reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

już rozumiem z tą luteiną...

teoretycznie ( z tych kalkulatorowych obliczeń) byłby to 10/11 dpo jednak z moich mizernych obserwacji i notatek śluz był 13/14 dni temu. W takim układzie nie wiem konkretnie...
Z doświadczenia z poprzedniej ciąży kalkulatory też wskazywały mi szczyt i owulkę na ładnych kilka dni później - obliczyłam sobie przypuszczalny moment zapłodnienia i nijak nie pasował do obliczeń kalkulatora. Wtedy testowałam, bo ginekolog stwierdził objawy bardzo przypominające ciążę i było to 3 dni przed @.

Test z moczu w takiej sytuacji może ale nie musi wyjść, jeżeli już to kup ten o wyższej czułości 10, a nie ten standardowy.

Zrobisz jak Ci serducho podpowie, ale ja bym jeszcze poczekała!

Wiem jak cięzko z ta cierpliwością:zawstydzona/y:

reklama
Test z moczu w takiej sytuacji może ale nie musi wyjść, jeżeli już to kup ten o wyższej czułości 10, a nie ten standardowy.

Zrobisz jak Ci serducho podpowie, ale ja bym jeszcze poczekała!

Wiem jak cięzko z ta cierpliwością:zawstydzona/y:

własnie najgorzej to przetrwać te ostatnie dni... niepewność mnie wykańcza. do tego przyznam, że stanowczo za mało rozmawiam o tym z mężem i dodatkowo mi ciężko... na prawdę gdyby nie Wy to chyba kaftan by mnie czekał.

Hej laseczki:-)
Dziś lepszy humorek:tak::tak:
marulka dzięki za wczorajsze dobre słowo ;-):tak:, dziś ja zaciskam kciukasy za Ciebie, co by się udało:tak:, kiedy będziesz testować?
kinga 85 dzięki za wciągnięcie mnie na listę i proszę o dopisanie, że to mój pierwszy cykl staranek.

Sama jestem w szoku jak sumiennie i starannie mierze tempkę codziennie:-):-)
Odwiozłam chłopców na zajęcia zjadłam śniadanko i zamierzam dziś poświęcić dzień na pranie, prasowanie, chaty ogarnianie i gotowanie:shocked2:;-), ale rozrywkowy dzień mnie czeka, więc będę zaglądać :tak:

no, wreszcie mówisz do rzeczy ;-);-);-) ja uwielbiam prasować - relaksuje mnie to niesamowicie :szok: niestety wczoraj wyrobiłam stertę...

Co myślicie o starankach teraz kiedy panuje świńska grypa??? Ja się potwornie jej boję bo już przez grupsko staciłam jedno dziecko.Zastanawiam się czy nie "przeczekać".JAKIE JEST WASZE ZDANIE?TO WKOŃCU TAKA NIEBEZPIECZNA CHOROBA:-(

rozumiem Twoje obawy, skoro miałaś przeżycia zw z grypą.. ja osobiście nigdy się nie szczepiłam, ani mój mąż się nie szczepi... nie szczepimy też małego. nie zamierzam też przerywać staranek na okoliczność jesiennego wzrostu zachorować... uważam, że media niepotrzebnie wprowadzają panikę do tego, co dzieje się przecież co wiosnę i co jesień....

TESTUJĄCE:

zielona wampirzyca 17-18 listopada
skowronek- 21 listopada
martulka- 21 listopada
Ren- 23 listopada
maćku- 25 listopada
kinga85- 28 listopada
biedroneczka- 30 listopada
jagodka1231- 5grudnia

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :) -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa - 1 cykl
sandrahaha - 18 cykl
scorpioniczkaa :) - 3 cykl
agast22 - 2 cykl
bakteria - 1 cykl
Nikiforka- 10 cykl
Sara211- 1 cykl
aisim- 3 cykl
eijf- 7cykl

OBECNE STARACZKI:

zielona.wampirzyca- 8 cykl
Hope33-okolo 16 cykl
Martilla - 6 cykl
agniesiar - 11 cykl
mmm -6 cykl
Noukie - 5 cykl
Marzi55 - 4 cykl
emilchen-URLOPIK
jagódka1231- 4 cykl
toska32- URLOPIK
chup - 1 cykl
Melissa-
kinga85 - 2 cykl
katia_793 - 9 cykl
Anulin- 2 cykl
biedroneczka1980- 7 cykl
rudka - 3 cykl- URLOPIK
maćku - 4 cykl
Ren - 3 cykl
wisienka83-URLOPIK
ilonkasz- 2 cykl
&Ewcia - 8 cykl
iwcia81- - 1 cykl
agutkaZG - 3 cykl
nanusia - około 18 cykl
chiara1 - 1 cykl
Maxymka - 3cykl
Scully -
olcia23 - 1 cykl
elleth - 3cykl
milusia83 -
Pajka - 14cykl

Zyczę wszystkim miłego dnia!:-);-)
Zielona wampirzyca się nie odzywała widzę...ciekawe co jest? a miała testować! :)

Witam się i ja :)
ja mam dzisiaj dzień pełen wrażeń :-) najpierw mykamy kupić autko a potem do lekarza na 19 na podgląd i jestem bardzo ciekawa co i jak bo od wczoraj bolą mnie jajniki, ale mowie sobie, ze na owulke przeciez jeszcze za wczesnie bo dzisiaj mam dopiero 9 dc :szok:

Ja tam nie zwracam uwagi na świńską grypę, przecież gdyby policzyć to więcej ludzi umarło na zwykłą grypę niż na tą świńską, a moje zdanie jest takie, aby straszyć ludzi, zeby wykupywali szczepionki , maski i tp.

Witam się i ja :)
ja mam dzisiaj dzień pełen wrażeń :-) najpierw mykamy kupić autko a potem do lekarza na 19 na podgląd i jestem bardzo ciekawa co i jak bo od wczoraj bolą mnie jajniki, ale mowie sobie, ze na owulke przeciez jeszcze za wczesnie bo dzisiaj mam dopiero 9 dc :szok:

Ja tam nie zwracam uwagi na świńską grypę, przecież gdyby policzyć to więcej ludzi umarło na zwykłą grypę niż na tą świńską, a moje zdanie jest takie, aby straszyć ludzi, zeby wykupywali szczepionki , maski i tp.

Zgadzam sie z tobą w 100%!

No to powodzenia w zakupach!

A jeśli chodzi o to tak zwane za wcześnie, to nie koniecznie u mie w tym cyklu w 9dc. pęcherzyk miałam już 15mm, mimo, że zawsze owul. była około 18dc.

Tym razem była miedzy 14-15dc.:-D

A moze w końcu coś zaczyna działać tak jak powinno - TRZYMAM KCIUKI i daj znać co tam sie dzieje!!!

Zgadzam sie z tobą w 100%!

No to powodzenia w zakupach!

A jeśli chodzi o to tak zwane za wcześnie, to nie koniecznie u mie w tym cyklu w 9dc. pęcherzyk miałam już 15mm, mimo, że zawsze owul. była około 18dc.

Tym razem była miedzy 14-15dc.:-D

A moze w końcu coś zaczyna działać tak jak powinno - TRZYMAM KCIUKI i daj znać co tam sie dzieje!!!

Pewnie , że dam znać tylko gdzieś koło godziny 20:30 bo lekarza mam kawałeczek drogi, ale jak tylko wrócę do domciu to zaklikam do Was :-)

Pewnie , że dam znać tylko gdzieś koło godziny 20:30 bo lekarza mam kawałeczek drogi, ale jak tylko wrócę do domciu to zaklikam do Was :-)

Nie wiem czy wieczorem będę na forum, bo mała wieczorami daje mi w kośc, ale jutro na bank sprawdzę.

Ja dziś po raz pierwszy po owulce czuję jajnik z którego był pęcherzyk, cały czas czułam lewy:shocked2:

Teraz też czuję na przemian, ale w końcu też ten który powinnam!:tak:

Boże wstyd sie przyznać, ale po tej luteinie to mam masakrycznie dużo śluzu (białay kremowy) normalnie sie topię:zawstydzona/y:

TESTUJĄCE:

zielona wampirzyca 17-18 listopada
skowronek- 21 listopada
martulka- 21 listopada
Ren- 23 listopada
maćku- 25 listopada
kinga85- 28 listopada
biedroneczka- 30 listopada
jagodka1231- 5grudnia

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :) -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa - 1 cykl
sandrahaha - 18 cykl
scorpioniczkaa :) - 3 cykl
agast22 - 2 cykl
bakteria - 1 cykl
Nikiforka- 10 cykl
Sara211- 1 cykl
aisim- 3 cykl
eijf- 7cykl

OBECNE STARACZKI:

zielona.wampirzyca- 8 cykl
Hope33-okolo 16 cykl
Martilla - 6 cykl
agniesiar - 11 cykl
mmm -6 cykl
Noukie - 5 cykl
Marzi55 - 4 cykl
emilchen-URLOPIK
jagódka1231- 4 cykl
toska32- URLOPIK
chup - 1 cykl
Melissa-
kinga85 - 2 cykl
katia_793 - 9 cykl
Anulin- 2 cykl
biedroneczka1980- 7 cykl
rudka - 3 cykl- URLOPIK
maćku - 4 cykl
Ren - 3 cykl
wisienka83-URLOPIK
ilonkasz- 2 cykl
&Ewcia - 8 cykl
iwcia81- - 1 cykl
agutkaZG - 3 cykl
nanusia - około 18 cykl
chiara1 - 1 cykl
martulka - 4cykle
Maxymka - 3cykl
Scully -
olcia23 - 1 cykl
elleth - 3cykl
milusia83 -
Pajka - 14cykl

:-);-) jak coś to zmieniajcie...

reklama
Nie wiem czy wieczorem będę na forum, bo mała wieczorami daje mi w kośc, ale jutro na bank sprawdzę.

Ja dziś po raz pierwszy po owulce czuję jajnik z którego był pęcherzyk, cały czas czułam lewy:shocked2:

Teraz też czuję na przemian, ale w końcu też ten który powinnam!:tak:

Boże wstyd sie przyznać, ale po tej luteinie to mam masakrycznie dużo śluzu (białay kremowy) normalnie sie topię:zawstydzona/y:

Ja tez mam tak po luteinie, a jaką bierzesz podjęzykową czy dopochwową?
Ja dodatkowo do owulacji łykam wiesiołka więc tonę w śluzie, ale to i dobrze, bo jak słabrze żołnierzyki to trzeba im pomoc ;-)

Do góry