reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

scully
jak to dopiero 35 dni?? skoro nie masz @ możesz śmiało testować powodzenia![/QUOTE]

Myślisz??? W sumie jak czytałam kiedy robić test to wszędzie, że w 1 dzień @, a mam tak jeszcze tydzień czasu, bo ostatnia była akurat 43 dzień :-(
Ale może faktycznie rano sobie sprawdze... :-)

reklama
ale nie jest powiedziane, że ten cykl też będzie taki długi , ja bym testowała, poza tym myślę że powinnaś iść do gina, bo takie długie cykle to nie jest normalne, ile masz lat??

eijf
nie wiem czy kojarzysz , ale pozwolę sobie zacytować:
"Napisał kama1986 dziewczyny jakis czas temu udzielalam sie chwilowo na tym watku i powiem wam tylko dziewczyny nie traccie nadziei i wyluzujcie psychicznie mnie wlasnie po ponad roku staran tym sposobem sie udalo.wczoraj ujrzalam na tescie 2 kreseczki:))"

Ostatnia edycja:
ale nie jest powiedziane, że ten cykl też będzie taki długi , ja bym testowała, poza tym myślę że powinnaś iść do gina, bo takie długie cykle to nie jest normalne, ile masz lat??

25 latek
A nieregularne @ odkąd brałam w liceum "Diane25"! Miałam 30 jak w zegarku, a potem przez to badziewie wszystko mi rypło.

Scully ciezko powiedziec bo przy tak duzej roznicy w dlugosci cyklow nie ma mozliwosci cokolwiek stwierdzic na pewno. a mozesz choc w przyblizeniu powiedziec kiedy mialas owulacje?

Scully ciezko powiedziec bo przy tak duzej roznicy w dlugosci cyklow nie ma mozliwosci cokolwiek stwierdzic na pewno. a mozesz choc w przyblizeniu powiedziec kiedy mialas owulacje?

Powiem szczerze, że wyliczyłam ją na 30 dni @, a potem na 40 dni i z mężusiem korzystaliśmy przez 2 tygodnie codziennie i czasem co 2 dni :-D
Tylko czy cosik z tego będzie...

Powiem szczerze, że wyliczyłam ją na 30 dni @, a potem na 40 dni i z mężusiem korzystaliśmy przez 2 tygodnie codziennie i czasem co 2 dni :-D
Tylko czy cosik z tego będzie...

hmm...jak jestes bardzo niecierpliwa to mozesz sprobowac testowac ale tym najczulszym testem. ale na twoim miejscu bym jeszcze poczekala do tego 40dc i jesli @ wczesniej nie przyjdzie to dopiero wtedy zrobila test. a wizyta u gina jest jak najbardziej wskazana. trzymam kciuki no i witam wsrod staraczek. nie odbierz tego zle ale obys nie zabawila u nas dlugo heh;-):-)

hmm...jak jestes bardzo niecierpliwa to mozesz sprobowac testowac ale tym najczulszym testem. ale na twoim miejscu bym jeszcze poczekala do tego 40dc i jesli @ wczesniej nie przyjdzie to dopiero wtedy zrobila test. a wizyta u gina jest jak najbardziej wskazana. trzymam kciuki no i witam wsrod staraczek. nie odbierz tego zle ale obys nie zabawila u nas dlugo heh;-):-)

Dziękuję i też się cieszę, że mogę sobie z wami tu poklikać ;-) Idę spać, bo ostatnio 9 h snu to stanowczo za mało (a rano trzeba do pracy wstać)!

Eijf szkoda ze z ta wycieczka nie wyszlo:-( masz jakies inne alternatywy?
Noukie ja nigdzie sie nie wybieram. niestety nie moge jechac na Swieto Zmarłych do Pl choc bardzo bym chciała ale w zamian za to jak bedzie ładna pogoda wybiore sie na miejscowy cmentarz i zapale znicz na jakims opuszczonym grobie tak symbolicznie.
wiesz jeszcze nic straconego(ja tak latwo nie odpuszczam) bo mamy inne opcje typu:albo drozej,albo gorszy hotel...moze jutro cos bede wiedziala wiecej.ja chce miec to po prostu zalatwione i na papierze!Poki co po glowie nie przestaje lazic mi piosenka :"...Start spreading the news, I’m leaving today
I want to be a part of it - new york, new york..":-)

martilla-nie kojarze bo jeszcze nie mialam szansy przeczytac.jestem padnieta tym calym zalatwianiem!jesli chodzi o wyluzowanie to ja naprawde nie mysle juz o tym non stop.

jutro postaram sie nadrobic czytanie

na razie dobranoc!nie zapomnicie o mnie po tym malo aktywnym dniu na forum nie?

Witam o poranku - zawsze przy śniadanku do Was zaglądam, nie zrażają mnie pustki o tej porze na forum :-D:-D:-D
Mimo @ jestem dziwnie spokojna i nie przeżywam tego wszystkiego. Chyba ogromne wsparcie męża i modlitwy zrobiły swoje. :tak::tak::tak:

Staram się równiez myśleć pozytywnie i narazie idzie mi niezle, ale dołujące jest,że nie zabezpieczam się tak długo (nie biorę tabletek), a nadal zero efektów. :(
Czekam jednak cierpliwie.
Ja nie zabezpieczam się również długo - od ponad roku, ale przez parę dobrych miesięcy robiłam wykres w celu... omijania dni płodnych. Nie byłam gotowa na dzidzię... a teraz jestem gotowa aż za bardzo!!! :-p:-p:-p :tak::zawstydzona/y:

Wszystkie sobie wyjada a ja sama tu zostane:-:)-:)-(
Hej na pewno nie zostaniesz tu sama, nie ma takiej opcji - zawsze ktoś tu zaglądnie :happy2: w końcu wszystkie jesteśmy uzależnione od forum :-D
dziewczyny jakis czas temu udzielalam sie chwilowo na tym watku i powiem wam tylko dziewczyny nie traccie nadziei i wyluzujcie psychicznie mnie wlasnie po ponad roku staran tym sposobem sie udalo.wczoraj ujrzalam na tescie 2 kreseczki:))
:-) Gratulacje :-) !!!!!!!!
Brałaś jakieś leki, czy od tak zaskoczyliście po roku???

Czesc :-)

Ewcia - oj szkoda ze ta wstretna @ przyszla, powodzenia w nowym cyklu ;-)

martilla, Ewcia, katia - udanych wyjazdow :-)

A ja dzis sie wzielam za dalsze porzadki w pokoju i zeszlo mi az do 19 :sorry2:
caly dzien cos mnie kulo z lewej strony az zla bylam:sorry: teraz juz nie dokucza za to glowa pobolewa i juz chyba tak od tygodnia mam :dry: oby do soboty, wtedy wkoncu sie wyspie :tak:. Chcialam zaczac mierzyc tempke ale przypominam sobie o tym jak juz stoje w kuchni i kanapki szykuje do pracy :dry: oj ciezko z tym bedzie u mnie heh:sorry2:
Dzięki Ren za wsparcie, za "powodzenia" oczywiście "nie dziękuję" :sorry2:
Życzę dobrego samopoczucia!! Co do tempek to kluczem jest termometr elektroniczny, najlepiej z 2 miejscami po przecinku. Jak próbowałam mierzyć tempki zwykłym termometrem, to... zasypiałam nawet :-D A elektroniczny mierzy w kilkanaście sekund i jest to o wiele mniej uciążliwe. Do tego niektóre mają taką funkcję (jeśli nie wszystkie), że możesz po pomiarze wyłączyć termometr i iść spać - później jak wstaniesz, sprawdzasz sobie ostatnio zmierzoną tempkę - nie ma więc ryzyka, że zapomnisz, jaka była temp, albo Ci się coś pomyli (mi się to zdarzało :-p )
Powodzenia!!

Witam wszystkie przyszłe mamuśki ;-):tak:
Jestem nowa na waszym forum i wogóle na forum.
Jeszcze muszę się nauczyć dodawać zdjęcia i te fajowe wykresiki :zawstydzona/y:

A na temat to z mężem się staraliśmy dopiero pierwszy miesiąc o dzidziusia. Niestety mam nieregularne miesiączki między 33-43 dni! Masakra!!!
Najgorsze jest to, że już bym chciałabym sprawdzić czy ziarenko tam jest a od ostatniej @ minęło dopiero 35 dni :-(
Powiedzcie mi czy któraś z was też ma bóle podbrzusza jak przy miesiączce (tylko trochę lżejsze)??? Ja mam już je 5 dni, a @ nie mam!
Witaj!!
Życzę fasolki - ja bym się jeszcze z testem kilka dni wstrzymała!!

wiesz jeszcze nic straconego(ja tak latwo nie odpuszczam) bo mamy inne opcje typu:albo drozej,albo gorszy hotel...moze jutro cos bede wiedziala wiecej.ja chce miec to po prostu zalatwione i na papierze!Poki co po glowie nie przestaje lazic mi piosenka :"...Start spreading the news, I’m leaving today
I want to be a part of it - new york, new york..":-)

martilla-nie kojarze bo jeszcze nie mialam szansy przeczytac.jestem padnieta tym calym zalatwianiem!jesli chodzi o wyluzowanie to ja naprawde nie mysle juz o tym non stop.

jutro postaram sie nadrobic czytanie

na razie dobranoc!nie zapomnicie o mnie po tym malo aktywnym dniu na forum nie?
nie zapomnimy ;-)
powodzonka w dalszym planowaniu urlopu :happy2: :cool2:

reklama
Scully witaj! mam nadzieje że wasze przytulanki zaowocują jednak;) A jeżeli nie to idz do ginekologa koniecznie w nast cyklu niech Ci da jakieś tabl na uregulowanie cyklu i powinno być lepiej juz! :) powodzenia!

ja wpadam tylko zameldowac ze u mnie dziś spadek 36.85 tak wiec pewnie się nie udało, nie liczę na to... trudno sie mówi trzeba iść dalej.

Pozdrówki dziewczyny!!!;-)

Do góry