reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hope-czemu nie zdecydowalabys sie na zadna pomoc ze strony lekarzy jesli moge spytac?sa rozne sposoby gdyby cos bylo nie tak.A przeciez nie musi byc zle!

...
Zdecydowalam sie i lekarz stwierdzil, ze jajniki w porzadku i nie widzi jakis cyst.To on zalecil sprawdzenie droznosci jajowodu.Powiedzial, ze bez tego nie poda mi jakis ulepszaczy owulacji (jesli nie mam owulacji z lewego jajnika, tego gdzie jajowod).

jajniki kłują niemiłosiernie, sypiam w południe, brak ochoty na wszelakie serduszkowanie i śluz mam jak płodny, tylko, że biały. To tyle z samoobserwacji i masochizmu:-)czekam jeszcze do czwartku, jeśli sprawa z testami się nie wyjaśni, to w czartek zrobie hcg z krwi. @ powinna być w sobote..zadziwiają mnie natomiast moje tempki- w ciągu 2 dni prawie o 4 stopnie w górę...szok..najgorsze jest to, że jak się przyglądam włąsnemu wykresowi, to ciężko mi się nie nakręcać..
Nie dziwie sie. Nie tylko masz ciekawy wykres,ale i obiecujace objawy. Kciuki mocno zacisniete.Zwlaszcza, ze obie jestesmy po pozamacicznej i jesli ty zafasolkujesz to moze i mi sie wreszcie uda....
[/QUOTE]

reklama
przyznam, że bobo troszkę się boję...a z hcg z krwi to wiecie jak jest- do momentu otrzymania wyniku człek ma jeszcze jakąś nadzieje, a potem ma już jasno napisane, że albo tak, albo nie...nie wiem, czy to moje masochistyczne skłonności, ale lubię to oczekiwanie na wyniki...:zawstydzona/y:

Tu podaje normy:

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200
16 DPO ---- 40 - 400
18 DPO ---- 70 - 800
20 DPO ---- 140 - 1600
22 DPO ---- 180 - 3200

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period)
3 LP --- 5 - 50 mIU/ml
4 LP --- 5 - 426 mIU/ml
5 LP --- 18 - 7,340 mIU/ml
6 LP --- 1,080 - 56,500 mIU/ml
7 - 8 LP --- 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9 - 12 LP --- 25,700 - 288,000 mIU/ml
13 - 16 LP --- 13,300 - 254,000 mIU/ml
17 - 24 LP --- 4,060 - 165,400 mIU/ml
25 - 40 LP --- 3,640 - 117,000 mIU/ml
kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od terminu owulacji tydzień ciąży mlU/ml
3 – 4 tydzień od owulacji----- 9 - 130
4 – 5 tydzień od owulacji----- 75 – 2600
5 – 6 tydzień od owulacji----- 850 - 20,800
6 – 7 tydzień od owulacji---- 4,000 - 100,200
7 – 12 tydzień od owulacji---- 11,500 - 289,000
12 – 16 tydzień od owulacji--- 18,300 - 137,000
16 – 29 tydzień od owulacji---- 1,400 - 53,000
29 – 41 tydzień od owulacji--- 940 - 60,000

przyznam, że bobo troszkę się boję...a z hcg z krwi to wiecie jak jest- do momentu otrzymania wyniku człek ma jeszcze jakąś nadzieje, a potem ma już jasno napisane, że albo tak, albo nie...nie wiem, czy to moje masochistyczne skłonności, ale lubię to oczekiwanie na wyniki...:zawstydzona/y:

ja bym zrobiła jeszcze bobo teraz aby zobaczyc czy też wyjdzie jakaś jasna kreska... a bete najwyzej jutro...

W tym to już Ci nie pomogę, skoro wolisz sie łudzić i nakręcać jeżeli nawet nic tam nie ma - no to twoja sprawa.

Ja wolę wiedzieć - nienawidzę togo bólu gdy uwierze,że się udało!

Ale to twoja decyzja!

reklama
To też jest metoda... najważniejsze że dobrze sie skończyło...
U mnie jeśli nie udało się w tym cyklu...to na pewno wprowadzam do gry testy owulacyjne...;-):-D co by Męża nie męczyć w nieodpowiednim okresie... aż tak bardzo... hihihihih:happy:
Dobry pomysl z tymi testami. Ja w tym cyklu robilam i wyszlo na to, ze gdybym sie kierowala tylko obserwacja ciala, to bysmy sie z owulka rozmineli. :tak:

Do góry