reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

przyszło plamienie...wiem, że to jeszcze o niczym nie przesądza, ale ja już raczej nastawiam się na @...cholerka, kolejny- 7 już cykl....no cóż..jeszcze jutro rano sprawdze testem, czy kreska nadal jest czy już nie ma i to chyba bedzie na tyle....:-:)-(
No mam nadzieję, ze z tym zbieraniem jeżeli już musi być to jeszcze poczeka - bo jeżeli by ci sie dziś rozkręciło - to fazę lutealną miałabyś za krótką

Chć jeszcze nic nie przesądzone - nadzieja jeszcze jest!

reklama
Uff nadrobilam posty ciezko bylo ;-)
U mnie to tez roznie bywa z podrozami.W tyle miejsc chcialabym pojechac ale poniewaz rodzice daleko mieszkaja to ich tez chce odwiedzic a az tylu dni wakacyjnych nie mam i czesto musze wybierac albo to albo tamto.Dlatego czesto jezdze do polski.Poza tym planujemy kupic dom wiec juz pewnie nie bede mogla pozwolic sobie na czeste i dalekie podroze no ale jak mi sie jedna do roku uda to bede sie cieszyc bo conajmniej raz do pl tez musze
Ja tez wolalam rodzicow odwiedzic niz na wczasy jechac a do rodzicow mam az prawie 800 km wiec jest to juz konkretna wyprawa:-p
Ren ja w tym roku w lipcu w szwecji byłam z mężem i synem:) mam tam rodzinkę wiec czasami się odwiedzamy. Warto polecieć bo bardzo ładna jest Szwcja.:-)
A na początku przyszłego roku ruszamy do Anglii do znajomych:) Trzeba jeszcze po korzystać bo potem jak maleństwo bedzie to na pewnien czas cisza z podróżami.
Do jutra! 3mam kciuki i jutro tu zajrzę zobaczyć :rofl2:
My to do szwecji blisko mamy i promem mozna plynac tylko jakos tak nam nei wyszlo zeby sie wybrac :-p
rety mam nadzieję ,że jutro będą same pozytywne testy i fluidki :-)
a mnie tak brzuch jakoś boli na dole.. łech i wpierdzielam z moim krówki :-) a co!
A ktory dc masz bo nei zauwazylam?
Ren dzięki za przywitanie :-) I czekam na dobre wieści :)

Ale Wy zasuwacie z tymi postami:-D

Ja też jestem krówkożercą, ale dzisiaj czekolada Milka na handrę przedokresową:-p
Oj zasuwaja Dziewczyny ostro z postami ale przynajmniej milo sie czyta :-) narazie nie ma dobrych wiesci ale tych zlych tez nie czekamy dalej z wielka nadzieja;-)
krówki pyszne, ale lodem z maca z karmelem też bym nie pogardziła:-D mniaaam
Ja to jadam lody koktailowe z korala (ok 400ml w kubku)
Ren - Ty jutro testujesz, ale to Twoj dzien na @, czy na bete idziesz - bo jakos nie doczytalam :sorry:
Ja spodziewalam sie terminu @ 16-17 a dzis to tak z zapasem po ostatnim dluzszym cyklu. Beta u Nas droga wiec to tak raczej w ostatecznosci :-p
między nami jest taka różnica, że Ty jedną nagrodę już masz ,a ja ciągle na nią czekam;-) ale w końcu się doczekam , mam nadzieję;-)
Wszystkie sie doczekamy ;-)

u mnie na teście jest druga kreska, mocniejsza niż wczoraj, ale ja i tak proszę bez gratulacji itp, dopuki nie zamieszczę tu wyniku hcg z krwi, albo usg bombelka...na hcg dzisiaj nie pojadę- nie mam takiej technicznej możliwośći..na dworze leje i wieje, a badania robią dzisiaj jeszcze tylko 5 minut ( do 9.00), ale może jutro uda mi się prosto z pracy pojechać, bo mam dyżur od 6.30 do 7.00..tymczasem dziewczynki błagam, bez gratulacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p
Trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!
Cześć Dziewczynki,

u mnie dzisiaj 20 dc, pierwsza tabletka Duphastonu wzięta... póki co lek tolerowany dobrze. Poza tym niestety nic ciekawego... aha... no cały dzin mnie wczoraj bolał ten dół brzucha i dzisiaj tez pobolewa od czasu do czasu, ale żadnych innych symptomów czegokolwiek nie ma...

Zielona, nie gratuluję, ale trzymam mocno kciuki!!!!;-)

Ren, a jak tam u Ciebie???
Ja czekam dalej bo niby test z 1 krecha ale @ dalej tez nei ma i mam nadzieje ze nei bedzie:-p
czesc wszystkim!! ja to sie zjawiam raz dziennie i czytam 3 ostatnie strony bo nie mam czasu na calosc sorry:sorry: niestety nie jestem na bierząco:-( dzis znowu zapowiada sie intensywny dzien.
zielona wampirzyca tempka faktycznie spadla ale jesli byla zaklocona no nic strasznego. czekamy na te wyniki bety;-) no i mocno trzymam kciuki.

u mnie 7dc, koniec @ i ochota na przytulanka bardzo duza hehe. ciekawe jaki bedzie ten cykl, mam nadzieje ze nie taki dlugi jak ostatni:happy:
To zycze przyjemnej czesci cyklu i pozytywnego wyniku ;-)
cześć Kochane
u mnie już po przytulankach, teraz nic tylko czekać na efekty ;-)
Trzymam kciuki :tak:
Zielona, no to w takim razie bez gratulacji, ale z ogromnymi kciukasami ;-)

U mnie niestety @ zbliza sie wielkimi krokami :-(
Oj jeszcze nei mow hop....mysl pozytywnie :tak:
Moi rodzice czasem synalizują mi że już by chcieli... niedawno nawet usłyszałam, że juz mają miejsce na hustawkę dla wnuków :-) teściowie czasem coś powiedzą ale raczej delikatnie... z ich strony nie czuję jakiegoś parcia... i całe szczęście :tak:
Moi rodzice na szczescie sa juz dziadkami 7 latek ( wnuk), od 3 miesiecy maja drugiego wnuczka, a za miesiac prawdopodobnie wnuczke :laugh2: jesli Nam sie uda to juz calkiem szczesliwi beda :-D
Ja dojezdzam do pracy do Poznania:-(, a ukochany pracuje we Wrzesni wiec ma blisko, on pochodzi ze Slupcy i tam kupil mieszkanko, w sumie o wiele taniej niz w Poznaniu
Pozdrawiam :) ja niedaleko bo Świnoujście ;-)
Od 7 w pracy jestem :-):tak:
Ja do domku mam blisko... więc jak wyjdę o 15 to w domku będę 15.20 ;) :-):tak: Moj mąż wraca ok 17-18 wiec za nim on wroci ja mam czas nawet na małą drzemkę :-) albo na zrobienie obiadku :tak:
Iwcia witam w rodzinie ja tez od 7 do 15 a maz konczy o 16 :-p

cześć dziewczyny?? zielona albo ren coś pisały?? sa fasolki??
Zielona czeka na wynik bety ale jest na dobrej drodze a my czekamy i czekamy :-p

U mnie ten sam dylemat:sorry:

No to czekamy jutro:tak:
To tak pocichutku trzymamy kciuki;-)
Ren moze za wczesnie jeszcze:sorry:

Nie moge dzis za wami nadarzyc:sorry: co podczytam to musze uciekac i tak wkolko:sorry: wklejam liste bo ta co wklejalyscie byla bez poprawek:sorry:

Iwcia dopisalm Cie bo nie ma Cie na liscie, ktory u Ciebie cykl staranek????
No nei wiem wlasnie oczekiwalam @ na 16-17 ale ze ostatnio cykl mi sie wydluzyl do 31 dni to wlasnie czekalam do dzisiaj, no i teraz jeszcze poczekamy;-)
Ren, no właśnie może jeszcze za wcześnie... dopóki nie ma @ to jest duża szansa... albo test do du... tak jak mówił Twój Mąż...;-)

Iwcia, do roboty zatem, do roboty!!!!!!!

Noukie, co tam u Ciebie? Jaki dylemat?:zawstydzona/y:
Dzięki za update tej listy... ja jakoś ostantio nie teges...:confused2:
No mam nadzieje ze moj P ma racje i test zawiodl hehehe poki nei ma @ to mamy nadzieje :-) tak wogole to moj juz wczoraj sie zaczal cieszyc po trochu bo wogole plamien nie bylo i teraz tez nei ma

moje drogie!!
Jestem po teście, którego nie zrobiłam rano bo zaspałam, ale wynik negatywny ;-(( a @ brak i objawów też brak!! Nic nie boli ani brzuch ani piersi, ani jajniki!!
Pozostaje czekać ...sama nie wiem na co???
To czekamy razem szkoda ze nie zobaczylas 2 pieknych kreseczek ale jest jeszcze szansa, moze pojutrze pokaze 2 trzymam kciuki mocno;-)
Mi tez sie bardzo podobaja Twoje prace!
I zazdroszcze talentu! Tez bym tak chciala:tak:
tez uwazam ze bardzo ladne te prace Twoje ;-)

Najpierw duzo czytania potem pisania ale warto :-)

witam ponownie
a we mnie jakas energia wstapila takzescie mnie podbudowaly ze zrobilam podmalunek pod obrazek, a poza tym ciasto=cynamonowiec juz sie piecze:-D

No widzisz dziewczyny czynia tu cuda!!

A niektóre umieja krakać - tak jak ty z tym progesteronem:-p

No ale wszystko będzie jasne w niedzielę - bo będę go robiła - a, że wyniki są po 1-2h to sie dowiem!!

chciałam ci powiedzieć ze wcale, absolutnie ci nie gratuluje, ale... Boże jak się cieszę z tych Twoich II kresek:tak::tak::tak:

najgorsze kochana jest to, że ja w te kreski nie wierze, tym bardziej, że przyszło plamienie..obstawiam, że na 95% bedzie @, bo wydaje mi się, że skoro w I ciąży plamień nie miałam, to dlaczego miałabym mieć w drugiej???

przyszło plamienie...wiem, że to jeszcze o niczym nie przesądza, ale ja już raczej nastawiam się na @...cholerka, kolejny- 7 już cykl....no cóż..jeszcze jutro rano sprawdze testem, czy kreska nadal jest czy już nie ma i to chyba bedzie na tyle....:-:)-(
kurcze, aj mam faze 14- dniową...nie powinno się dzisiaj rozkręcić...poza tym brzuch mnie kłuje, a nie boli na @..
Trzymam mocno kciuki aby wredota sie nie pokazala tylko cudowne malenstwo!!! mysl pozytywnie jeszcze sa duze szanse j roznie bywa z tymi ciazami i nei jest powiedziane ze bedzeie tak samo
witam ponownie
a we mnie jakas energia wstapila takzescie mnie podbudowaly ze zrobilam podmalunek pod obrazek, a poza tym ciasto=cynamonowiec juz sie piecze:-D
No to milo slyszec mm juz czuje jak pachnie ;-) a teraz co bedziesz malowac?

Zmykam zrobic i zjesc kolacje ale jeszcze wroce;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry