reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Hej testu nie robiłam bo nie mam zadnego w domu:baffled::baffled:

Dziś mój 32 dc, tempka dalej sie trzyma;-);-)

Krewetka nie przejmuj sie gdy @ nie ma piłka w grze!

Eijf a Ty zrobiłas ten test? miałas dzis robic.Mówilam Ci,ze to nie @:tak::tak:

Kurcze dziewczyny czytam tak co napisalyscie o tym wiesiołku ja tez go stosowałam do 11 dc,może przez to mi sie wydłuża:crazy::crazy:ale to byl moj pierwszy raz z nim.

No na razie jeszcze nie @.Wczoraj strasznie bolal mnie brzuch i chodzilam pare razy sprawdzac.test robila,robilam(kurcze tyle osob mialo go robic a jedyna ktora robi jestem chyba ja i to o wiele za wczesnie).Mialam jakis nowy test,nie tak bardzo czuly.Wyszedl negatywnie.Po jakiejs godzinie znow na niego patrzylam (choc nie powinno sie tego robic.wynik nalezy odczytac do 5-10 min) i czasem zdawalo mi sie ze widze cos...cien cienia ale nie wiem czy naprawde byl to cien cienia czy to moja chora wyobraznia ha ha.na razie nie mam juz testow wiec chyba musze do srody zaczekac.
No a ty to juz chyba pewna powinnas byc?Co do wiesiolka to nie sadze ze az tak by ci wydluzyl.Ja ostatnio mialam moze jeden dzien dluzej.no a u ciebie nadal temperatura wysoka wiec lec jutro po ten test w koncu!
Mnie jak na razie bolec przestalo.no ale ja mam jeszcze 3 dni.kupe czasu i wszystko sie zdarzyc moze

gdzieś czytałam żę wiesiołek zaczyna działać po 3 cyklu
Ee tam,ja juz w pierszym cyklu gdy go zaczelam brac widzialam poprawe.dopiero wtedy zaczelam miec sluz plodny jak jajko.fakt ze tylko przez jeden dzien ale byl.Poza tym nie bralam jakis wielkich ilosci.

mazia,nie panikuj,bralas go odpowiednio do 11dc.az tyle nie mogl ci wydluzyc wydaje mi sie.Co druga dziewczyna go bierze.jutro zrobisz test i zobaczysz ze bedzie pozytywny.Jestes tyle po terminie,masz chyba wszystkie objawy jakie moga byc,temperatura nie spada.przeciez jest super.No i wlasnie to sa minusy nie robienia testu bo tylko czlowiek gdyba.Ja moze za wczesnie zacezlam robic ale w dniu spodziewanej @ juz byloby ok.

Dziewczyny... na co jest ten cały wiesołek??:zawstydzona/y:
Wiesiolek wplywa dobrze na sluz plodny ktory jak wiadomo jest niezbedny by plemniki mogly przezyc.ja akurat w pierwszych dwoch cyklach nie mialam za duzo sluzu.Zaczelam stostowac wiesiolek(ja akurat mialam taki zestaw z m.in. wiesieolkiem)i dopiero wtedy zauwazylam ten sluz ktory przypomina bialko jajka kurzego(przezroczysty,rozciaga sie jak wezmiesz miedzy dwa palce).Wprawdzie tylko przez 1 dzien ale zawsze.
wiesiolek bierze sie od poczatku cyklu ale tylko do owulacji!Ja przestawalam jak wychodzil mi pozytywnie test owulacyjny.

Dziewczyny... na co jest ten cały wiesołek??:zawstydzona/y:
na poprawę jakości śluzu, staje się bardziej przejrzysty, wodnisty, jak surowe białko jajka a to ułatwia plemnikom dostanie się do miejsca przeznaczenia :tak: poza tym kobieta może łatwiej rozpoznać dni płodne, bo śluz dobrze to pokazuje. Żeby nie było, to wszystko teoretycznie, bo ja nigdy nie brałam i nie biorę na razie :-p

Ja miałam dzisiaj 36,74 czyli tak jak wczoraj - ani w dół ani do góry. Czyli dzisiaj @ się nie szykuje a właśnie dzisiaj mam pierwszy termin spodziewanej @. Wszystko jeszcze przede mną, bo duże prawdopodobieństwo jest, że dostanę jutro albo pojutrze (w środę już prawdopodobieństwo trochę mniejsze...). Moje odczucia typu bolące podbrzusze i kłujący jajnik na razie minęły. Staram się nadal myśleć pozytywnie, ale im bliżej terminu @ tym trudniej, bo jednak trochę się zaczęłam nakręcać (hihi to było nieuniknione :-D)...

Odnośnie tempek wieczornych to one się nijak mają do tych porannych, przynajmniej u mnie, bo mierzę sobie codziennie o tej samej godzinie przed spaniem (23.30) i najpierw miałam ok. 36.6 (mniej więcej tyle co rano) potem przez dwa dni 37,1 (i rano tempka była faktycznie wyższa, ale nie aż tyle) a wczoraj miałam znowu 36,6 i myślałam, że dzisiaj rano spadnie a jest taka sama jak wczoraj rano. Więc u mnie to nic nie pokazuje.

reklama
cześć dziewczyny!
a powiedzcie mi ile może kosztować wiesiołek? jeśli w tym cyklu się nie udało to zacznę chyba brać od następnego, bo chyba nie mam takiego śluzu jak powinnam , w sensie nie jest jak bialko jajka... ech no tonący brzytwy się chwyta więc może akurat coś da ten wiesiolek a na pewno nie zaszkodzi:-)

a dziś żadna nie testuje??

mazia-już nie mogę się doczekać kiedy nam obwieścisz tą wspaniałą nowinę!:-D

Do góry