reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Jest stosunkowo nie drogi bo za 60 kapsułek płacę 13-14zł i wystarczają na 20 dni bo bierze się 3 x dziennie!

I faktycznie endo jest po nim ładniejsze??
ja mam problem własnie z endo, ale wyczytałam, ze wiesiołek tez na niego działa, czy są jakies przeciwwskazania, zeby go nie brac przed owulką??

reklama
a czy przy obserwacji śluzu on nie zakłóca? tzn jest tylko więcej śluzu, kolory i rozciągliwość taka jak ma być w danym momencie?

Nie on niczego nie zakłóca, wprost przeciwnie, łatwiej jest ocenić jaki śluz w danym momencie masz.

Poprawia jego ilość i jakość.

Ja póki nie zaczęłam go brać to nie byłam pewna jaki śluz czasami jest - teraz jest łatwiej!

I faktycznie endo jest po nim ładniejsze??
ja mam problem własnie z endo, ale wyczytałam, ze wiesiołek tez na niego działa

Tak działa, ale na pewno słabiej niż wiesiołek. Wiesiołek jest najlepszy, ale nie można go brać po owulacji i dlatego olej z lnu też działa i jest wskazany w fazie lutealnej.

Pajeczko możne dokładniej bo nie wiem czy zrozumiale to napisałam:

W pierwszej fazie cyklu bierz wiesiołka - bo ma silniejsze działanie
Natomiast w drugiej olej z lnu bo jego działanie jest zbliżone do wiesiołka tyle że słabsze, ale te kapsułki które Ci polecam są wzbogacone o te kwasy, więc to samo dobro!!!

No i najważniejsze olej z lnu nie ma działania spazmatycznego, wiec nie zaszkodzi ewentualnej fasolne, a może pomóc!

Tak działa, ale na pewno słabiej niż wiesiołek. Wiesiołek jest najlepszy, ale nie można go brać po owulacji i dlatego olej z lnu też działa i jest wskazany w fazie lutealnej.

Aha czyli te kapsułki mają juz w sobie kwas omega 3i6?
No własnie szkoda, ze nie mozna go brac po owulce. Jestem ciekawa jak tam moje endo bedzie dzisiaj wyglądało. Ale gdzies wyczytałam, ze edno najbardziej przyrasta w okolicach terminu owulki. Jest to prawdą?

Aha czyli te kapsułki mają juz w sobie kwas omega 3i6?
No własnie szkoda, ze nie mozna go brac po owulce. Jestem ciekawa jak tam moje endo bedzie dzisiaj wyglądało. Ale gdzies wyczytałam, ze edno najbardziej przyrasta w okolicach terminu owulki. Jest to prawdą?

Z tego co sie orientuję to tak właśnie jest!

Ale czegoś nie rozumiem tak długo walczysz, dlaczego nie dostałaś zastrzyków na przyrost endo przed owulacją?

Wiem, ze takie są nie pamiętam jak sie nazywają, ale mi mój gin. o nich mówił, jak coś tam sie zaczeło dziać no i teraz gdy będę miała najprawdopodobniej usuwanego polipa, po to by nie czekać miesiacami na odbudowanie śluzówki!

Z tego co sie orientuję to tak właśnie jest!

Ale czegoś nie rozumiem tak długo walczysz, dlaczego nie dostałaś zastrzyków na przyrost endo przed owulacją?

Wiem, ze takie są nie pamiętam jak sie nazywają, ale mi mój gin. o nich mówił, jak coś tam sie zaczeło dziać no i teraz gdy będę miała najprawdopodobniej usuwanego polipa, po to by nie czekać miesiacami na odbudowanie śluzówki!

Powiem Ci jak bylo:-)
jak zaczeli mnie stymulować clo (podobno on upośledza endo) a u mnie w dniu owulacji endo miało 10-11 mm, ale niestety pęcherzyki nie pękały i ani jeden gin nie wpadł na pomysł pregnylu przez co nabawiłam się torbieli. Potem jede cykl miałam z owulacją, ale bardzo późną i lekarz stwierdzil, ze i tak by z tego nic nie było bo to było "jajo" przeterminowane bo pecherzyk miał juz 27 mm wie pękł od samego pęknięcia a nie od owulacji! W każdym przypadku edno miałam do 11 mm - natomiast bez leków ostatnio w 16 dc miałam tylko 6,5 mm, ale pecherzyków - jeden miał 7,5 mm więc kicha bo to cykl bez leków był.
Jak byłam teraz w 7 dc to lekarka mi powiedziała, ze pecherzyki w miare ładne, ale edno cienkie. I nie wiem własnie czy to jest powodem tego, ze to był dopiero 7 dc i endo urosnie w granicach terminu owulki, czy cykl bedzie do kichy

Powiem Ci jak bylo:-)
jak zaczeli mnie stymulować clo (podobno on upośledza endo) a u mnie w dniu owulacji endo miało 10-11 mm, ale niestety pęcherzyki nie pękały i ani jeden gin nie wpadł na pomysł pregnylu przez co nabawiłam się torbieli. Potem jede cykl miałam z owulacją, ale bardzo późną i lekarz stwierdzil, ze i tak by z tego nic nie było bo to było "jajo" przeterminowane bo pecherzyk miał juz 27 mm wie pękł od samego pęknięcia a nie od owulacji! W każdym przypadku edno miałam do 11 mm - natomiast bez leków ostatnio w 16 dc miałam tylko 6,5 mm, ale pecherzyków - jeden miał 7,5 mm więc kicha bo to cykl bez leków był.
Jak byłam teraz w 7 dc to lekarka mi powiedziała, ze pecherzyki w miare ładne, ale edno cienkie. I nie wiem własnie czy to jest powodem tego, ze to był dopiero 7 dc i endo urosnie w granicach terminu owulki, czy cykl bedzie do kichy

Wiesz co powiem ci szczerze, że u ciebie jest to problem złożony bo nie dość, ze nie masz owu. to jeszcze endo kichowe, ale przecież to wszystko to nie jest problem z którym nie można sobie poradzić.

Może powinnaś pomyśleć o zmianie lekarza, bo zarówno na owulację, jak i na śluzówkę oraz na no by pęcherzyk pękł w odpowiednim momencie pękł.

Masz problem, ale nie jest to coś z czym dobry lekarz nie poradziłby w ciągu kilku cykli!

reklama
Wiesz co powiem ci szczerze, że u ciebie jest to problem złożony bo nie dość, ze nie masz owu. to jeszcze endo kichowe, ale przecież to wszystko to nie jest problem z którym nie można sobie poradzić.

Może powinnaś pomyśleć o zmianie lekarza, bo zarówno na owulację, jak i na śluzówkę oraz na no by pęcherzyk pękł w odpowiednim momencie pękł.

Masz problem, ale nie jest to coś z czym dobry lekarz nie poradziłby w ciągu kilku cykli!

Wlasnie teraz mam nową lekarkę i to jest 1 cykl z nią więc wiesz ona chce sobie to poobserwowac, ale juz dostałam pregnyl na pęknięcie bo jej od razu powiedziałam, ze po 1 tabletce clo mam torbiele! a pewnie jak jej sie nie bedzie podobało endo przy stymulowaniu to sie jej zapytam o leki na endo.
Wiesz ja wiem, ze to nie są problemy cięznie do pokonania dla lekarzy tylko kurde dlaczego oni nie myślą?? skoro poprzedni lekarz obserwował na clo 3 cykle z tego wszystkie 3 były do dupy bo pecherzyki były giganty to nie wpał na pomysł pregnylu! a ta lekarka od razu recepta na pregnyl bo inaczej sie nie bedziemy stymulować. Grunt to trafic na dobrego gina!

I najgorsze jest to, ze mimo, ze sie staramy ponad rok to dopiero ten pierwszy cykl moze dac nam szanse na zajscie.
Bo lekarze skupili sie na moim M, bo miał słabą armię, ale nikt nie wpadł na pomysł, ze skoro ja nie mam owulki to jak mamy sprawdzic , ze sie nie udaje??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry