reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Słyszałam opinie od kolezanek że niestety od niego przytyły
Poza tym wydaje sie dziwne ze przy progesteronie w normie lekarz zapisal ci ten lek, tym bardziej ze masz regularne miesiaczki:eek:

Mnie też to dziwi, że przepisuje go jeśli wszystko jest w normie?

A jeśli chodzi o tycie- to co to za problem - jak zafasolkujesz i tak przytyjesz!

Ja od początku staranek przytyłam już 4kg - i mam to w ......
A dlatego tyję, bo mam bardzo słabą przemianę materii i mogę jeść baaaaardzo mało, ale ze względu na ewentualną fasolkę jem normalnie!

reklama
Słyszałam opinie od kolezanek że niestety od niego przytyły
Poza tym wydaje sie dziwne ze przy progesteronie w normie lekarz zapisal ci ten lek, tym bardziej ze masz regularne miesiaczki:eek:

A jeśli chodzi o tycie- to co to za problem - jak zafasolkujesz i tak przytyjesz!

A dlatego tyję, bo mam bardzo słabą przemianę materii i mogę jeść baaaaardzo mało, ale ze względu na ewentualną fasolkę jem normalnie!

no ja tez nie wiem o co chodzi...

spójrzcie na wyniki badań... robione 21 dc:

Progesteron: 60,47 nmol/l faza lutealna normy: 5,3 - 86

kurde... jesli sie tyje to ograniczam jedzenie do minimum... i tak przez ostatnie 3 miesiące przytyłam 4 kilo.

Tycie nie takie straszne tylko czasami syntetyczne hormony tez nie sa za dobre

no ja tez nie wiem o co chodzi...

spójrzcie na wyniki badań... robione 21 dc:

Progesteron: 60,47 nmol/l faza lutealna normy: 5,3 - 86

kurde... jesli sie tyje to ograniczam jedzenie do minimum... i tak przez ostatnie 3 miesiące przytyłam 4 kilo.
Bardzo ładny masz ten progesteron, nie wiem po co go wspomagać!

Ale ja lekarzem nie jestem!

no ja też nie wiem Agniesiar o co chodzi... kurde no zła jestem na siebie, że nie zapytałam do końca...
no troche zle ze nie zapytalas bo dziwne ze na poczatku staranek zapisuje wam juz hormonalne leki, tym bardziej ze wynik masz dobry i nie wskazuje na to by cialko zolte ci niedomagalo, nie masz tez nieregolarnych cykli czy endometriozy przy ktorych ten lek sie stosuje. Stosowany jest tez u kobiet z zagrozona na poczatku ciza poronieniem, ale ty tez nie mialas takiej sytuacji wiec troche dziwi mnie ta kuracja

reklama
Do góry