reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Dzisiaj jest mój 12dc byłam na obserwacji mam pęcherzyk 16 i 13mm tylko jest problem bo mam bardzo małe endometrium tylko 4mm przy stymulacji 0,5 tabletki dziennie. W poprzednim cyklu pzy stymulacji 1tabletka dziennie miałam w 13 dc 7 a w 15dc 8mm. Mam nadzieję że jeszcze urośnie. Macie jakieś sprawdzone sposoby na endometrium? Czy któraś z was też miała taki problem? Jak myślicie urośnie czy nie?

reklama
Dzisiaj jest mój 12dc byłam na obserwacji mam pęcherzyk 16 i 13mm tylko jest problem bo mam bardzo małe endometrium tylko 4mm przy stymulacji 0,5 tabletki dziennie. W poprzednim cyklu pzy stymulacji 1tabletka dziennie miałam w 13 dc 7 a w 15dc 8mm. Mam nadzieję że jeszcze urośnie. Macie jakieś sprawdzone sposoby na endometrium? Czy któraś z was też miała taki problem? Jak myślicie urośnie czy nie?
Powinno urosnąć pęcherzyki też więc się nie martw na zapas.

Fajnie :) gratuluję:)
Widzę że jednak clo daje radę :)

Nie mam monitoringu. Mój ginekolog kładzie nacisk na luz. Okej - clo i luteina Ale bez szaleństwa iść co 2 dni. Twierdzi że mamy na 2 cykle A później właczymy monitoring.

Ja, stwierdziłam że należałoby już zacząć monitorować pęcherzyki ale nie naciskalam na ginekologa. Wpadłam na genialny pomysł, że usg będzie mi robił mój partner :) jest lekarzem, mamy dostęp do aparatu więc jazda ... niestety okazało się że to nie takie proste :) on się cyka przed robieniem mi usg. Więc w tym cyklu bez monitoringu :( i kolejny podobnie :(

Super! Gratulacje, w koncu jakieś dobre wieści na tym forum. Przypomnisz, który to był Twój cykl z CLO?
U mnie drugi cykl z clo i ovitrelle. Narazie się cieszę ale przede mną jeszcze sporo strachu. Musi się pojawić zarodek i serduszko. I najważniejsze aby nic się nie stało bo różnie to bywa.

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze <3
Gratuluje ! Właśnie mi lekarz nie chce dawać tego zastrzyku. Teraz zaczęłam 3 cykl i w 2 pękło samo w 18 dniu i był ładny pęcherzyk ale coś niestety poszło nie tak i przyszła @.. ciekawe jak będzie w tym 3 cyklu z clo. Ogólnie endometrium zawsze miałam bardzo ładne. Liczę ze ten 3 raz będzie owocny... Myślicie ze poprosić gin o jakaś luteinę czy coś innego? Może miałam za mało jakiś hormonów albo za dużo i nie doszło do zapłodnienia...

Witam. Od 1.5 roku staramy sie z mezem o dziecko.
Aktualnie to moj pierwszy cykl z CLO, bralam go od 2-6 dc bez monitoringu, na ktory mam isc w drugim cyklu gdyby w pierwszym nie wyszlo.
Od 7mego dnia cyklu juz zaczynalam odczuwac prace jajnikow i uderzenia goraca, ale nie byly zbyt czeste, wiec byly do przezycia. Oprocz tego suchosc w pochwie i ciagle "ciagniecie" czasami klucie, ogolnie rzecz biorac pobolewanie jajnikow. Dzis jest 17sty dzien cyklu i ja niezmiennie odczuwam ten bol. Wczoraj podczas stosunku takze zaczely mnie mocno bolec jajniki. Dodam ze cykle mam nieregularne, wiec przez ten ciagly bol jajnikow nawet nie jestem w stanie okreslic czy owulacja mogla wystapic.
Stad moje pytanie czy takze bolaly Was jajniki czy moze mam zaczac sie martwic ? Z tylu glowy mam non stop mysl o torbielach..

Witam. Od 1.5 roku staramy sie z mezem o dziecko.
Aktualnie to moj pierwszy cykl z CLO, bralam go od 2-6 dc bez monitoringu, na ktory mam isc w drugim cyklu gdyby w pierwszym nie wyszlo.
Od 7mego dnia cyklu juz zaczynalam odczuwac prace jajnikow i uderzenia goraca, ale nie byly zbyt czeste, wiec byly do przezycia. Oprocz tego suchosc w pochwie i ciagle "ciagniecie" czasami klucie, ogolnie rzecz biorac pobolewanie jajnikow. Dzis jest 17sty dzien cyklu i ja niezmiennie odczuwam ten bol. Wczoraj podczas stosunku takze zaczely mnie mocno bolec jajniki. Dodam ze cykle mam nieregularne, wiec przez ten ciagly bol jajnikow nawet nie jestem w stanie okreslic czy owulacja mogla wystapic.
Stad moje pytanie czy takze bolaly Was jajniki czy moze mam zaczac sie martwic ? Z tylu glowy mam non stop mysl o torbielach..
W pierwszym cyklu z CLO bardzo bolały mnie obydwa jajniki, po owu z jednego jajnika poczùłam lekką ulgę. Mimo dolegliwości torbieli nie było.

reklama
W pierwszym cyklu z CLO bardzo bolały mnie obydwa jajniki, po owu z jednego jajnika poczùłam lekką ulgę. Mimo dolegliwości torbieli nie było.
Oby u mnie bylo tak samo. Mieszkam w UK takze nie mam mozliwosci miec tak czestych wizyt u polskiego lekarza, ktory przymuje ponad godzine drogi samochodem od mojego domu i kosztuje niemalo niestety..

Do góry