reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

zielona pooglądaj sobie wykresy ciążowe na FF.Naprawde są różne. Właśnie oglądałam teraz pod kątem temperatur i niektóre dziewczyny miały temperaturę ok. 36,6 i test ciażowy wyszedł im pozytywnie. Niektórym już w 8 DPO :szok: To znaczy, ze ja przy moich niskich temperaturach też mam szansę:)

reklama
zielona, nie musi rosnac.wazne by btrzymala sie wysoko.tez patrzylam na wykresy osob zaciazonych i u nich czesto chodzi w gore i w dol.oczywiscie jest jakis limit.u mnie to chyba 36,35 (powiedzmy 36,4.w ubieglym mc akurat kiedy spadla mi do 36,4 wiedzialam ze nic z tego)
wisienka 83 chyba cos ci sie pomylilo,tzn napisalas odwrotnie temperature skoro ci spadla?moze ja czegos nie zrozumilaam

no a u mnie 36,8.wczoraj wieczorem poszlam szybko spac(jak na mnie to bylo szybko bo nigdy nie klade sie przed 24.tzn na ogol).strasznie bolala mnie glowa i bylo mi zimno.cos w rodzaju dreszczy.Przez moje samopoczucie myslalam ze pewnie mam duzo wyzsza temperature ale byla normalna,tzn 37,1.mierze tez poznym wieczorem bo zazwyczaj mam wtedy niska(w pierwszej fazie) i to wlasnie wieczorna temperatura uswiadomila mi w ubieglym cyklu ze sie nie udalo...
juz widze ze stresuje sie porannym mierzeniem ,a to nawet nie sa dni przed kolejna spodziewana @...Tak trudno jest mi uwierzyc ze mogloby sie udac.prawie niewyobrazalne.

Nie wiem dlaczego ale mam przeczucie, że tym razem sie udało... Nie chodzi mi o jakiś tam objawy. One o niczym nie świadczą. Poprostu jakoś tak czuję... Mam nadzieję, ze sie nie mylę. Jak tak was czytam i słucham mojego męża to mamcoraz większa ochotę zrobić ten test już teraz w sobotę. To będzie 10DPO.

Nie wiem dlaczego ale mam przeczucie, że tym razem sie udało... Nie chodzi mi o jakiś tam objawy. One o niczym nie świadczą. Poprostu jakoś tak czuję... Mam nadzieję, ze sie nie mylę. Jak tak was czytam i słucham mojego męża to mamcoraz większa ochotę zrobić ten test już teraz w sobotę. To będzie 10DPO.
jesli sie zdecydujesz to wez jak najczulszy.oczywiscie nawet jesli bedziesz w ciazy nie musi wykazac (moze byc za wczesnie),ale moze...ja robie a jak nie wyjdzie to takie pocieszenie ze byc moze za wczesnie.no ale ostatecznie zdecydujesz sama

Wiem, ze decyduję sama...I tu właśnie pojawia się problem... Mam jeszcze trochę czasu na przemyślenie tego...
Ja niestety nie wiem jak zaznacza sie kłucie i bóle podbrzusza na FF. A też bym chciała wiedzieć wiec dołączams iedo pytania.

No nawet nie tyle bol podbrzusza(taki jak na okres) tylko klucia.Po jednej stronie.wczoraj mnie dopadly a to nowosc.
Tez patrzylam na te wykresy i widze ze rzadko ktora miala cos powyzej 37.temperatury sa naprawde srednie i duzo nizsze niz myslalam ze powinny byc.
No coz zobaczymy jak bedzie u nas.ja w ubieglym mc niemal do samego konca trzymalam sie powyzej 36,8 i nic z tego nie wyszlo...

Ja mam wersję bezpłatną FF i nie mogę takich rzeczy zaznaczać, ale wszystko mam zapisane długopisem na swojej karcie w zeszyciku :tak: w FF są różne zakładki u góry m.in. chart, calendar i w którejś tam następnej widziałam do zaznaczenia objawy i odczuwane zmiany. Poszukajcie. I pytanie- czy płacicie za FF czy to jest jeden z Waszych pierwszych wykresów (darmowych)??
Oczywiście, że tempka może spadać, to o niczym nie świadczy, oczywiście jeśli cały czas jest nad kreską, a przy zagnieżdżeniu lubi spadać pod kreskę niziutko ;-)
U mnie dzisiaj wzrost, ale tylko o 0,1 stopnia, cały czas tempka dosyć niska bo tylko 36,74. No ale to niczego nie przekreśla, co ma być to będzie...

Ja mam wersję bezpłatną FF i nie mogę takich rzeczy zaznaczać, ale wszystko mam zapisane długopisem na swojej karcie w zeszyciku :tak: w FF są różne zakładki u góry m.in. chart, calendar i w którejś tam następnej widziałam do zaznaczenia objawy i odczuwane zmiany. Poszukajcie. I pytanie- czy płacicie za FF czy to jest jeden z Waszych pierwszych wykresów (darmowych)??
Oczywiście, że tempka może spadać, to o niczym nie świadczy, oczywiście jeśli cały czas jest nad kreską, a przy zagnieżdżeniu lubi spadać pod kreskę niziutko ;-)
U mnie dzisiaj wzrost, ale tylko o 0,1 stopnia, cały czas tempka dosyć niska bo tylko 36,74. No ale to niczego nie przekreśla, co ma być to będzie...
te objawy na ff widziualam ale jest tylko cos takiego jak "cramps" a to cos innego mysle.no nic,jakos to zaznacze.
Akurat wczoraj wyczytalam ze ten spadek przy zagniezdzaniu rzadko sie zdarza.niczym bym sie tu nie sugerowala.Choc jak sie oglada wykresy to widze ze cos kobieta to wykres.Sa tak rozne!To co niektore dziewczyny na innych forach wypisuja bzdury ze temperatura ponizej 37 przekresla ciaze.ja osobiscie wiem tylko ze bym sie wystraszyla gdyby spadla mi tak nisko.Niech lepiej zostanie tak jak jest:)
i znow musze was opuscic dziewczyny:(
do wieczora

reklama
Mi sie wydaję, ze ta temperatura ciążowa zależy od podstawowej temperatury u każdej z nas. Jeśli któraś ma PT 36,4-36,6 itd. to w ciąży będzie miała temperaturę powyżej 37. Ale jak ja np. mam PT 35,86-36,12 to myślę, że mało możliwe żeby ta tempka od razu skoczyła powyżej 37. Mi się wydaje, ze skok o 0,4-0,6 jest wystarczająca zeby mogło to świadczyćo ciąży. A upewniłam sie w tym, ze jest to mozliwe oglądając wykresy dziewczyn na FF. Teoria to jedno a praktyka co innego. Widziałam nawet taki wykres, ze dziewczyna miał przez 4 dni lekkie i silne krwawienie, 3 dni później owulację a w 13 DPO pozytywny test ciążowy :szok: A owulacja była w 49dc
Wnioskuję z tego, ze wszystko jest mozliwe:)

Fertility Friend OnLine Chart Gallery 9 wykres na tej stronie:)

Do góry