reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej dziewczyny.steskinlam sie i zaraz wszystko poczytam bo dopiero do domu weszlam.Akurat jak to pisze i od kiedy jestem w domu bardzo kluje mnie podbrzusze!(bardziej z jedenj strony).auu.w ogole w ciagu dnia tez mnie cos klulo ale delikatnie i wyzej.W pracy zauwazlylam rano troszeczke krwi w sluzie.sama nie wiem co o tym myslec.A sluzu tez mam troche.kurcze jak kluje!
Ta krew w śluzie faktycznie brzmi obiecująco - to na pewno krwawienie implantacyjne :tak:
A ja chcę jutro mieć spadek tempki, oczywiście ten implantacyjny, i już! a potem wzrost :-D
mazia ja też mierzę z ceikawości w dzień i wieczorem. W dzień mam zazwyczaj ok. 37 lub ponad nawet. Wieczorem późnym (ok. godz. 23) spada mi do 36,6 czyli podobnie jak mam rano jak mierzę (zobacz na wykres). Wczoraj wieczorem zmierzyłam przed pójściem spać i było chyba 37,1 i tak się ucieszyłam ale nici z tego bo rano tylko 36,4 hmm :baffled:

reklama
odpowiadam:
wisienka 83 ja zawsze wczesnie testuje i za bardzo sie nie doluje bo jak wychodzi negatywny to sobie tlumacze ze za wczesnie zrobilam moze.doluje sie dopiero jak przychodzi okres.moze sprobuj takim bardzo czulym?patrzylam na galerie pozytywnych testow na ff i wielu osobom wychodzily w 10 dniu po owu.
fajnie jakby nam wyszlo.Mialybysmy tego samego dnia splodzone dzieci ha ha.no i wlasnie doczytalam ze tez cie z prawej strony kluje:)tylko piersi jakos nie daja o sobie znaku.no moze troche ale tylko przy dotyku.
no a temperatura chyba ci rosnie nie?co oznaczaja te przerywane kreseczki?
mazia 89 temperatura ladna szczegolnie ze blisko daty @.z tym ze z drugiej strony mnie w ubieglym mc spadla dopiero w dzien okresu a dzien przed wysoka(tzn potem wieczorem juz sie niska zrobila).badzmy dobrej mysli i czekajmy:)cos jednak czuje ze ci sie udalo.wieczorem mierze bo ogolnie w pierwszej fazie mam dosyc niska tak pozno wieczorem.teraz mam troche ponad 37
hope 33 po polduniu i wieczorem tez mam wysoka.dzis w pracy po prostu myslalm ze twarz mi splonie.no ale nic,zobaczymy jak bedzie dalej
Me klaudia nie ma stuprocentowego sposobu na splodzenie dziewczynki.jednak powszechnie wiadomo jest ze plemniki meskie sa szybsze ale mniej wytrzymale od zenskich wiec im dalej od owulacji tym wieksza szansa na dziewczynke.O ile dojdzie do zaplodnienia.no ale powtarzam to nie jest 100% metoda.ogolnie po testach juz bym tego nie robila.moze tylko w dzien pozytywnego
emilchen nie wiem czy opisywanie tego co nas boli np.mozna nazwac objawami.do konca nie wiadomo co one zwiastuja.ja mimo wszystko pisze bo chce ewentualnie porownywac w kolejnym cyklu.w tym roznica jest to ze podbrzusze wlasnie nie boli tak jak na okres ale raczej kluje!

dzieki dziewczyny !tylko czy to nie za wczesnie na zagniezdzanie?no ale pisze co czuje i co mam.Aktualnie ogromny bol glowy no i dopiero co klulo mnie strasznie w takim pulsujacym rytmie.raczej po jednej stronie.W pracy tez mnie klulo ale troche wyzej(??) i uczucie jakby brzuch mi cierpl??nawet jakby to bylo juz zagniezdzanie to nie ma pewnosci czy sie zagniezdzi niestety...Mam ogromna nadzieje ze w koncu sie uda!!
no i sluzu mam troche wiecej niz w ubieglym mc ale o niczym nie swiadczy.
ide z ciekawosci zobaczyc jaka mam temperature?

dzieki dziewczyny !tylko czy to nie za wczesnie na zagniezdzanie?no ale pisze co czuje i co mam.Aktualnie ogromny bol glowy no i dopiero co klulo mnie strasznie w takim pulsujacym rytmie.raczej po jednej stronie.W pracy tez mnie klulo ale troche wyzej(??) i uczucie jakby brzuch mi cierpl??nawet jakby to bylo juz zagniezdzanie to nie ma pewnosci czy sie zagniezdzi niestety...Mam ogromna nadzieje ze w koncu sie uda!!
no i sluzu mam troche wiecej niz w ubieglym mc ale o niczym nie swiadczy.
ide z ciekawosci zobaczyc jaka mam temperature?
No pewnie, że nie za wcześnie! Ostatnio czytałam w jakimś artykule medycznym że zagnieżdżenie następuje przeciętnie od 7 do 9 dnia po zapłodnieniu. Ty mogłaś mieć owulację 13 dc - owulacja to nie zawsze moment dzień przed skokiem ale do trzech dni przed i ew. też chwilę po. A 13 dc miałaś najniższą tempkę i teścik wyszedł pozytywny. Więc dzisiaj mija 7 dni :tak: trzymam kciuki

No pewnie, że nie za wcześnie! Ostatnio czytałam w jakimś artykule medycznym że zagnieżdżenie następuje przeciętnie od 7 do 9 dnia po zapłodnieniu. Ty mogłaś mieć owulację 13 dc - owulacja to nie zawsze moment dzień przed skokiem ale do trzech dni przed i ew. też chwilę po. A 13 dc miałaś najniższą tempkę i teścik wyszedł pozytywny. Więc dzisiaj mija 7 dni :tak: trzymam kciuki
wiesz nie chce sie nakrecac bo to juz przerabialam...No ale takiego klucia to ja w zyciu nie mialam.zaden bol ale klucie w podbrzuszu lekko z prawej strony.Nie moge przez to chodzic.
zmierzylam temperature 37,19ale to wieczor wiec nic nie znaczy),duzy bol glowy do tego.
wie ktos moze jak zaznacza sie klucie na ff?

reklama
Hej dziewczynki:)
zielona ja nie wiem:( Mam nadzieję, ze wystarczy, ze jest podwyższona bo mi dziś spadła:( Wczoraj było 36,61 a dziś 36,44... Oglądałam na FF ciążowe wykresy i różnie to było. Niektórym dziewczynom temperatura cały czas rosła, innym utrzymywała sięprawie cały czas na równym poziomie a u jeszcze innych skakała. Wydaje mi sie, ze nie ma żadnej regóły byle temperatura nie spadła poniżej tej poziomej lini. Al;e to są tylko moje przypuszczenia...

ejif ta przerywana linia oznacza, ze danego dnia nie wpisałam temperatury. Mam na wykresie takie 3 dni. 2 dni jak byłam u tesciów w Niechorzu i zapomniałam wziać termometru. I teraz w niedzielę, bo w sobotę mój mąż był na kawalerskim a ja musiałam go odebrać. Szłam spać ok. 3 nad ranem a temperaturę mierzę o 4:30 czyli nie było sensu jej mierzyć. Odpuściłam sobie bo i tak byłaby nieprawidłowa po 1,5 godz. snu.

Mnie cały czas boli brzuch jak na @. I kłuje mnie lewy jajnik... No i piersi cały czas mnie swędzą- w zeszłym cyklu też tak miałam ale troszkę bliżej terminu @. Wczoraj tak mnie bolało podbrzusze, że nie wiedziałam jak się w łóżku ułożyć... To w sumie nie ból tylko takie ciągnięcie...wiecie o co mi chodzi? Takie dziwne uczucie. Jak leżę na plecach to muszę mieć zgięte nogi bo jak wyprostuję to jakoś tak mnie ciągnie w podbrzuszu..
Ale się zakręciłam... Mam nadzieję, ze rozumiecie o co mi chodzi...

Miłego dnia kochane:) Ja chyba będe tstować dopiero po weseleu czyli w poniedziałek 03.08. chociaz mąż mnie namawia żebym zatestowała teraz w weekend... W sobotę będą 3 miesiące jak jesteśmy małżeństwem a w niedzielę mam imieniny. Mąż mowi, ze moze będę miała taki cudowny prezent w postaci 2 kresek:)

Do góry