reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

MeKlaudia- jak chcesz dziewuszke, to najlepiej starac sie do owulki. W dzien owulki i po juz nie. Plemniki meskie sa szybsze (lzejsze) a zenskie wolniejsze, ale te drugie zyja dluzej. Wiec staranka tylko do owulki najlepiej na dzien przed ;-) Powodzenia :-)

reklama
Ta tak jak mi też liczę że ok. 24 marca. Odezwałaś się już na marcówkach?
Tyle postów i tematów, że się już w tym wszystkim nie mogę połapać:baffled:
tak odezwałam się juz :) kiedy wybierasz sie do lekarza?
co do apetytu to ja tez ciągle głodna jestem, najgorzej jest w nocy bo spać przez to nie mogę, ale musze się pilnowac bo i tak mam lekką nadwage, więc nie chciałabym dodatkowo przytyc.

tak odezwałam się juz :) kiedy wybierasz sie do lekarza?
co do apetytu to ja tez ciągle głodna jestem, najgorzej jest w nocy bo spać przez to nie mogę, ale musze się pilnowac bo i tak mam lekką nadwage, więc nie chciałabym dodatkowo przytyc.

Lekarza mam jutro na 11.15. Wcześniej byłam zapiasana bo z NFZ u nas trzeba czekać 2 tygodnie, nie spodziewałam się że tak szybko uda mi się zajść w ciążę i miałam iść na badania kontrolne a teraz wyszło że jest dzidzia:-D Zobaczymy co mi powie. Bety nie robiłam nie znam się na tym:baffled:
Co do apetytu to mam tak samo i też mam leką nadwagę. W ciągu 3 lat przytyłam 7kg już się boję jak będę wyglądać po ciązy. Zobaczę co słychać na marcówkach;-)

ja juz nie moge doczekac sie testowania ( 25.07), wizyta u ginka zaplanowana na 3.08 wiec jesli sie uda to na potwierdzenie a jak nie to chyba poprosze o zlecenie badań.
jaki test ciązowy polecacie?

Ostatnia edycja:
Lekarza mam jutro na 11.15. Wcześniej byłam zapiasana bo z NFZ u nas trzeba czekać 2 tygodnie, nie spodziewałam się że tak szybko uda mi się zajść w ciążę i miałam iść na badania kontrolne a teraz wyszło że jest dzidzia:-D Zobaczymy co mi powie. Bety nie robiłam nie znam się na tym:baffled:
Co do apetytu to mam tak samo i też mam leką nadwagę. W ciągu 3 lat przytyłam 7kg już się boję jak będę wyglądać po ciązy. Zobaczę co słychać na marcówkach;-)
ja ide do lekarza w srode, dzis robilam betke i w srode rano zrobie, zeby sprawdzic czy prawidłowo sie wszystko rozwija. Ogolnie to sie troszke obawiam, bo pamietam missiiss1301 tez tak szybko testy przed @ wychodzily pozytywne i ona bedzie miala blizniaki, a moj M caly czas sie smial ze on na dwa na raz bedzie strzelał. mojemu kuzynowi dwa lata temu urodzily sie bliźniaki podobno co trzecie pokolenie to sie odzywa a nasz pradziadek byl z blizniąt :)

emilchen- badanie progesteronu robi sie zazwyczaj w 23 dniu cyklu (po owulce) :-)
Dziękuję za opdpowiedź muffy :-)
Ach dziewczęta Was tam coś pobolewa a ja dalej nic, kompletnie nic. Żadnych objawów. Tylko mówię, może to akurat dobry objaw... przecież są też takie kobiety, które we wczesnej ciąży nic nie czuły prawda??

wisienka ja bym się nie martwiła - ładnie Ci dzisiaj podskoczyła tempka :tak: może akurat teraz żadnych ciążowych na FF nie ma z takimi temperaturami, ale ja już nie raz oglądałam i naprawdę takie były niziutkie i w ogóle cykl nie wyglądał na ciążowy a dzidziuś był :-) także głowa do góry :tak:

Hope33 a widze że my idziemy łeb w łeb :-) bo u mnie też dzisiaj 6 dzień wyższych tempek. I nawet podobne wysokości mamy (u mnie pierwsze po skoku ok. 36.5 teraz od czterech dni w okolicach 36,6) tyle, że mój cykl krótszy, no ale nie to się liczy... Trzymam kciuki!!!

reklama
Hope33 a widze że my idziemy łeb w łeb :-) bo u mnie też dzisiaj 6 dzień wyższych tempek. I nawet podobne wysokości mamy (u mnie pierwsze po skoku ok. 36.5 teraz od czterech dni w okolicach 36,6) tyle, że mój cykl krótszy, no ale nie to się liczy... Trzymam kciuki!!!
Ja jesli mi jeszcze temp wzrosnie i nie spadnie ponownie do 10 DPO to moze zrobie test 11 DPO czyli sobota 25.07. Jesli spadnie i tak zostanie to nie bedzie sensu bawic sie w test, tym bardziej, ze 1 juz zrobilam w tym miesiacu :)

Do góry