reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

A mnie cały czas pobolewa podbrzusze i kłuje jajnik:( I coś mnie kłuje w prawym boku... No i to uczucie pełnego brzucha. Mam tak juz od tygodnia... Jakaś taka wzdęta się czuję...
I piersi mnie swędzą a najbardziej sutki... Ale w poprzednim cylku też tak miałam więc objawem ciąży to nie jest... Zreszta na objawy u mnie za wcześnie...

Ostatnia edycja:
reklama
A ja dzis znow 36,7.jeszcze nigdy nie mialam tak ze temperatura utrzymywala sie na tym samym poziomie.I nadal wydaje sie niska...a ja mialam wyzsza w poprzednich cyklach.przegladajac wykresy innych kobiet wiem ze nie musi byc wyzsza,(wzrasta jakos pod koniec)ale jakos tak.Wprawdzie poznym wieczorem(kiedy w pierwszej fazie mialam bardzo niska a na pewno nie wyzsza niz rano po przebudzeniu) jest w okolicach 37 ale to sie oficjalnie nie liczy.no nic zobaczymy,ale juz chyba mowilam ze w tym cyklu jakos nie chce mi sie wierzyc ze sie udalo.to tez nowosc.
No i znowu nie bedzie mnie caly dzien.potem pewnie bede miala co czytac.
Ja od kilku dni wieczorem mam 37-37.5, a rano mi spada do 36.5-36.6. Te wieczorne niepotrzebnie nakrecaja.

Nie dziwię sie, ze masz go przed oczami. Ja na sam dźwiek karetki pogotowia dostaję gęsiej skórki:szok: Sama kiedyś uczestniczyłam w wypadku. Mieliśmy czołowe zderzenie nie z naszej winy. Na szczęście nikomu nic poważnego sie nie stało ale od tamtej pory nienawidzę sygnału karetki pogotowia...:-(
No, te dwie kobiety zginęły też nie ze swojej winy- jechały przepisowo, a z naprzeciwka mercedes sciął bardzo ostro zakręt i tak w nie walnął, że samochód z przodu wyglądał, jak ucięty piłą...straszne!!!!:sad:

u mnie bole pieri i to eszystko temp niska 36,4 wiec nie wiem czy mozliwe zeby byla fasolka:confused2:zielona ja robie test za ok 5 dni bo 25 mam dostac @ mam nadzieje ze uda Ci sie zafasolkowac;-)ja moge zaczekac bo mam juz dwojke ,ale Wam zycze najbardziej bo zaslugujecie na szczecie:-);-):tak::-D:laugh2:

Ja od kilku dni wieczorem mam 37-37.5, a rano mi spada do 36.5-36.6. Te wieczorne niepotrzebnie nakrecaja.

Kochana a Ty masz zawsze takie długie cykle? Widzę na suwaczkuu, ze dziś jesteś w 46dc:szok: Co na to lekarz?:confused: Przepraszam jeśli uraziłam Cię tym pytaniem:sorry: Ja zawsze miałam 28dniowy cykl, ostatni był 30 dniowy i trzy cykle przed ślubem były jakieś dziwne. Ale poza tym cykl mam 28 dniowy. A u Ciebie 6DPO czyli znajbliszy termin spodziewanej @ za ok. 6-8 dni czyli w 52-54dc:szok: Bardzo mnie to zainteresowało. Nie spotkałam sie jeszcze z tak długim cyklem...

Kochana a Ty masz zawsze takie długie cykle? Widzę na suwaczkuu, ze dziś jesteś w 46dc:szok: Co na to lekarz?:confused: Przepraszam jeśli uraziłam Cię tym pytaniem:sorry: Ja zawsze miałam 28dniowy cykl, ostatni był 30 dniowy i trzy cykle przed ślubem były jakieś dziwne. Ale poza tym cykl mam 28 dniowy. A u Ciebie 6DPO czyli znajbliszy termin spodziewanej @ za ok. 6-8 dni czyli w 52-54dc:szok: Bardzo mnie to zainteresowało. Nie spotkałam sie jeszcze z tak długim cyklem...
Od zawsze mialam nieregularne (po mamie-twierdzi ze raz miala nawet 70 dni, a 50 tojeszcze w normie), od roku byly 27-34 dni (po polrocznym braniu pigulki).
Ale fakt tak dlugiego nie mialam od kilku lat (po raz ostatni moze po porodzie, ale wtedy nie mierzylam temp, a @ dostalam po 3 mies).
1,5 roku temu mialam operacje jajnika (ciaza pozamaciczna) i moze jest ten cykl wlasnie z niego. Poki co dobrze, ze mi wreszcie FF pokazalo owulacje teraz jeszcze tylko kilka dni czekania.Chce sie wreszcie dowiedziec, czy rzeczywiscie mam 10-dniowa faze lutealna (jak w poprzednim cyklu).
Jeszcze w ramach ciekawostki -obejrzalam dzis galerie wykresow FF i widzialam ciazowy z owulacja ok 50 dnia cyklu oraz owulacyjny prawie 100-dniowy

Ostatnia edycja:
No i wróciłam:-). Podbrzusze nadal mnie boli a już się z rana cieszyłam że mi przeszło. Wystarczyło że troszke pochodziłam po sklepach i znów boli:eek:. Oby @ nie przyszła, najwcześniej spodziewam się jej w piątek.

HEJ dziewczyny.
U mnie @ ma być 30.07 czyli za 10 dni , ale wysypało mi na buzi trochę wyprysków jak przed każda @ .tak więc u mnie po staremu od nowego cyklu to samo. Ale już trochę odpuszczam ,bo o nicym innym nie myślałam tylko zeby zajść w ciąże, aż sie niemiła robiłam dla mężusia. TERAZ POWIEDZIAŁAM DOŚĆ.za 11 dni wyjeżdzam na wakacje na dwa tygodnie, trochę odpocznę.
Miłego dnia dziewczyny.

reklama
No chyba, że tak. Najważniejsze, ze miałaś owulację. Teraz tylko modlić sie zeby faza lutealna była dłuższa niż 10dni. A najlepiej żeby @ się nie pojawiła z zamiast niej była fasolka:)

Ja właśnie też oglądałam sobie galerię wykresów na FF i zauważyłam, ze większość dziewczyn robiło pierwszy test ciążowy 10-12 DPO i w większości przypadków wychodziły one pozytywne... Nie znalazłam jednaknikogo kto ma tak niską temperaturę jak ja...:(

Do góry