reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Marlenka kurcze a myslalam ,ze razem jutro zatestujemy;-);-);-)Mam dobre przeczucia co do Ciebie!!
ja też mam dobre przeczucia co do Marlenki:tak:
Mazia a Ty jak zrobisz test to od razu nam melduj i wysyłaj w końcu te fluidki ciążowe, żeby i do mnie nie przyszła @!!! Dziś mam 29 dc, średnio moje cykle trwają 29-30 dni, tak więc jutro i pojutrze największe prawdopodobieństwo @... Ale jak mocno zaciśniecie kciuki to może nie przyjdzie??? Ja się też odwdzięczę kciukami!

Pociesza mnie to, że na razie tempka nie zaczęła spadać, a zazwyczaj leciutko spadała przed @, a w sam dzień @ była nisko... A z kolei sama wysokosć tempek taka średnia jest bo max. 36.74 to trochę nisko.

reklama
Emilchen gdybys Ty wiedziala jaką ja szopke w piatek odstawilam.Hormony we mnie tak buzowały,ze szok.Myslalam,ze swojego zabije.A potem plakalam mu w rekaw a trwalo to ja wiem z 10 min.Maskara.Ale @ nie przyszla.
haha to tak jak ja, oby to nie był objaw @ ale fasolki :tak: Bo teraz już trochę się uspokoiłam, ale myślałam, że nie wytrzymam, bo takie skoki nastroju i napięcie bez powodu??

emilchen ale to może byc własnie objaw fasolkowy.Przeciez kobieta w ciazy przechodzi burzeeeee!!! ja tak mialam miesiac temu w dzień @,i dlatego myslalam ze w piatek ta @ przyjdzie ale nie przyszla.I od tego czasu juz mi lepiej.
Emilchen ja za Ciebie bede trzymac kciuki nawet palcami u stóp:laugh2::laugh2::laugh2:

Mazia, dziękuję za wszystkie Twoje kciuki :-D na pewno się przydadzą! ehh, ten czas do momentu @ lub jej braku tak się dłuży... i tak jak pisałam wcześniej, każdy objaw moze oznaczać i jedno i drugie :tak: chyba natura specjalnie tak to zrobiła, żebyśmy poumierały z ciekawości hihi :-D

Emilchen , Mazia jejciu oby wasze przeczucia się sprawdziły:tak:, dzięki:-).
Mazia strasznie się cieszę że w końcu jutro będe Ci mogła pogratulować:-). Ja się wstrzymam do wtorku z testem. Już postanowione:-D. A test nie musi być u Ciebie z rannego moczu bo to już dużo po termine @:tak:.
Emilchen ja też mooooocnooooo zaciskam kciuki żeby @ nie przyszła:-):tak::-D.

widze ze mnie oszczczedzilyscie dziewczyny.Nie jest zamazane na kilka stron.Mnie nie bylo,pojechalam do takiego parku rozrywki.bylo fajnie,ale niestety nie bylam za "zyciowa".po poludniu podobnie jak wczoraj rozbolalo mnie podbrzusze (bol z kluciem na przemian) i na koniec to juz ledwo szlam...teraz jak troche w domu odpoczelam to przeszlo.Poza tym caly dzien ,od rana,bolala mnie glowa wiec az tak sie nie wybawilam.
mowilam ze testow juz nie mam,a dzis kiedy sie wybieralam do wyjscia i przekladalam rzeczy do innej torebki,zobaczylam pudelko po testach.(byly tam oryginalnie 2).Myslalam ze puste a tam wlasnie jeden test ha ha.Juz sama nie wiem co ja mam.no ale nie wiem czy znow jutro zatestuje?To chyba zalezy od temperatury.moze jesli nie spadnie?dzis jak mowilam wydawalo mi sie ze cos wyszlo,ale naprawde cien cienia i to duzo po czasie...Nie byl to jakis super czuly test i ten co mam tez nie jest,a termin w srode.Zobacze jeszcze.
p.s. co wy sie tych testowan tak boicie?Mazia nie sadze ze po 5 dniach musisz odkladac poranny mocz.to jest przydatne jesli testuje sie przed terminem a na testach ktore mam (wszystkich) napisane jest ze od dnia spodziewanej @ mozna testowac o kazdej porze dnia.moze po prostu nie pij za duzo i powinno byc ok

Ostatnia edycja:
Poszlam zerknac na ten test z rana.wiem ze po tak dluzgim czasie to juz w ogole nie powinno sie nic pod uwage brac ale ja przez te wszystkie moje cykle tak robilam i nigdy nic nie bylo.biale i czysciutkie.No i ten "cien cienia" o ktorym pisalam jest teraz bardziej widoczny:confused:.teraz pytanie czy to przez to ze tyle godzin lezal czy naprawde cos tam jest?To akurat test ktorego nigdy wczesniej nie mialam.chyba sobie kupie elektroniczny ktory zamiast paskow (i domyslalania sie) wyswietla po prostu "w ciazy" jesli oczywiscie ktos zostal zaplodniony.
dziwi mnie ze strasznie spokojna jestem i tego za bardzo nie przeyzwam.

Poszlam zerknac na ten test z rana.wiem ze po tak dluzgim czasie to juz w ogole nie powinno sie nic pod uwage brac ale ja przez te wszystkie moje cykle tak robilam i nigdy nic nie bylo.biale i czysciutkie.No i ten "cien cienia" o ktorym pisalam jest teraz bardziej widoczny:confused:.teraz pytanie czy to przez to ze tyle godzin lezal czy naprawde cos tam jest?To akurat test ktorego nigdy wczesniej nie mialam.chyba sobie kupie elektroniczny ktory zamiast paskow (i domyslalania sie) wyswietla po prostu "w ciazy" jesli oczywiscie ktos zostal zaplodniony.
dziwi mnie ze strasznie spokojna jestem i tego za bardzo nie przeyzwam.

taki cien cienia to zazwyczaj nie fasolka tylko reakcje zachodzące w teśce po jakimś czasie, wiem bo mi też zdarzało się patrzeć na test ponownie po kilku godzinach :no:

taki cien cienia to zazwyczaj nie fasolka tylko reakcje zachodzące w teśce po jakimś czasie, wiem bo mi też zdarzało się patrzeć na test ponownie po kilku godzinach :no:
moze masz racje i wiem ze nie powinno sie niczego wnioskowac z testow po czasie ale jak mowilam zawsze tak robie,ze zerkam jeszcze z ciekawosci i po raz pierwszy cos tam widac,ale mowilam juz ze na razie spokojna jestem i niczego nie wnioskuje.Bardziej sie zaciekawilam.

reklama
cześć dziewczyny!
a powiedzcie mi ile może kosztować wiesiołek? jeśli w tym cyklu się nie udało to zacznę chyba brać od następnego, bo chyba nie mam takiego śluzu jak powinnam , w sensie nie jest jak bialko jajka... ech no tonący brzytwy się chwyta więc może akurat coś da ten wiesiolek a na pewno nie zaszkodzi:-)

a dziś żadna nie testuje??

mazia-już nie mogę się doczekać kiedy nam obwieścisz tą wspaniałą nowinę!:-D
Odczekaj jeszcze bo moze wszystko poszlo dobrze i nie bedziesz juz musiala sie stara.przynajmniej na razie,ale jesli jest inaczej to polecam.wiesiolek na pewno ci nie zaszkodzi (brany przepisowo)a moze pomoc.Ja nie bralam za wiele a dopiero odkad zaczelam brac zauwazylam ten sluz plodny (on czasami jest ale nie musi go byc widac).Bralam tabletki antykoncepcyjne przez lata wiec takie obserwacje moglam tylko stosowac odkad je rzucilam.

Do góry