reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Wiesz co...ja zawsze powtarzam,że w takich sytuacji nie ma słów które oddałyby ból....czy "pokazały" wsparcie....jedyne co można zrobić to "być" z kimś kto przezywa tragedię.....tyle..

Kończymy ten smutny temat....w końcu mamy zamiar zafasolkować niedługo......a więc ma pojawić się nowa NADZIEJA,nowy CUD....:tak:

I tak trzeba myśleć!!!

reklama
Agniesiar dzieki za odpowiedź, według mnie wszystko jest w granicach normy.
Czy uważasz że powinnam zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania!! Tylko takie lekarz mi przepisał.
Chciałam je wykonac nie tylko w związku z tym że staramy się o dzidzię, ale od 2 miesięcy pojawiły mi się wykwity na żuchwie, a to podobno ma związek z hormonami!!!

Robiłyście jeszcze jakies inne badania na hormony!!

jagodka- tylko mi obiecaj że już nie będziesz opowiadać głupotek o tym że nie dasz rady lub zrezygnujesz!

oczywiście,obiecuje z ręką na sercu....nie poddam się już takiemu nastrojowi....nie zrezygnuje napewno....nie ma takiej opcji...no chyba,że matka natura wybierze za mnie,ale to zawsze pozostaje jeszcze adopcja...:tak:

oczywiście,obiecuje z ręką na sercu....nie poddam się już takiemu nastrojowi....nie zrezygnuje napewno....nie ma takiej opcji...no chyba,że matka natura wybierze za mnie,ale to zawsze pozostaje jeszcze adopcja...:tak:

NO i to mi sie podoba!!!!

Zobaczysz już niedługo będziemy tyły- i bardzo sie z tego cieszyły!!!:-D:-D:-D

hm, martilla, kochana, dzieki, że chociaż Ty się odezwałaś i odpowiedziałaś na mojego posta...czuje się lekko ignorowana na moim własnoręcznie założonym wątku...wiem, że czasu mi brak na pisanie, ale ostatnio kilka razy próbowałam się włączyć do romowy i olano mnie...po prostu super..HALO!!!!!!!!TO JA!!!!WAMPIRZYCA!!!!NIE POŻUCAJCIE MNIE!!!!!!!!!:-:)-:)-(

Agniesiar dzieki za odpowiedź, według mnie wszystko jest w granicach normy.
Czy uważasz że powinnam zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania!! Tylko takie lekarz mi przepisał.
Chciałam je wykonac nie tylko w związku z tym że staramy się o dzidzię, ale od 2 miesięcy pojawiły mi się wykwity na żuchwie, a to podobno ma związek z hormonami!!!

Robiłyście jeszcze jakies inne badania na hormony!!

no przy staraniu sie to jeszcze jest kilka ważnych:

w 2-4dc.
- FSH
- LH
- estadriol

Jeżeli są podejrzenia z hormonami tojeszcze trzeba by było zrobić hormony tarczycy:
TSH
FT3
FT4
i gdyby wyszło coś niepokojącego to jeszcze:
T4 i T3

Oczywiście jeżli myślicie o dziecku to konieczne jest jeszcze:
-morfologia
-ogólne badanie moczu
-toksoplazmoza
-cytomegalia

To jest tak podstawa staraczki!

hm, martilla, kochana, dzieki, że chociaż Ty się odezwałaś i odpowiedziałaś na mojego posta...czuje się lekko ignorowana na moim własnoręcznie założonym wątku...wiem, że czasu mi brak na pisanie, ale ostatnio kilka razy próbowałam się włączyć do romowy i olano mnie...po prostu super..HALO!!!!!!!!TO JA!!!!WAMPIRZYCA!!!!NIE POŻUCAJCIE MNIE!!!!!!!!!:-:)-:)-(

Oj nie zauważyłam, a co sie dzieje?:-(

Ja chętnie odpiszę, ale tyle sie tu dzieje, że nie zawsze coś sie zauważy!

reklama
Do góry