie w dołku ścisnęło
Scully ja mam nadzieje, ze nie przyjdzie mi starac sie 10 lat
Mnie bolą jajniki i sama nie wiem co o tym myslec, moze pracują
marulka
mamcia wieloetatowa
laseczki wpadam na sekundę zakomunikować, że przyszła @ - ale wiedziałam, więc spoko.
w końcu zawsze jest następny cykl :-)
jestem tylko zszokowana, że tak wcześnie - no ale o tym jutro. miłej nocki kochane!!!
w końcu zawsze jest następny cykl :-)
jestem tylko zszokowana, że tak wcześnie - no ale o tym jutro. miłej nocki kochane!!!
Kochane, umknęły mi gdzieś posty, mianowicie chciałabym się dowiedzieć jak nazywa się połączenie kwasu foliowego z olejem z wiesiołka lub lnianym, zapomniałam z którym
dzisiaj chciałam kupić oddzielnie kapsułki z wiesiołkiem i foliowy, ale przecież można stosować od razu łącznie
Wyciąg z lnu +kwasy omega3 i 6 to linocomplex, który stosuje się po owulacji, a wiesiołek stosuje sie do owulacji.
http://www.doz.pl/apteka/p2245-Linocomplex_NNKT_kapsulki_60_szt
Ostatnia edycja:
skowronek
wiara,nadzieja,miłość
A sam len można przed owulacją? Z tego co wiem to tłuszcze-tylko te dobre, są niezbędne dla prawidlowej gospodarki hormonalnej. Problemy z wagą(za niska) i za niski wskaźnik BMI może być również przyczyną problemów z zafasolkowaniem. Takż za intensywny wysiłek fizyczny
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Chiaro dziękuję za informację,
właśnie zabiłam swoje melancholie i ostrzygłam męża trzy dni zabierał się do fryzjera i nawet do galerii nie zdążył, za dużo ma na głowie kupiłam dzisiaj oliwę z oliwek i olej rzepakowy wzbogacą mnie w witaminki.
Buziaki dziewczyny miłych snów
właśnie zabiłam swoje melancholie i ostrzygłam męża trzy dni zabierał się do fryzjera i nawet do galerii nie zdążył, za dużo ma na głowie kupiłam dzisiaj oliwę z oliwek i olej rzepakowy wzbogacą mnie w witaminki.
Buziaki dziewczyny miłych snów
skowronek
wiara,nadzieja,miłość
Mam do Was pytanie odnośnie antykoncepcji. Nigdy nie stosowałam antykoncepcji (tylko chwilke terapeutycznie po laparoskopi torbieli).Czy to prawda, że moje jajniki są bardziej "wyeksplatowane"?Podobno jak się korzysta z anty to wstrzymuje się pracę jajników dzięki temu są "żywotniejsze"
reklama
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Z tego co się orientuję, to tabletki antykoncepcyjne hamują uwalnianie jajeczka, jeżeli się uwolni to takie stężenie hormonów na pewno nie pozwoli na jego zagnieżdżenie się. Ponadto śluz jest bardzo zagęszczony i on stanowi barierę dla plemników.
Każda kobieta rodzi się z określoną liczbą jajeczek, jeżeli jest stosowawana antykoncepcja to być może mniejsza ich ilość ulega uwolnieniu i na dłużej wystarcza (tak mniej więcej do 45 lat, ale u każdej kobiety inaczej)
pozdrawiam
Każda kobieta rodzi się z określoną liczbą jajeczek, jeżeli jest stosowawana antykoncepcja to być może mniejsza ich ilość ulega uwolnieniu i na dłużej wystarcza (tak mniej więcej do 45 lat, ale u każdej kobiety inaczej)
pozdrawiam
Podziel się: