reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

no wlasnie mialam zrobic hormony w zeszlym tygodni - nie udalo mi sie bo albo nie mialam jak albo nie bylam na czczo...slyszalam ze duzo dziewczyn ma problem z hormonami tarczycowymi ktore robia sobie same bo ginekolodzy omijaja czesto ten temat.. dlatego wybieram sie w poniedizalek na badania krwi. Gin podczas ostatniej mojej wizyty tydz temu uznal ze dokladne badania plodnosci mojej i meza zleci jak nam sie nie uda zaciazyc do marca...
tylko niektóre hormony powinno się robić w konkretnej fazie cyklu

reklama
castangus czy cos takiego tez zbija prolaktyne i nie jest niebezpieczny.ja to mialam w skladzie razem z wiesiolkiem itp.moze tez sprobujesz?spytaj najwyzej lekarza.nie powinno zaszkodzic.
jednak zostanę przy tym bromergonie skoro mi nie szkodzi, jeszcze mam brać primolut nor ale to między 16 a 25 dc, na podniesienie progesteronu

progesteron robiłam 2 razy raz w fazie folikularnej a potem w lutealnej i chociaż w obu fazach mieszczę się w nornie to w fazie lutealnej za mało wzrazta w stosunku do folikularnej, poza trm estradiol w fazie folikularnej mam w dolnej granicy normy, a w lutealnej w górnej a to już za dużo w stosunku do folikularnej...

bo widze ze jestes wk..... na @ :-) tak jakby kazdy miesiac byl bezcenny jesli chodzi o szanse na ciaze. Skoro jeszcze nie masz nawet 30 to spokojnie moge Ci powiedziec ze nie ma sie co stresowac i wsciekac - nie teraz to nastepnym razem. Nerwy, stres, wsieklosc ani nastawianie sie w niczym staraczkom nie pomaga - wrecz przeciwnie... no ale co ja sie bede wymadrzac...same wiecie :tak:
oj tu sie mylisz troche:) ja w tym miesiacu absolutnie nie bylam wsciekla!Naprawde spokojnie przyjelam to do wiadomosci i nawet nie rozmyslalam nad tym za dlugo taka bylam zajeta.Doszly do tego moje wakacje i zalatwianie papierow.Wiedzialam ze @ przyjdzie bo temperatura spadla i zdziwienia nie bylo.Moze to inaczej brzmi ale sama sie zdziwilam ze nie bylo "dramatu".Zadnego pms nie mialam nawet,rozdraznienia.A ze przykro to wiadomo.

no to ciesze sie ze sie myle :) Z drugiej strony zdaje sobie sprawe ze nie jest latwo nie denerwowac sie :)
A moj maz wlasnie obudzil sie z poobiednij drzemki i uznal ze juz najwyzszy czas zaczac myslec o prezentach na swieta :):):) No to zaszalal :)
denerwowac sie ,nie denerwuje.po prostu jest przykro i tyle,ale dluzej nad tym nie rozmyslam.

to szybko z tymi prezentami ale z drugiej strony jesli macie kupic wiele to dobrze rozlozyc to na "raty" i zaczac przygotowywac wczesniej.Chco szczerze mowiac jeszcze zadnej atmosfery swiatecznej nie czuje.W ubieglym roku mialam kilkanascie osob na swietach i wtedy to bylo cos by kupic wszystkie prezenty.W tym roku sie nie zapowiada wiec szalenstwa prezentowego tez nie bedzie

nieznoszę świąt a jeszcze bardziej tego ze wszyscy będą mi życzyć dzidziusia, chyba się poryczę
u mnie to zawsze roznie z tymi swietami.czasem sa super czasem sie nimi rozczarowuje.Jesli chodzi o moja czy mojego rodzinke to na szczescie sa bardziej taktowni i sie nie dopytuja a jesli juz ktos mi tego zyczy czy pyta o dzieci to przewaznie odpowiadam ze wcale ich nie chce,niepotrzebny klopot,za mloda jestem itp.najczesciej sie zamykaja po tym

reklama
Do góry